Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Islak zeminde, 30km ile hafif spin attım, anlam veremedim???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Islak zeminde, 30km ile hafif spin attım, anlam veremedim???

Birazda aşşa doğru meil var evet. Firenleme yaptınızmı yola çıkarken? Bunlar tamamsa çok normal gibi görünüyor. Tabi insignia durumu kurtarmış.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Öncelikle Geçmiş olsun

Döndüğünüz virajı biliyorum büyük bir ihtimalle zemşnde az su olması ve havanın soğuması birde sizin o anki direksiyon açınız ve gaz/fren durumunuz etkili olmuştur diye düşünüyorum sizin araçta flexi olduğu için daha az hissedilir bir durum yaşamısınızdır nrmal araçlarda bu tür durumlarda etkisi daha fazla olur

Birde ilk girişte sanki biraz hızlı girdiniz gibime geldi
      Çok teşekkürler, gaz fren hiç yapmadım aslında. Araç kendi devrinde yavaşlamaktaydı. Ekranın sol alt tarafında hız bilgisi var oradan hızımı takip ettiyseniz 25 ile 30 arasında hızım. Tabiki GPS verisi olduğu için anlık tutarlı olmayabilir ama fikir verebilir. Zemin ıslak diye dikkatli girdim, ve 25-30 çok mu yüksek bir hız ki? Bilemedim şimdi. Kamera da geniş açılı olduğu için olduğundan da hızlı hissettiriyor.

Orjinal yazı sahibi: Insignia
      Üniversitede bir hocamız henüz yağmur yağmış yolun karlı yoldan bile daha kaygan olduğunu söylüyordu.Tozun üzerine yağan taze yağmur sabun etkisi gösterirmiş.
      Evet ben de ondan şüphelendim. Muhtemel sebep de o gibi...

Orjinal yazı sahibi: Emin Günaydın
      bence virajın o anki durumu için hızınız biraz yüksek. ayrıca spin atmak denemez o yaşadığınıza.
      Olabilir evet. Yüksek demek ki kaydım, yoksa zaten kaymazdım ama 25-30 bence bu kaymayı haketmezdi. Lastikler bence işini iyi yapmadı. Ben dahil tüm öğeler içinde işini tek yapan ESP Ben biraz belki hızlı girdim, asfalt aşınmış ve kirliydi, lastikler yeterli tutunmayı sağlayamadı ve kaydım. Kazayı da ESP önledi.

Orjinal yazı sahibi: Nurettin
      Soğuk ve yağmurlu havalarda
      Lastik basıncı önemli diye okumuştum.
      Geçmiş olsun.
      Teşekkürler. Basınçlar normaldi aslında ama tekrar kontrol ederim.

Orjinal yazı sahibi: tornado
      O girdiğiniz viraj sürekli bir viraj ve de baya keskin,hızınız o viraj için yüksek bence.1500 Kg bir araç orayı dönerken ağırlığın da etkisiyle kaymaya meyillidir.Yol da kaymaya müsait,ilk yağışsa çok kaygan olur. Bir de böyle virajları direksiyonu sabit olarak değil de hafif sağ tarafa kesik kesik manevralarla dönerseniz lastiğiniz daha iyi tutar.
      Bunu hiç duymamıştım, teşekkürler bilgi için deniycem. Ben tam aksini biliyorum çünkü. Direksiyon hareketleri tutunmayı azaltabilir diye...

Orjinal yazı sahibi: aton1981
      Birazda aşşa doğru meil var evet. Firenleme yaptınızmı yola çıkarken? Bunlar tamamsa çok normal gibi görünüyor. Tabi insignia durumu kurtarmış.
      Yok aslında frenleme yapmadım. Direksiyonda, gazda ya da frende hiç hereket yoktu. Hafif motor freniyle iniyordum sabit şekilde.

Herkese çok teşekkürler. Dikkatli olmak gerektiğine dair bir örnek oldu yine.

Allah kimsenin başına vermesin tabi ama olur da bu gibi sıkıntılar yaşayan dostlarımız olursa videolarını paylaşmalarında fayda olduğunu düşünüyorum. Ben onur gurur yapmadan her video mu örnek olması ve belki bir muhtemel kazayı önlemesi açısından paylaşmaya çalışıyorum, sizlerden de rica ediyorum
      2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Videoyu tekrar izledim de sanki tam kaydığım yerde yolda bir şey var, nasıl desem, hafifçe içine göçmüş gibi. Tekrar geçtiğimde kontrol edicem orayı. Dikkat edilirse araba da çukurdan geçer gibi hafifçe sarsılıyor o esnada. Bi bakayım o viraja ben tekrar.
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

geçmiş olsun ersin abi

Yorum

Kaydığınız yerde asfalt kabarıp parlamış ya da yama gibi bir şey var.
            Bence kaymanız yolun taze yağmurla çamurlaşmasından değil. Yol iyi yıkanmış görünüyor.
            Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ŞEKEROĞLU
              geçmiş olsun ersin abi
              Teşekkür ederim

Orjinal yazı sahibi: gezgin_insignia
              Kaydığınız yerde asfalt kabarıp parlamış ya da yama gibi bir şey var.
              Bence kaymanız yolun taze yağmurla çamurlaşmasından değil. Yol iyi yıkanmış görünüyor.
              Vallahi çıkamadım işin içinden. Demek ki ben hızlıymışım. Bana sorsanız çok da sakin döndüm ama...Hız sınırı da 30 zaten orada. Hadi yağmur var diye 25 olsun... Benim hızım zaten 25-30, 5 km bu kadar mı fark eder? Taktım kafayı bu işe...

Yorum

Kısa ve net o lastikleri çöpe atın. O hızda yerde buzda olsa kaymaması gerek. Hızınız 25 gayet normal yani. Eğer yer o kadar kaygan olsa o virajda çoğu araba kayardı. Ki zaten virajın bitme noktasına yakın sizin araç kaymış. Bence olmayacak birşey.
                İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Allah beterinden saklasın bize lazımsın abi dikkat et 30 la silkeliyosa 10 la dönüş yap aman abi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat121
                    Kısa ve net o lastikleri çöpe atın. O hızda yerde buzda olsa kaymaması gerek. Hızınız 25 gayet normal yani. Eğer yer o kadar kaygan olsa o virajda çoğu araba kayardı. Ki zaten virajın bitme noktasına yakın sizin araç kaymış. Bence olmayacak birşey.
                    Yani ben de ona şaşırıyorum zaten ama hızım genel olarak fazla bulundu. Az önce işe geldim ofisteyim şuan, karda kullandım gelirken hafiften kastım birşey yok. Ama düzde... Şimdi dönerken bu saatte bu karda yollar sakin olur muhtemelen geniş bir kavşak var orda bi hafif zorlayacağım bakalım ne olacak. Bir de oto parkta geniş boş alan var ona bakıcam. Lastiklere çok fena taktım kafayı ama...

Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygur
                    Allah beterinden saklasın bize lazımsın abi dikkat et 30 la silkeliyosa 10 la dönüş yap aman abi
                    Eyvallah Hakan kardeşim eksik olma Yavaşladım inan korkudan diken üstünde sürüyorum şuan Fena da kar var bakalım...

Yorum

Az önce eve gelirken biraz test ettim. Açıkçası lastiklerde bir kusur bulamadım, ne önde ne de arkada...

Açık alanda, karlı zeminde, tam sıfır derecede, TC ve ESP kapalıyken, düz zeminde dönüş testleri yaptım. Önden kayma yaptı ama arkadan kayma hiç yapmadı. Karlı zeminde sıfır derecede 40 ve 60 km hızlarda panik fren testleri yaptım gayet başarılı. Islak yolda kar yağışı altında (yolda kar yoktu tuzlanmıştı) sıfır derecede iniş aşağı da dahil 40-60 ve 80 km hızlarla panik fren denemeleri yaptım çok çok başarılıydı. Tuz tutunmayı da mı arttırıyo karı eritmekle beraber anlayamadım.

Videolar mevcut. Tabi ne kadar anlaşılır bilemiyorum ama derleme vakti bulursam yine buradan paylaşırım.

Sonuç olarak lastiklerde bu denememde bir hata bulamadım. Ama ortada bir arkadan kayma olayı var ona hala bir açıklık getiremiyorum.

Yorum

Flesius hocam,

Bende de Falken 235/45/18 kış lastikleri var. Daha 1 sezon kullanıldı. Geçen gün orta miktarda bir buz parçasının (Hatta buz parçası bile denmez) üstünden hafif bir virajda ortalama 30 km/h ile üzerinden geçerken, önler olmasa bile arkalar hafiften kendini bıraktı. Daha öncesinde de evin önünden hareket etmeye başladığım bir esnada sinyal verip sola döndüm. Hafiften gaza bastımda arkası kendisini attı ve esp devreye girdi. Girmese kesin spin atardım. Zemin karlı, hava sıcaklığı -1 derece idi. Lastikten de, yolun eğiminden de olabilir. Ancak, gerçek olan şu ki kaliteli bir lastik ile ortalama bir lastiğin farkını böyle zamanlarda daha iyi anlıyorsunuz. Allah nasip ederse bundan sonra ilk tercihim Nokian olacak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Doğala Özdeş Aroma
                          Flesius hocam,

Bende de Falken 235/45/18 kış lastikleri var. Daha 1 sezon kullanıldı. Geçen gün orta miktarda bir buz parçasının (Hatta buz parçası bile denmez) üstünden hafif bir virajda ortalama 30 km/h ile üzerinden geçerken, önler olmasa bile arkalar hafiften kendini bıraktı. Daha öncesinde de evin önünden hareket etmeye başladığım bir esnada sinyal verip sola döndüm. Hafiften gaza bastımda arkası kendisini attı ve esp devreye girdi. Girmese kesin spin atardım. Zemin karlı, hava sıcaklığı -1 derece idi. Lastikten de, yolun eğiminden de olabilir. Ancak, gerçek olan şu ki kaliteli bir lastik ile ortalama bir lastiğin farkını böyle zamanlarda daha iyi anlıyorsunuz. Allah nasip ederse bundan sonra ilk tercihim Nokian olacak.
                          Benimki de bundan sonra Nokian kesinlikle...
                          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Yahu ben lastiklerde hata bulamadım ki Lastik beş para etmez deyip çıkabilmeyi çok istedim. Gideyim PA4 alayım işime bakayım diyordum ama aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi arkalarda sıkıntı yok. Önde var arkada yok. Ne diyeyim şimdi? Ben nasıl Kumho'ya çamur atayım. Sıkıntı yok ki...

Buyrun bahsettiğim video, ilgisini çekenler faydalansın. Sıcaklık hep sıfır derece. TC ve ESP'nin kapalı olduğu kısımlar ekranın altında yazılı zaten.

Yorum

Aynı yerde ,aynı hızla deneyin...
                              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
                                Yahu ben lastiklerde hata bulamadım ki Lastik beş para etmez deyip çıkabilmeyi çok istedim. Gideyim PA4 alayım işime bakayım diyordum ama aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi arkalarda sıkıntı yok. Önde var arkada yok. Ne diyeyim şimdi? Ben nasıl Kumho'ya çamur atayım. Sıkıntı yok ki...

Buyrun bahsettiğim video, ilgisini çekenler faydalansın. Sıcaklık hep sıfır derece. TC ve ESP'nin kapalı olduğu kısımlar ekranın altında yazılı zaten.

Videoyu izleyince, akşam vakti dışarı çıkıp araçla gezesim geldi. Fakat, dışarıda kar olmayınca zevk alamadım. Geri geldim.
                                Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Yorum

İşleniyor...
                                X