Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

Farın içine su nasıl doldu, kırık veya çatlak mi vardı farda yoksa su degil de hava mi alıyordu far? Soğuk ve nemli havada far içinde buğu oluşması ve bu şekilde terleyip far içinde su biriktirmesi sonucunda mı beyinleri değiştiniz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
      Tabiki Zevkle...
      Bugün sabah saatlerinde aracı aldığım opel cevizlibağ odak a gittim, satış temsilcimle görüştükten sonra servise yönlendirilmeyi istedim. Sebebi ise daha önce bahsettiğim Afl far titremesi, sürücü tarafından gelen rüzgar ve 140 150km lerde yapan hafif direksiyonda hissettiğim vibrasyon.

Serviste Tarık bey ile tanıştım. Öncelikle ilgisi için tekrar teşekkür ederim. Bakılmasını istediğim noktaları söyledim. Çünkü ilk bakıma daha 8000km var aracımın. Ama o notları alarak istediğim kontrolllerin yapılmasını sağladı.

Sonuc:

- Afl far sisteminde sorun olmadığı farkedilen titreşimin zemine bağlı anlık titreşimler olduğu test sürüşü yapılarak test edildi. Ben hala bu konuda tatmin olmadım

- kapıdan rüzgar geldiği konusunda haklı çıktım. Kapı ayarı ve cam ayarı yapıldı. Kesildiği söylendi. Aynen öyle oldu.

- balans ayarı yapıldı o da giderildi.

Aracım 4 yıl garantili ilgi alaka ve tüm genel kontrollerden sonra ücret ödemeden vedalaştık.

Ayrıca Odak Dynamicste Çağrı kardeşimle tanıştım. Tarık beye insigniateam vesilesiyle opele geçtim diyince o zaman çağrıyı biliyosunuzdur dedi. Aynen biliyorum. Tüm konulara verdiği biligli cevaplarından. Çok efendi terbiyeli düzgün bir kardeşim. İyi ağırladılar. Kendilerne teşekkür ediyorum. Ve üstelik Çağrı kardeşimin orada çalıştığınıda bilmiyordum. Meğer ben aracı onların mıntıkasından almışım

Kısacası ilk opel servis maceramdan memnun olarak ayrıldım. Zaman neler gösterecek bilemem.

Araçla ilgili deneyimlerime kaldığım yerden devam edecek olursam dönerken bir kaç makas denemesi ve viraj performansı denedim. Bu makina maşallahh tam bir viraj canavarı araç sarsılmadan kıvrak hareketlerle Sport modda hayran bırakıyor.

Sizin aracınızdaki gibi TC kapatarak yoldaki performansıno deneyim etme fırsatım olmadı ama sizin yazdıklarınızdan sonra emin oldum desem yeridir. Onuda deneyeceğim

Şimdilik bu kadar. Yeni eklemeler devam edecek...
      Servis kağıdı va aldınız mi?
      Eger var ise fotoğrafını buradan paylasirmisiniz malumunuz belirtenler olmustu sikayetlerden birisi de ben isem ozellikle direksiyon vibrasyonundan ve rüzgar girmesi konusu.
      Biliyorsunuz ki her sevis aynı degil,
      Ugrasmak istemeyenler böyle bi durumla karsilasmadiklarini bu durumun normal şeyler olduğunu söyleyip gecistirebilirler.
      Bizde dayanak olarak bunu gösterebiliriz diye düşünüyorum

Yorum

Arkadaşlar merhaba

Daha önce konuşuldumu bilmiyorum forumda yakalayamadım çünkü bizim dizel motorlarda neden start-stop koymuyor Opel bilgisi olan var mı gerçi aldık aracı dönüş yok ama bence olmalıydı büyük şehirlerde yaşayan insanlar için önemli bir özellik

Yorum

Servis kağıdı vermediler sadece servis talep ve şikayet formu oluşturdular. Malzeme kullanımı olmadı zaten. Ayrıca myopel e de giriş yapacaklardır belki. Onu paylaşırım girerlerse
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tufan Yümlü
            Arkadaşlar merhaba

Daha önce konuşuldumu bilmiyorum forumda yakalayamadım çünkü bizim dizel motorlarda neden start-stop koymuyor Opel bilgisi olan var mı gerçi aldık aracı dönüş yok ama bence olmalıydı büyük şehirlerde yaşayan insanlar için önemli bir özellik
            Otomatik vites dizel araçlarında yok evet.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

opel otomatik şanzımanla start-stop özelliğini kombine etmiyor/edemiyor bilmiyorum ama sadece manuellerde var.
              [URL=http://s1347.photobucket.com/user/serdarsemerci/media/Mobile%20Uploads/07%20ycj%2033/fbd6a128-67c0-4ebe-9883-c3653bb12d5c_zpsaf5994b4.jpg.html]

Yorum

AFL Far Titreşim Hakkında Bilgilendirme:

Bazı araç sahiplerinin fark ettiği bazılarınında hiç farketmediği, bozuk zeminde yada setlerden hızlı geçince oluşan titreşimin bir sorun olup olmadığı üzerine kafama takıldığı için cumartesi günümden bir kaç saat ayırdım.

Özetle:

- Emsal olan aynı model toplamda 3 aracı kıyaslayarak bu titreşimlerin farın yapısında olduğunu, farın kendisinin boşluk toleransının olduğunu, sıfır araçta dahi bu titreşimin olduğunu tespit ettik. Yani bu bir sorun DEĞİL...Gönül rahatlığı ile kullanmaya devam...

Yorum

Bmw 5.25 x drive kullandım o araçta bile çukurlarda farda hafif titreşimler var. Bundan önceki aracım vectra c elegance modelinde de xenonda titreşim yapıyordu. Bende bunun bir problem oluşturacağını zannetmiyorum.
                  İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Dün akşam trafiğin otobanda az oluşu sebebi ile ortalama 100 km lik bir yol yapmıştım. Yakıt sarfiyatınada bakmak istedim. 120KM hız la sakin sürüş tarzıyla 5.7Lt/100 gibi bir değer verdi. Öylede aracı boğmadım normal şekilde kullandım yani ortalama tutturmaya çalışmadım. ortalama hız 70 küsür yazıyor ama hızım 110-120 aralığındaydı otobanda. fikir vermesi için eklemek istedim. zaman zaman 5.5 eLT/100 de düştü ama resmedemedim. İlginç yanı giderken tek kişiydim bagaj da 20kg kadar ağırlık vardı. Dönüşte eşim ve bebeğim vardı artı bagaja 2 adet bavul vardı. 5.6Lt ile eve döndüm.

Yorum

Bu da Benim Yakışıklının Pozu. Maşallah diyelim Lütfen

Yorum

Maşallah....çok şık...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: jamoka
                          Maşallah....çok şık...
                          Teşekkür Ederim Allah razı olsun.

Yorum

Maşallah.. Maşallah.. ya bizim aracların duruşunda hastayım..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
                              Dün akşam trafiğin otobanda az oluşu sebebi ile ortalama 100 km lik bir yol yapmıştım. Yakıt sarfiyatınada bakmak istedim. 120KM hız la sakin sürüş tarzıyla 5.7Lt/100 gibi bir değer verdi. Öylede aracı boğmadım normal şekilde kullandım yani ortalama tutturmaya çalışmadım. ortalama hız 70 küsür yazıyor ama hızım 110-120 aralığındaydı otobanda. fikir vermesi için eklemek istedim. zaman zaman 5.5 eLT/100 de düştü ama resmedemedim. İlginç yanı giderken tek kişiydim bagaj da 20kg kadar ağırlık vardı. Dönüşte eşim ve bebeğim vardı artı bagaja 2 adet bavul vardı. 5.6Lt ile eve döndüm.

Eğim, rüzgar yönü vs. etkilemiş olabilir.

Yorum

Önce icinizden masallah çekin bi
                                Bugün sahil yolunda gezdim biraz iyi mi kötü mü bilemedim ama herkes bunun tasarımcısı Porsche de mi çalışıyo Porsche a benziyo bu arac dediler şaşırdım
                                Döndüm döndüm baktım daha önce böyle bişeyle karşılaşan var mı yoksa goy goy mu gectiler benle

Yorum

İşleniyor...
                                X