Duyuru

Collapse
No announcement yet.

35 REB 37; 0-209 hızlanma (LPG power :) )

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 35 REB 37; 0-209 hızlanma (LPG power )

2.0 turbo cipten sonra pek acmadi
    Ama yakit ekonomisini bu tempoda da koruyabikiyorsa helal olsun
    Benzincide gecersiniz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
      Benzincide gecersiniz
      2.0 turbo değil abi bu 1.6
      kasdettiğin oysa yani
      Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
      Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
      VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
        Ben birşey soracağım;

Neden devirlere tam yüklenme din bütün viteslerde hep geride kaldın hız olarak

3 vites örnegi http://www.youtube.com/watch?v=mGh4M_lGzWA

birde senin devir göstergen 6500-7000 arasında sanki zıplıyormuş gibi gözüküyor
        Fatih abi sanki gazdan tam çekmeden debriyaja basıyor gibi duruyor pek anlamam ama
        Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
        Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
        VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

devir sayacı 6500 e kadar normal geliyor ardından seri bi şekilde 7000i görüyor ama hız aynı kalıyor, ya debriajda kaçırma sözkonusu yada gazdan çekmeden debriaja basılmış, ayrıca yol pek düz gelmedi bana sanki biraz rampa aşağıymış gibi....

Yorum

Lpg olmasına rağmen hızlanma iyi görünüyor ama vites geçişlerine biraz dikkat etsen dahada iyi olabilirmiş bence. Tebrikler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: speed_emre
              kardesım guzel vıdeo olmus atla gel ordan ızmıre bırlıkte denerız ben tutarım sen koklersın olmazmı 0 - 200 yaparız...
              inşallah kardeşim o da olur

Orjinal yazı sahibi: aRsLan
              Aynen abi çok güzel tutunmuş araç bir anda fırlıyor
              evet kardeşim iyi çıktı maşallah

Orjinal yazı sahibi: okkes
              bence de gayet iyi hızlanıyor. ömer faruk opc ye mı taktırdın lpg yoksa
              inşallah abi, opc alırız da tüpü-çipi bi kenara olur

Orjinal yazı sahibi: FacomX
              Ben birşey soracağım;

Neden devirlere tam yüklenme din bütün viteslerde hep geride kaldın hız olarak

3 vites örnegi http://www.youtube.com/watch?v=mGh4M_lGzWA

birde senin devir göstergen 6500-7000 arasında sanki zıplıyormuş gibi gözüküyor
              Fatih abicim, işte tam sağlıklı bi çekim yapamadım, telefon sabit değildi, bir de çok heyecanlandım çekim yaparken hızlanmak bayağı bi tecrübe işi vitesleri başta da belirttim zaten abi, sonuna kadar kullanamadım, o devir zıplaması vites geçişi esnasında ayağımı gaz pedalından kaldırmamamdan kaynaklanıyor abi sizle yarışacak kadar tecrübeye sahip değiliz tabi, bizim daha çok ekmek yememiz lazım normalde, 7000'i görmeden pek vites değiştirmiyorum abi hızlanmam gerektiği zaman, devir kesicisi girmeden hemen önce değiştiriyorum, öyle olunca 2. viteste zaten 95 gibi bir hızı görüyor, 3'e çektiğim anda 100 oluyor, o yüzden araba kalkışta uygun asfaltta seri bir araç olduğunu düşünüyorum, 3. vites 150'yi görmeden de vites değiştirmem, genelde 5'e de 200 km'yi geçince atıyorum...

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
              Benzincide gecersiniz
              yakıt ekonomik abi, 40 kuruş civarını ancak görüyor bu tempoda, bi çip ve sprint booster ile ben bu aracın çeşme otobanında 0-100'ünü 8 saniyenin altına indireceğimi iddia ediyorum, tabii benzinde ve mükemmel vites geçişleriyle

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
              devir sayacı 6500 e kadar normal geliyor ardından seri bi şekilde 7000i görüyor ama hız aynı kalıyor, ya debriajda kaçırma sözkonusu yada gazdan çekmeden debriaja basılmış, ayrıca yol pek düz gelmedi bana sanki biraz rampa aşağıymış gibi....
              debriyaj kaçırmıyor Allah'a şükür de gazda unuttum ayağımı, yolda virajın iç tarafına doğru çok hafif bir meyil olan yer var, zaten o da 4. vitese denk geldi fakat baş kısımları tamamen düz, kalkışi deniz seviyesine paralel yaptım

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
              Lpg olmasına rağmen hızlanma iyi görünüyor ama vites geçişlerine biraz dikkat etsen dahada iyi olabilirmiş bence. Tebrikler...
              teşekkür ederim Murat abi işte ilk deneme heyecan

Yorum

çok güzel hızlandırmışsın. ayagını gazdan cekmemen bence çok etkili olmuş.gazdan çekmeden vites değiştirmek zordur diye hatırlıyorum, uzun zamandır manuel araçla deneme yapmıyorum lpg kullanan bir arkadaşdan şunu duymuştum. tam gaz gidersen otomatikman benzine kendisi geçiyor demişti. atiker markalı idi gerçi o. sende de benzine geçmiş olabilir mi.?
                çunku hızlanma çok başarılı, benzinli gibi yani ..
                ömer ayrıca bir de katkı yapayım. 4. vitesde 170 civarı 5 e atıyorsun, devirde yaklaşık 5800 de o sırada. bu sana zaman kaybettirmemiş olabilir. dişli oranı ve tork eğrisine bakılarak hesaplanması lazım. şöyleki zaten maksimum gücün verildiği 5500 devri geçmiş durumdasın ve artık güçte düşme başlıyor. tabiki alt viteslerde ne kadar fazla kalınsa o kadar avantajlı ancak bu avantaj özellikle ilk üç vites için gecerli. çünkü ilk üç vites dişli oranları arasında bariz farklar var. halbuki 3 ile 4 , 4 ile 5, ve özellikle de 5-6 arsında çok fazla fark yok. bu durumda bu viteslerde redline a kadar beklemek yerine bir ust vitese gecerek torkun maksımum oldugu banttan devam etmek daha doğru olabilir. hesabının yapılması lazım tabi.
                Jetta 1.4 TSI 170

Yorum

teşekkür ederim abi, yani elimizden geldiğince bişey yapmaya çalıştık, 5500 sonrası benim de benzine geçiyor, ki geçtim galiba benzine, fakat bir ara lpg göstergesine bakabildim, hala lpg tarafındaydı ışık... gazı çekmeden hızlanma olayı isteyerek olan bir durum değil fakat güzel oldu, geçişler çok daha dengeli oldu, fakat devirleri zorlasaydım daha iyi bir ivmelenme yakalardım, ki daha iyisini yakaladım, bu çekim kesinlikle heyecana kurban gitti bir daha deneyecektim fakat, su yakmıyor sonuçta ya çekim yapmasam çok daha iyi değerler gösterirdim size, aynı yolda 220'yi görürüm, benzinde olsa çok daha iyi giderim, sonuçta araçta biraz hantallık hissediyorum lpg'den dolayı daha iyi denemeler yapacağım inşallah, hatta 0-250/260 denemeleri düşünüyorum asfalt çok kaliteliydi, normal diğer asfaltlarda asr açıkken yola tutunamayan araç, bu asfaltta yağ gibi akıp gitti ya bu araç benzinde bu asfaltta 8.5 görür, kalıbımı basarım

Yorum

gayet guzel abi yeterlide fazlasına gerek yok ralliye giricek halin yokya iman gücü
                    Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır.
                    GIBBON

Yorum

iman gücü var Allah'a şükür, arabaya bindiğim zaman araç yere oturuyor iman gücü: kilolu olacaksın ve deli cesaretine sahip olacaksın, iman gücü bu işte

Yorum

şu cep telefonlarındaki gps ler her ne kadar hızlı tepki veremeselerde, sabit bir hızda gidildiğinde gösterdikleri süratler çok yuksek oranda dogru oluyor. bendeki nokia n95'in bile pboxla çok yakın değerler verdiğini görünce çok şaşırmıştım. alet çok geç tepki veriyor sürate, ama sonuçda doğru gösteriyor. ibreden baktım 107 km sabit hızla gidersem sürat gps e göre tam 100 oluyor. sen tam deniz kenarındayım diyorsun. yani en ideal şartlara yakınsın. asfaltta iyiymiş. gps den bakarak reel 100 km hızını bularak denemeler yapabilirsin. video çekmeden yapm a , bi koli bantıyla yapıştır direksiyona şu kamerayı
                        Jetta 1.4 TSI 170

Yorum

inşallah abi koli bandı aklımda... ben göstergede göreyim de hızı abi, gerisi teferruat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                            Orjinal yazı sahibi: eymenkul
                            ESP açma/kapama tuşumuz mu var? TC orta konsolda ama ESP nerede?

Ömer Faruk video güzel çok yüksek hız olmamış ama benim sormak istediğim bu şekilde yüksek devirlerde kullanırken benzinden de harcama yapıyor mu?
                            valla hiç dikkat edemedim fakat araç lpg'deydi, tc tuşuna 6 sn basılı tutunca esp devre dışı kalıyor bi kere basınca sadece tc devre dışı kalıyor...
                            esp belli bir hızın üzerinde ( 30 ya da 50 km/h diye hatırlıyorum ) otomatik olarak devreye giriyor olmalı devreden çıkartılsa bile..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

yok işte abi insigniada böyle bir olay yok orda hızıma dikkat ederseniz ve videoya dikkatli bakarsanız, tc hala devre dışı durumda, o olay orta sınıf araçların çoğunda mevcut ama, insigniada esp ve tc tamamen devre dışı bırakılabiliyor...

Yorum

bizim araçların 0-100 ünün 8.9 - 9.2 gözükmesinin sebebi 2. vitesteki maksimum hızından mı kaynaklanıyor acaba? Bir ara lamborgini diablo da da benzer bir şey vardı, 1. viteste 96 km son sürat olduğu için 0-100 ü olması gerekenden yüksek gözüküyordu, vites değiştirme gecikmesini de ekliyorlardı.

Bu arada gayet iyi hızlanmışsın Ömer kardeşim, bir sonraki videonda inşallah göstergeleri ve parkuru da bizlere gösterebilirsin
                                2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

İşleniyor...
                                X