Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia CDTİ 160 Cosmo Otoban İzlenimleri 245 km...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia CDTİ 160 Cosmo Otoban İzlenimleri 245 km...

Arkadaşlar özellikle şunu belirtmek isterim. Hızı severim ama bu konuda şartlar oluşmadıkça da risk almam. Özellikle aracı tanımak, limitlerini öğrenmek adına aşağıda belirtmiş olduklarımı uyguladım.
    Yazdıklarımla ilgili düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Özellikle son sürüşümdeki yakıt değerleri oldukça dikkat çekiciydi.

Başlamadan şunu belirtmek isterim. Motoru şu ana kadar Opelin araçlarında kullandığı en iyi motor diyebilirim. Gücü ve performansı konusunda hiçbir şekilde sizi zor durumda bırakabilecek gibi görünmüyor. Buna aracın gövdesini eklediğinizde ortaya daha başka bir şeyler çıkıyor.

bayram tatili dolayısıyla il dışına çıktım. Gerçek anlamda aracı tanımam açısından da iyi oldu. Tüm seyahatimin %95inde klima açıktı. Bu birkaç günlük sürede izlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim.
    Yol güzergahım Adıyaman-Adana-Tekir. Daha sonra Tekir-Mersin-Taşucu. Ve dönüş Taşucu-Mersin-Adana-Adıyaman.
    Bayram önce Öğleden sonra yola çıkabildim. Araçta tek başıma olmam biraz daha serbest ve rahat hareket etme imkanım oldu. Adıyaman'dan Narlı gişelerine kadar 100-120 km hızında yol aldım. Otoban bayram dolayısıyla oldukça kalabalıktı. Narlı gişelerinden Tekir yaylası yaklaşık 290 km. Hızım minimum 120 seviyelerindeydi. 4-5 defa aracı tanımak açısından zorladım. Bu mesafe de nerdeyse toplam yolun 1/3 ü kadar vardı.

Özellikle otoban performansı geçekten müthişti. 220-230 hızlarında otobanda makas atmanın zevkini üst seviyelerde tattırıyor. Üst hız limiti olarak açıkçası zorlamamama rağmen 245 km'yi buldu. Dediğim gibi özellikle o yapayım demedim. Yol biraz sakin olsaydı ve üst limiti deneseydim eminim 260 çok rahat geçecekti. Bu gövdeyle ve emsallerine göre yerden yüksekliği daha fazla olmasına rağmen İnsignia'nın bu yol tutuşu heyecan vericiydi desem yerinde olur.

Gelelim bu performansa karşılık verilenlere. Radar cezası sonradan gelmezse eğer sadece yakıt konusunda normalden fazla gitti.
    Yol bilgisayarından ölçmedim. o konuda en sağlıklı değerlendirmenin deponun doldurulup daha sonra yapılan km'den sonra tekrar doldurulmasıyla yapılabileceğine inanıyorum. Bu şekilde üç defa depoyu Opet'te doldurdum.

- Birincisinde; yani otobanda performanslı kullanımda 660 km yol yaptım ve 208 tl yakıt aldı. Yakıtın litre fiyatı 4,36 tl. Burada özellikle şunu belirtmek isterim Tekir-Taşucu/Taşucu-Mersin yolu oldukça kalabalıktı ve çoğu ışıkta araç kuyruğu 1-2 km'yi buluyordu. Özellikle de dönüşte. (47,7 litre ile 660 km yol yapılmış ve 1 lt ile 13,83 km.)

- İkincisinde; Mersin-Pazarcık. Bu tamamen otoban kullanımı. Hız CC ile 125 km. Burada da iki farklı noktada biraz hızlandım. Buralarda da 170-180 seviyelerinde devam ettim. Yapılan toplam km 315. Deponun aldığı yakıt miktarı 83 tl. Yakıtın litre fiyatı 4,28 tl. (19,4 litre ile 315 km yol yapılmış ve 1 lt ile 16,23 km.)

- Üçüncüsünde; Pazarcık-Adıyaman. Oldukça sakin kullandım. 100 seviyesinde geldim. Yine CC ağırlıklı kullandım. Yapılan Km 100. Deponun aldığı yakıt miktarı 21 tl. Yakıtın litre fiyatı 4,39 tl. (4.78 litre ile 100 km yol yapılmış ve 1 lt ile 20,9 km.)

http://youtu.be/0j_om50cP-U
    İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Ynt: İnsignia CDTİ 160 Cosmo Otoban İzlenimleri 245 km...

güzel değerler yakalanmış
    2.0cdti 160lıklar gerçekten iddialı son hızı bencede 265-270 olabilir
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Hafif bir eğimde 300

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
        güzel değerler yakalanmış
        2.0cdti 160lıklar gerçekten iddialı son hızı bencede 265-270 olabilir
        Bence de 260 çok rahat devirebilir.

Orjinal yazı sahibi: Onur
        Hafif bir eğimde 300
        O biraz zor

Yorum

253 veya 254 ü geçmez .. çok zorlamayın bence
          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
          [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
            253 veya 254 ü geçmez .. çok zorlamayın bence
            Fırsatını bulursam kesinlikle deneyeceğim

Yorum

Hazır yeri gelmişken, Kayseri'deki kuzenimde de 1.6T var, adana otobanında 270 km'yi gördüğünü söyledi, fotosuda varmış arkadaşı çekmiş, gönderecek bakalım...
              *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

Orjinal yazı sahibi: whiteagle
                Hazır yeri gelmişken, Kayseri'deki kuzenimde de 1.6T var, adana otobanında 270 km'yi gördüğünü söyledi, fotosuda varmış arkadaşı çekmiş, gönderecek bakalım...
                bekliyoruz kendime kapak fotografı yaparım hemen
                Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

F10 Msport

Yorum

valla cok güzel bir test olmuş bende dün 130 km hıza sabitledim 100 km yakıt miktarı 5,9 litre yani km 0,290 krş yakmış
                  Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                  [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

1.6t de 7 yakıyo çokmu yani

F10 Msport

Yorum

90 la gidersenmi ihihi
                      [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

yoo 120 sabitte ihihi beni bilen bilir 60 km sabit 100le 6.8 yaktırmıstım

F10 Msport

Yorum

160 lık diezel 260 görmesi için düz vites olacak ve alttan çoy iyi hazırlamak gerekir 240-250 ler limitleri diye düşünüyorum

Yakıt olayı ise bizim araçları efendi kullanırsak az yakar keyifli kullanırsak çok yakar sonuçta her zevkin bir bedeli vardır.

Keyifli sürüşler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                            160 lık diezel 260 görmesi için düz vites olacak ve alttan çoy iyi hazırlamak gerekir 240-250 ler limitleri diye düşünüyorum

Yakıt olayı ise bizim araçları efendi kullanırsak az yakar keyifli kullanırsak çok yakar sonuçta her zevkin bir bedeli vardır.

Keyifli sürüşler.
                            fatih abi bu zevkten dolayı full depo ile 450 km anca gidiyo

F10 Msport

Yorum

eeeeee zevkler ve renkler tartışılmaz demişler ihihi

Yorum

İşleniyor...
                              X