Geçen hafta tatilde tekleme olunca, doğru servise gittim.
52.000 Km. de Bobin orijinali yetkili serviste değiştirtdim.
Tatil dönüşü, aracım 5 yılını doldurduğu için, normalde 4 yıl/60.000km de değişmesi gereken triger setini,
Forumda bahsi geçen ve risk teşkil eden;
Termostat üst hortumunu ve turbo yağ dönüş borusunu, triger seti ile birlikte yetkili serviste değiştirtdim.
Bugün kendim; (53.400km)
Würth motor iç temizleme ürünüyle motor içini temizledikten sonra,
Motul 5w-40 yağ ile yağ ve orijinal yağ filtresi değişimini yaptım.
Orijinal hava filtresi ile filtre değişikliği yaptım.
Kontak sprey ile map ve maf sensörlerini temizledim.
Bujileri yine orijinal buji ile değiştirdim.
Fotoğrafları yüklemeye çalışacağım..
Not: Yakıt tüketimim son 1.400 km şehiriçi/dışı-karma- klima hep açık
27 krş (LPG 2.17 TL/lt)
Ben de yaşlılık belirtileri başlamış hasss
Temmuzda yaptığım bakıma ait açıklamaları yazdım zannediyordum Yazmamışım;
Yıllık olağan bakım için orijinal parçaları temin edip, arkadaşımın dükkanında kendim yaptım.
Kontak sprey ile map, maf sensörlerini temizledim.
Hadi o neyse;
1-triger seti,
2-boğaz kelebeği temizliği,
3-termostat üst hortumu,
4-turbo yağ dönüş hortumu değişimi yaptırmıştım. Hiç yazmamışım; duyan olmasın ihihi
3 ve 4. maddelerdeki parçaları forumda ve konuda bahsi geçmesi/risk teşkil etmesi nedeniyle değiştirdim.
İşlemleri yetkili serviste 5.yaş %25 indirimden yararlanarak yaptırdım..
Akif Hocam, sanki önceki mesajında yazmıştın trigeri, hortumu yağ dönüş hortumunu. Boğaz kelebeği yoktu herhalde
Hocam valla güzel bilgiler var burada. Onu değiştir şunu temizle diye ama. İşte ben İnsignia 101 seviyesi değil araba 101 seviyesindeyim. Diğer başlıkta lpg ayarını yaptığımı yazdım ama onu kaç gün araştırdım. Şimdi bizim gibi cahillere, hangi bakımı niye yaptığını yazsan. Bi de bu temizlikleri ben yapabilir miyim? Motor sökmeyi geç hava filtresini değiştirebilecek seviyede değilim şu an Motora yağ koyulması gerektiğinde, hangi kapağı açacağımı gittim benzincideki elemana sordum O derece yani. Tabi bizden bir uzman çıkart demiyorum ama en azından İnsignia 101 ve 102 derslerini ver
Benim araç 1.6 T 2009 insignia. Vialle liquidsi kit var. Şimdi benim kontrol etmem temizlemem gereken şeyler nelerdir? Şu map/maf sensörünü temzilemek gerekiyor herhalde. O hangisi acaba ki Bir şu AFL beynini bi bulsam. Ah bi bulsam Onda da sorun var. Bi söküp için püf püf üflesem. Temizlezem düzelecek sanki. GEceleyin gereksiz yerde yakıyor uzunu gerkeli yerde yakmıyor. Hata da veriyor bazen namıssız. Ama geçici hata. Gözükmüyor bile...
Daha iki hafta önce Antalya'ya gelmiştim. Keşge önceden okusaydım tanrı misafiri diye gelirdim yanınıza.
Yorum