Sevgili İnsigniateam Ailesi
Çocukluk hayallerimden biri olan Mercedes 500 Sec AMG için İstanbulda tanıştığım bir abimizin aracını almak için Dün gece 01.30 Otobüsü ile İstanbul yolculuğuna çıktım Yanımda Basri kardeşim ile beraber.
Beni Gar'da karşılayan ve tüm gün boyunca işlemlerde ve gidilecek gelinecek yerlerde beni yalnız bırakmayan Bülent (seyyah) abime çok teşekkür ederim.
Aracı Bugün akşam itibari ile Ankaraya getirmiş bulunmaktayım.
Çok itina ile hazırlanmış ve bugüne kadar muhafaza edilmiş bir araç,Aracın sahibi abimizin en dikkat çekici cümlesi " Biliyorum Türkiyede emsali yoktur muhtemelen ama tahminimce belkide Almanyada'da bu ayarda olmayabilir" demesinin nedenini bugün anlamış olduk,
Araç Mercedesin Özel Renklerinden Yeşil olarak geçiyor yalnız sadece yeşil olarak gözükmüyor ışığa güneşe gölgeye göre farklı tonları yansıtıyor,
Bununla beraber teknik özellikleri kısaca Araç 240 kw ( 320 Bg'e Tekabil ediyor Tabi 23 yılda ki kayıp ne derece bilmediğim için en kısa zamanda dyno yolu gözüküyor ) 4973 cc ve v8 motor , kilitli difransiyele ve roketleme özelliklerine sahip,
Araç AMG olup AMG aksesuarları bulunmaktadır,
Bununla beraber donanımsal olarak,
Aracta ekstra olarak 17" markasını sormayı unuttum ama özel olarak Almanyadan getirtilen Porche Ferrari gibi markalara jant üreten bir firmanın jantı ve üzerinde dunlop marka sadece 500 km kullanılmış Ekstra hız lastikleri mevcut.
Ön koltuklarda ısıtma , Sunroff , Cruise Control , Sis Farları , Elektrikli hafızalı koltuklar , mobil telefon , 4 Cam otomatik Direksiz , elektrikli aynalar , Far yıkama silecekleri , Silecek donmasına karşı Sıcak su ile ısıtma, çift yönlü manuel klima'ya sahip.
Araç ciddi anlamda anlatılmaz yaşanır tarzında bir araba Resimlerle biraz anlatmaya çalışayım,günün yorgunluğundan ve vakit sıkıntısından ötürü iyi resimler çekemedim plakalar değişince daha detaylı ve itinalı resimleri ekleyeceğim
Bugün Meguiar's ta Deri koruması ve durmu iyi olmasına rağmen kışa hazırlık için Cilası atıldı bununla beraber Detaylı iç temizlik oldu.
Yorum