Hayırlı olsun Çağrı. Urfaya mı gitti.
Bende 3 yıl önce satarken çok zorlanmıştım.Bu kasa efsane.Urfalılar beyazına ve yaşı kaç olursa olsun boyasız orjinaline hasta.
"Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.
Satışa kadar geçen İstanbul serüvenimizi de paylaşıp konuyu sonlandıralım
12.05.2016
Çorum'dan gelmeden önce aracın ön takımında yıpranan parçaları tekrar yeniledik ve arabayı İstanbul'a getirdik
17.05.2016
Gelirken Bolu civarında araba çekişten düşmüştü ve sesi artmıştı.
Daha önce çatlayan manifoldu kaynattırmıştık, tekrar çatlamış.
İlk iş bunu değiştirmek oldu
Bir hafta içinde 2 kez bu acıya maruz kaldım (cezaları daha bu ay geldi)
24.05.2016
Araç zaman zaman stop ediyordu, ateşleme bobininden kaynaklandığını düşündük ve bunu da değiştirdim, halbuki sağlammış.
Arıza 4-5 santimlik bir boruda çatlak oluşmasından kaynaklanıyormuş, o da değişti)
26.05.2016
Araçtaki manifold sesi devam edince Vectra'ların bir başka kronik arızası olan egzoz çatalına baktık.
O da kaynak yerinden çatlamış, bunu ise aynı gün çıkmasını bulmamız sebebiyle çıkma parça ile değiştirdim.
01.06.2016
Sıra jantlarda.
5 yıl önce kendim boyadığım zaman vernik atmayı unuttuğum için zaman içinde jantlar kimyasalların da etkisiyle çok bozuldu.
Odak'ta boyaya verdim
03.06.2016
Tam oldu derken bu sefer başka bir arıza çıkıyor. Tavan barları ile tavan sacını yapıştıran macun 16 yıl içinde iyice kuruyarak dökülmüş
Sacların arası boş kaldığı için yoldaki titreşimlerde ses yapıyordu. Bu macunu da yeniledik.
09.06.2016
Satış ilanı için fotoğraf çekimi
27.06.2016
Yeni bir deneme
18.07.2016
Sıra tamponlarda. Ön tamponu sökmek epey uğraştırdı.
Yan sanayi davlumbazın sıfır esnekliğe sahip olması sebebiyle parçalamak zorunda kalarak sökebildim.
25.07.2016
Aracı topluyoruz.
Parçaladığımın yerine orijinal davlumbaz aldım
01.08.2016
İteceklerin ses yapması üzerine motor yağını değiştirdik.
Daha önce sanayide yaptırılan bakımda konulan yağ 5.000 km'de çamura dönmüş.
Şanzuman yağı da 50.000km önce değiştiği için bunu da yeniledim.
(Şanzuman yağı komple boşaltıldıktan sonra yaklaşık 1,5-2 litre yağ konulup araç çalıştırıldı ve vitesler sıra sıra gezildi.
Stop edip kalan yağı tekrar boşalttık. Sonra yaklaşık 4 litre yağ eklenip araç çalışır vaziyette geri vitesteyken yağ ölçümü yapıldı.
Yağın 1 litresi fazla geldi, sıfır açılmamış kutu isteyene verebilirim)
03.08.2016
Her şey tamam, hiçbir sıkıntımız yok
22.08.2016
Daha önce alacağını düşünmediğim bir kişi sabah aracın satışını almaya geldi, öğlene doğru işleri tamamladık ve teslim ettim.
Satış gününe kadar ilgiyi bırakmadığım arabaya noter çıkışı anahtarı teslim ettikten sonra dönüp bakmadım bile, o da ayrı bir mevzu haha
İkimiz için de hayırlısı olsun
Araç ilk istanbula geldiğinde yapmadınmı detailing..)) bu araç degilmiydi yoksa..bu kadar emeğe bari iyi bir fiyata sataydın deydiyse sıkıntı yok..
Bence değdi abi, internette leş arabalara 25-30 isteyen rahatsızlar var, bana bizim 2.eldekiler biniciye 21-22ye satarsın dedi (siz alın deseydim muhtemelen 16-17 teklif edeceklerdi)
2.ele konsinye bıraktım, 23500tl istedim, arabayı ilk aldıkları andan itibaren zaten herkes araba çok iyi, çok beklemez satılır demeye başladı. İlana koyup showroomun önüne çektikten yaklaşık 4-5 gün sonra 23750ye satıldı.
Yorum