Teşekkür ederim, ben de çok beğeniyorum, 2 sene kovaladım. Sonunda nasip oldu..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yeni Macera Insignia
Collapse
X
-
Geçen hafta arkadaşım 75.000km A16LET Astrasının (İnsignia 180 hp lik motorun aynısı) yağ soğutucusunun kaçırdığını, yağ eksik uyarısıyla fark etti.
yağ soğutma suyuna karıştığı için, sistemi temizlemek, sistemdeki tüm hortumları değiştirmek zorunda kaldı.
(motor yağı temas eden kauçuk özelliğini kaybeder, dayanıklı olmaz. Soğutma sistemi basınç altında çalıştığı için En zayıf
yerinden patlar, hararet vb bir sürpriz ile karşılaşılabilir. )
Benim arabada 70 bini geçti demek ki risk altında diye bugün orijinal yağ soğutucu siparişini verdim. Olmadık bir yerde/zamanda
yukarıda bahsettiğim duruma düşmemek için riske giremem. Haftasonu değiştirmeyi planlıyorum..
Daha önce de bahsi geçmişti, demek ki;
5 yıl /60.000km bakımına yağ soğutucusu da dahil edilmeli.
5 yıl /60.000km A16LET bakımı için;
1- Termostat Üst Hortumu
2- Termostat
3- Triger Seti
4- Turbo Yağ Dönüş Hortumu
5- Bobin
6- Yağ Soğutucu
değiştirilmeli diye düşünüyorum..
Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity
Yorum
-
Araç 92.000 km oldu. Sürprizi sevmediğim için, problem olabilir diye düşündüğüm; devirdaim, V gergisi ve V kayışını dün değiştirdim. V kayışı GM bulamadığım için Bosch, diğerleri GM. Sanayiye gitmişken, Yağ bakımı da yaptırdım. Motul 5w30.Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Akif hocam 120 bin'de çelik subap ve triger değişimi yaptırmayı düşünüyorum. trigere bağlı rulman filan da değişecek. Subap değişiminde gerekli contaları motorun reflektiyesini filan da yapacak usta. Ancak 120 bin bakımında 10-60 yağa geçmeyi önerdi usta. Biraz saçma geldi bana ne dersiniz? Viskozite değişimi öncesi ne eklemek lazım? 120 bin bakımına eklenmesi gereken neler var?
Yorum
Yorum