Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia sidi 0-210 hızlanma

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia sidi 0-210 hızlanma

Orjinal yazı sahibi: murat121
    Orjinal yazı sahibi: turbodoblo
    eski 180 likler yakıt olarak nasıl bilmiyorum ama benim aracımda ortalamam şu şekilde

sabahları işe gidişim 130 km sabit hızla ve akşamları dönüşüm 100 km sabit hızla dönüşde ve gidişde sadece bir trafik ışığı var gerisi hep otoban
    yazın ortalamam yol bilgisayarında 8,1-8,5 arası
    şuan 8,9-9 arası

eski 180 liklerde sanırım bu kullanım koşullarında bu değerlerde olur diye tahmin ediyorum
    Bendede 180lik var 95 binde aracım 53 e falan satıp 75 e 30 binde falan 1.6sidi almayı düşünüyorum. Hani hız yapmayı çok sevmiyorum ama hem model yükseltmiş olurum hemde garantili aracım olur üstüne birde otomatik aracım olur. Yenilere konfor baya artmış deniyor malum bizim 180 linklerin debriyaj ve direksiyonu diğer araçlara göre baya sert. Sizin aracinizda durumlar nasıl direksiyon sertliği ve süspansiyon olarak yorumunuz nasıl olur eski 180 liginize göre. Tabi şu ses olayı da ayrıca güzel. Resmen spor araba sesi var.
    bu insigniamdan önce bende 2,0 130 luk mevcuttu ve eski makyajsız kasa insigniama göre konforu gerçekten çok iyi

şu şekilde anlatıyım

direksiyon kutusu mükemmel diyebilirim hissiyat çok güzel
    konfor olarak gerçekden çok iyi tek kötü yanı otomatik vites performanslı kullanımda çok yavaş vites atıyor günlük kullanımda ise çok yumuşak ve sessiz
    yol tutuş ciddi anlamda başarılı araba yı savurtmak gerçekden çok zor
    performans olarak bir beklentiniz yok ise alınabilicek fiyat ve donanım olarak en iyi araba bence insignia.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
      eski motorların %10-15 daha fazla yaktığını söyliyebilirim
      %10-15 çok fazla değil bence sidi motor için çok az yakar demişlerdi keşke eski nesil motor ile üretselerdi.

Yorum

Ekonomi ve çevreciliği düşündüler gökhan

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Opel mumkunse pek bisey dusunmesin abi yapsin gecsin
          F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
            OPeli senin vw ile karıştırma ihihi ihihi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
              Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
              OPeli senin vw ile karıştırma ihihi ihihi
              Oooooooo....,,,! Kapak sağlam hiho

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
              Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Aracımı almadan önce performansını merak ettiğim için çok vidyo aramışdım hızlanması ile ilgili fakat bulamamışdım,
                sidi motor insignia hakkında performans konusunda bilgi verecektir
                genel olarak aracım çok yavaş maalesef eski 180 likler gibi gidiceğini düşünüyordum fakat maalesef tam tersi oldu ihihi
                100-200 hızlanması pbox ölçümü ile -1,73 eğimde 44 saniye

https://www.youtube.com/watch?v=S58aYgeA8GE
                Öncelikle 100-200 hızlanma 44 değince dedim ne oluyor ama videoda 0-200 40 saniye görünüyor en azından bu kötünün iyisi
                Maalesef şanzıman halen performans açısından en büyük problemi opelin
                Ekonomi ve çevre işini geliştirdiklerini kabul edelim.
                1.6 T 180 hp ile 0-200 32 saniye civarı diye hatırlıyorum kaldı ki sizin ortamda rüzgar yağmur da negatif etki yapmış olabilir.
                Ha bu hali ile halen 0-100 de 520i , A3 1.6 TDI gibi araçlar ile başabaş gider sonrasında plakanızı okutursunuz (herkes stok olacak)
                100-200 de 320d,520d,420d ile başabaş gidersiniz bence o kadar da kötü değil ama illa ufak bir fark yaratmak istersiniz
                az bir oynama ile 200hp 350nm tork alıp (hiç yapan oldu mu bilmiyorum şanzıman izin veriyor mu onu da bilmiyorum) keyfini sürersiniz
                Enseyi karartmayalım
                Keyfini sürün

Yorum

Yeni SIDI motorlar tanıtılırken Eco Turbo ve Performance Turbo olarak 170 ve 200 Hp lik 2 versiyon tanıtılmıştı ancak 200 Hp lik motor yaygın olarak kullanılmayınca eski 180 Hp lik motorun yenisi 170 Hp lik motor gibi algınlandı bence.

Sonuçta biri 180 diğeri 170 Hp, iki aracında manuel viteslileri arasında maksimum gücün açığa çıktığı anlarda - son süratte illa ki yüksek güçlü olan iyiyken alt devirlerde yüksek torku olan da (eskisi 230 yenisi 260/280Nm) düşük hızlardaki ara hızlanmalarda daha iyi olacaktır, herhangi seçeneğe eski tip otm şanzıman eklenince etkin performans kısılacak farklar artacak ya da azalacaktır, kaliteli bir otomobil formu için yeterince basit bir denklem yanılıyor muyum? ((:
                  2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Eski manuel 1.6T'ye en yakın gene manuel 1.6 SIDI'dir. Ancak motor karakterleri resmen birbirine zıt. Eskisi torku üst devirde verirken yenisi alt devirde vermek üzere tasarlanmış. Yeni motoru turbo dizel gibi kullanabilirsiniz, işte o zaman az yakıyor. Performans anlamında ise yeninin, motoru tanımayan kullanıcıya sorun yaşatan şöyle bir huyu var, overboost açıkken 4250 kapalıyken 3200 devirden sonra torku düşmeye başlıyor. Beygir gücü ise 5500 devirden sonra düşmeye başlıyor. Videoda göreceğiniz gibi üst devirlerde isteksizleşiyor. Spor kullanma amacıyla 6000 devirleri görmek bu motorda o kadar da işe yaramıyor. Hele ki 6. vites tam bir uzun yol vitesi. Araba 200-205'den sonra gaz yemiyor. 5. viteste ise 220 ile bile bırak beni gideyim diyor.

Özetle demek istediğim bu motoru torku nerede verdiğini bilerek kullanmak lazım. 3. vites ve sonrasında 4000 devir tork olarak 5000 devirden bariz bir şekilde daha güçlü.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
                      Aracımı almadan önce performansını merak ettiğim için çok vidyo aramışdım hızlanması ile ilgili fakat bulamamışdım,
                      genel olarak aracım çok yavaş maalesef eski 180 likler gibi gidiceğini düşünüyordum fakat maalesef tam tersi oldu ihihi

Öncelikle 100-200 hızlanma 44 değince dedim ne oluyor ama videoda 0-200 40 saniye görünüyor en azından bu kötünün iyisi
                      1.6 T 180 hp ile 0-200 32 saniye civarı diye hatırlıyorum kaldı ki sizin ortamda rüzgar yağmur da negatif etki yapmış olabilir.
                      Ha bu hali ile halen 0-100 de 520i , A3 1.6 TDI gibi araçlar ile başabaş gider sonrasında plakanızı okutursunuz (herkes stok olacak)
                      100-200 de 320d,520d,420d ile başabaş gidersiniz bence o kadar da kötü değil ama illa ufak bir fark yaratmak istersiniz
                      az bir oynama ile 200hp 350nm tork alıp (hiç yapan oldu mu bilmiyorum şanzıman izin veriyor mu onu da bilmiyorum) keyfini sürersiniz
                      Enseyi karartmayalım
                      Keyfini sürün
                      ölçümü direk performans box ile yapıyorum çıkan sonuç maalesef bu şekilde
                      denemeye gelecek olursak 5,20 d ile bir sefer ışıklardan kalkma fırsatım oldu bilmiyorum araç sanırım chiplidir diye düşünüyorum ama ciddi fark attı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
                        Eski manuel 1.6T'ye en yakın gene manuel 1.6 SIDI'dir. Ancak motor karakterleri resmen birbirine zıt. Eskisi torku üst devirde verirken yenisi alt devirde vermek üzere tasarlanmış. Yeni motoru turbo dizel gibi kullanabilirsiniz, işte o zaman az yakıyor. Performans anlamında ise yeninin, motoru tanımayan kullanıcıya sorun yaşatan şöyle bir huyu var, overboost açıkken 4250 kapalıyken 3200 devirden sonra torku düşmeye başlıyor. Beygir gücü ise 5500 devirden sonra düşmeye başlıyor. Videoda göreceğiniz gibi üst devirlerde isteksizleşiyor. Spor kullanma amacıyla 6000 devirleri görmek bu motorda o kadar da işe yaramıyor. Hele ki 6. vites tam bir uzun yol vitesi. Araba 200-205'den sonra gaz yemiyor. 5. viteste ise 220 ile bile bırak beni gideyim diyor.

Özetle demek istediğim bu motoru torku nerede verdiğini bilerek kullanmak lazım. 3. vites ve sonrasında 4000 devir tork olarak 5000 devirden bariz bir şekilde daha güçlü.
                        Torklu ve benzinlinin keyfi bir başka ya
                        InsigniaTEAM

Yorum

5.20 d tabiki fark atar bmw kalkısta çok iyidir ancak ileride 150 km hızdan sonra belki yakalayabilirsiniz.
                          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
                            5.20 d tabiki fark atar bmw kalkısta çok iyidir ancak ileride 150 km hızdan sonra belki yakalayabilirsiniz.
                            chipli 130 luk insigniam varken yaklaşık 180 e kadar yarım boy geçdim 5,20 d yi muhtemelen son denediğim chipliydi bu kadar fark normal değil

Yorum

Bu söylediğiniz imkansız gibi yada 5.20 d sorunluydu biz 180liklerle bile 0 dan kalktıgımızda 140-150de anca yakalayabiliyoruz,sizin chip yapan epey iyi yapmıs gibi o zaman
                              Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair

Enseyi karartmayalım
                                Keyfini sürün
                                ölçümü direk performans box ile yapıyorum çıkan sonuç maalesef bu şekilde
                                denemeye gelecek olursak 5,20 d ile bir sefer ışıklardan kalkma fırsatım oldu bilmiyorum araç sanırım chiplidir diye düşünüyorum ama ciddi fark attı
                                520d stock için iddiam 100-200 içindi kalkışta hiçbir insignianın şansı yok 2.0 turbo hariç
                                Stock 520d 100-200 32 saniyelerde

Yorum

İşleniyor...
                                X