Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir Insignia hikayesi 35 REB 37 :)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bir Insignia hikayesi 35 REB 37 :)

Değerli insignia'daşlarım, size bu bölümde 35 REB 37 bir Insignia macerasından bahsedeceğim . D segmenti bir otomobil arayışımız 2006 yılında başlamıştı. Tabii ki o zamanlar genel bir davranış olarak gözümüzü Passat'a dikmiştik . Tabi maddi imkanların da elvermesi lazımdı... 2006 oldu 2007 oldu biz bir D segmenti alacak kadar maddi imkanlara sahip olamadık... Sahip olmayı bekleyene kadar geçici bir araç olarak Palio almaya karar vermiştik... En sonunda maddi imkanlarımız 2008'de el vermişti, biz de ilk olarak amcamda da 407 var ya gözümüzü PSA grubundan Citroen'in yeni C5'ine dikmiştik... Araç güzel araçtı, fakat dizel olması ve aynı motorun 407 de olması, bir müddet sonra dizel motorun yüksek sesle çalışması gibi şeyler canımızı sıkmaya başlamıştı... Derken Opel duyurusunu yaptı ''INSIGNIA'' geliyor... Bizim de çok ilgimizi çekmişti, ben o sıralar Konya'daydım okuyordum, babam dedi ki Insignia'ya bir bak bakalım... Çok güzel bir araç çıkartıyor Opel demişti... Bende baktım ve o lansman aracı devasa 20 inç jantları, çift egsoz çıkışları, teknik gri rengi ve ''AFL'' farları ile beni kalbimden vurmuştu... Hemen Konya Özkaymak otomobile gittim, her showroom'a sanırım birer tane 2.0 cdti cosmo deri döşeme, active select göndermişlerdi, teknik gri renkliydi, fakat o araç satılmıyordu . İçine bindik etrafında dolaştık, arabaya aşık oldum! Bayi'ye her giren İnsignia'ya bakmaktan kendini alamıyor ve incelemeye başlıyordu... Test sürüş aracı daha gelmemişti daha 2008 yılıydı... Bayiden çıktığım gibi telefona sarıldım, ''baba bu aracı alıyoruz!'' dedim . Tabi o zamanlar hem babamı düşünerek hem de bu aracı deli deli kullanmam diyerek direk 115 bg'ye yönelmiştik, 180 bg'likler de satılıyordu fakat yaklaşık 4000 tl fiyat farkı vardı... biz de 115 bg de gider diyerek onu almaya karar vermiştik... Çok geçmeden ben de İzmir'e döndüm, test sürüş araçları da gelmişti, edition elegance 115 bg teknik gri Insignialar ... Araca bindik yokuşta sürmedik tabi, babam sürdü ilk önce, çok beğendi, sonra ben sürdüm benim de çok hoşuma gitmişti . Hemen siparişte bulunmuştuk, o zamanlar 115 bg edition 49000 tl idi, biz premium paket dvd800+teknik gri rengine sipariş verdik araç 55000 tl'ye denk gelmişti... İzmir Kavuklar bayii de sağolsun 1500 tl bir indirim yapmışlardı, kaporayı 15 aralık 2008 tarihinde ödedik(5000 tl) ve araçların teslim edileceği 1 şubat 2009 tarihini resmen iple çektik . Ben tabi boş durmuyorum bütün her yerde Insignia'ya bakıyorum, en ince ayrıntısına kadar . Hatta o kadar araştırmışım ki satış görevlisi neredeyse istifa edecekti, ''ben bilmiyorum bu kadar şey'' demişti haha ... Neyse o büyük gün gelmişti, 31 Ocak'ta bizi bayiden aradılar aracınız geldi yarın gelip alabilirsiniz diye, ben gece sevinçten uyuyamadım . Bütün Insignia bilgilerimi de beyne yüklemişim, gittiğim gibi aracımızı incelemeye başlayacaktım . Gittim farlarına baktım, içine baktım el frenine baktım, kamerasına baktım, her şeyiyle en ince ayrıntısına kadar baktım, fakat birşey eksikti: park sensörleri!!! pakette standart sunulan park sensörleri aracın üzerinde yoktu!!! Ben gittim satan adamla konuşmaya, dedim park sensörlerim nerde?! bu koca aracı park sensörsüz nasıl kullanırız? Adam hatalı gönderim olduğunu belirtti ve özür dileyerek 500 tl daha indirim yaptı ve aracın arka kısmı için bir park sensörü ayarladı, ama işin kötüsü ön tarafta sensör hala yoktu ve takamıyorlardı, çok karmaşık bir sistem varmış risk alamayız dediler... Neyse akşam üzeri aracımızı teslim aldık, pasparlak bir şekilde . Boya koruma ve su itici cam kaplaması yapmışlardı 3M'den arabamıza... Bindik ve showroomdan çıktık, benzinliğe girdik girmez olaydık , bütün benzinliğin ilgisi bizim aracın üzerine yoğunlaştı . Böylelikle TR'deki ilk Insignia sahiplerinden birisi olmuştuk... Aracımızdan çok memnunduk fakat Ankara'da bir yokuşta ışıkta durup kalkamayınca satma kararı aldık... Ama bu Insignia'dan vazgeçeceğimiz manasına gelmiyordu, aracın her şeyinden memnunduk fakat performans bizi üzmüştü... 180 bg'lik test sürüş aracını sürdük ve araçtan gayet memnun kalmıştık, satıp hemen ondan almaya karar verdik, ağustos 2010 da satılığa çıkardığımız aracı bir ara yayından kaldırdık tekrar yayına koyduğumuzda mayıs 2011 de satmıştık... Zaman 180 BG zamanıydı

İlk Insignia'mız
    2009 Insignia Edition 1.6 115 BG, 160 Nm
    Ekstraları:
    -Premium Paket DVD800, 5000 TL (ilk 45 lansman aracı için bu fiyat, daha sonra 7600 TL oldu)
    Paket içeriği: AFL farlar, elektronik park freni, 3D DVD navigasyon sistemi, aux ve usb girişi, yokuş kalkış desteği, ön arka park sensörleri(her ne kadar bizimkinde olmasa da!), turn-push kumanda, elektrikli 8 yönlü sürücü koltuğu...
    Renk:
    -Teknik Gri Metalik Renk, 1000 TL
    Bizim Yaptıklarımız:
    -Plakalık iptalleri
    -Zavoli sıralı sistem LPG, 1350 TL
    -3M boya koruma ve su itici cam kaplamaları
    Satış Fiyatı:
    46.500 TL
    Resimler:

İkinci Insignia'mız
    2009 Insignia Cosmo 1.6 Turbo 180 BG, 230 Nm
    Ekstraları:
    Yok
    Renk:
    -Teknik Gri Metalik Renk, 1000 TL
    Önceki Sahibinin Yaptıkları:
    -Yarım kaput filmi
    -0,5 numara filmli camlar
    -Plakalık iptalleri
    Yaptıklarımız:
    -Emer yağlama sistemli sıralı LPG, 2000 TL (Gerçek fiyatı 2800 TL)
    -Orijinal GM gözlük kabı, 24 TL
    -Photon 5000K beyaz sis farları, 60 TL
    Yapmayı Planladıklarım:
    -OPC Line Body Kit
    Paket İçeriği: Ön tampon altı etek, arka tampon altı etek, yan marşpiyeler, bagaj üstü ince spoiler, OPC Line deri direksiyon simidi, OPC Line vites topuzu, OPC Line metal pedallar
    -Fly Audio sistemi
    -Buz mavisi plaka lambaları
    -Detailing
    -Boya koruma
    -Orijinal hoparlörleri daha güçlü modeller ile değiştirme ve anfi...
    -Çift mühürlü APP Plaka
    -3 mm cam filmleri
    -18'' Turbostar Exklusiv Design jantlar veya 19'' Mercedes Benz SLR McLaren jantları
    -Yükseklik ayarlı süspansiyon sistemi
    -Chip Tuning
    -Sprint Booster
    Resimler:

Ynt: Bir Insignia hikayesi 35 REB 37

maşallah roman gibi olmuş kazasız sürüşler

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dragon_10
      maşallah roman gibi olmuş kazasız sürüşler
      teşekkürler abi, garaj bölümünü biraz hareketlendirelim dedim

Yorum

keyifli bir serüven olmuş, en sevdiğim şeyde araba konusunda ilk olmaktır kimsede yokken binmenin tadı hiçbir şeyde yoktur bende insignia ilk çıktktan 5 ay sonra almıştım herkesin gözü üzeirmdeydi, nereye dursam nereye koysam herkes bakıyordu.. her benzin almamda pompacı' abi 2. ekzozu sen mi taktırdın, güzel olmuş' derdi))
        F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
          keyifli bir serüven olmuş, en sevdiğim şeyde araba konusunda ilk olmaktır kimsede yokken binmenin tadı hiçbir şeyde yoktur bende insignia ilk çıktktan 5 ay sonra almıştım herkesin gözü üzeirmdeydi, nereye dursam nereye koysam herkes bakıyordu.. her benzin almamda pompacı' abi 2. ekzozu sen mi taktırdın, güzel olmuş' derdi))
          bizim 115 bg oldukları için eksozlar yoktu maalesef, ama biz de her gittiğimiz yerde olay oluyordu, üniversitede yerleşkede bulunan alışveriş merkezinin önüne park etmiştim, her geçen kız veya erkek arabayı bir süzüyordu, inceliyorlardı, içine bakıyorlardı

Yorum

maşallah aracınız çok güzel Ömer kardeşim Allah ağız tadıyla binmek nasip etsin kazasız belasız

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
              maşallah aracınız çok güzel Ömer kardeşim Allah ağız tadıyla binmek nasip etsin kazasız belasız
              amiiin kardeşim hepimizin araçları ayrı ayrı güzel, hepsi birbirinden özel

Yorum

kardesım yakıyosun gene ortalıgı bakıyorumda bensız yak bakalım allah kaza bela vermeden kullanmak nasıp etsın yakın zamandada vıdeolarıda koyarsın artık

Yorum

Faruk çok güzel olmuş garajın valla böyle her yeniliği bu konu altından detaylandırmanı ve bizimle paylaşmanı dört gözle bekliyor olacam kardeşim ellerine sağlık

Yorum

Orjinal yazı sahibi: speed_emre
                    kardesım yakıyosun gene ortalıgı bakıyorumda bensız yak bakalım allah kaza bela vermeden kullanmak nasıp etsın yakın zamandada vıdeolarıda koyarsın artık
                    inşallah kardeşim bir otoyol videosu planlarım arasında şu anda, sağol kardeşim

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                    Faruk çok güzel olmuş garajın valla böyle her yeniliği bu konu altından detaylandırmanı ve bizimle paylaşmanı dört gözle bekliyor olacam kardeşim ellerine sağlık
                    inşallah abi, bizim esmeri buradan anlatırım artık , ama garajın en önemli üyelerinden birisi sensin abi, sende aç bir başlık ayrıntılı görelim abi senin kızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                      Orjinal yazı sahibi: speed_emre
                      inşallah kardeşim bir otoyol videosu planlarım arasında şu anda, sağol kardeşim

inşallah abi, bizim esmeri buradan anlatırım artık , ama garajın en önemli üyelerinden birisi sensin abi, sende aç bir başlık ayrıntılı görelim abi senin kızı
                      Benim ki kız değil kardeşim Erkek kaplan o
                      valla benim garajım hazır not olarak bekliyor sadece kopyala yapıştır yapacam konuya ama bir kaç eksik var birde biraz ilgi olsun senin gibi kardeşlerim müdahil olsunlar ondan sonra

Yorum

abi sen garaja bir gir nasıl ilgi olur bak bizim araçlar, standart araçlar abi ilgiyi bir yere kadar çeker, ama senin araç bütün ilgiyi üzerine toplar erkek kaplan sibirya kaplanı mübarek bembeyaz Allah nazardan saklasın

valla benim garajım hazır not olarak bekliyor sadece kopyala yapıştır yapacam konuya ama bir kaç eksik var birde biraz ilgi olsun senin gibi kardeşlerim müdahil olsunlar ondan sonra

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                          abi sen garaja bir gir nasıl ilgi olur bak bizim araçlar, standart araçlar abi ilgiyi bir yere kadar çeker, ama senin araç bütün ilgiyi üzerine toplar erkek kaplan sibirya kaplanı mübarek bembeyaz Allah nazardan saklasın

Bakalım şu eksiklerde bitsin açarız bir garaj

Yorum

Bakalım şu eksiklerde bitsin açarız bir garaj
                            inşallah abi bekliyoruz

Yorum

maşallah kardeşim

Yorum

İşleniyor...
                              X