Duyuru

Collapse
No announcement yet.

HDR Manzara Çalışmalarım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• HDR Manzara Çalışmalarım

Bugün akşam üstü gzel bir mekanda fotoğraf çekimi yapacaktım ama hastalandığım için evde kalmak zorunda kaldım. Balkondan 1-2 HDR manzara fotosu çekeyim bari dedim. İşte sonuçlar

Uploaded with ImageShack.us

Ynt: HDR Manzara Çalışmalarım

nerde yaşıyosunuz?

Yorum

450D var güzel çekim yaparım ama çekim sonrası HDR programıyla resimleri oynamak sinir ediyor beni.
      Bi kaç denemem oldu beğenmedim.

Yorum

hııııı güzel olmuş ihihi
        Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
        [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Nikon D-50 kullanıyorum, lensim sigma 18-200mm. Manzaralar Ankara Yaşamkent. HDER yi başarılı şekilde yapabilmek için makina ayarları çok önemli, ancak sorun edit programında ise sizlere photomatix öneririm

Yorum

Güzel tonlar yakalmışsınız. Fakat gren biraz fazla geldi bana. Tek kare üzerinden - + yarak photmatixlediniz? Yoksa Gerçek HDR mi yaptınız merak ettim.

Aşağıdada benim çekmiş olduğum Tek kare HDR var.
            2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
            2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

tek kare değil, 3 kare çekip photomatix ledim. Aslında çok smooth resimler değil ama HDR olunca bazen bu tür uçta ayarlar yapmayı seviyorum, bana göre daha dramatik oluyor. bu arada sizin kareniz de çok güzel ve doğal olmuş

Yorum

Anladım. Benim dikkatimide ondan çekti demekki. Çok uçlarda çalışmak için çok sağlamda ekipman gerekiyor. Özellikle sabit odaklı lensler ile çalışıldığında sonuç çok daha tatminkar oluyor. Bizim gibi zoom lens kullanıldığı zaman mecburen gren problemleri meydana geliyor. Fotoğraf yorumunz içinde teşekkürler ayrıca. Ben daha minimum oynamalardan hoşlanıyorum galiba
                2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)

Yorum

Lens zaten bana göre en önemli ekipman. Çoğu kişi makinaya odaklanmış durumda ama ortalama bir makina ve güzel bir lens ile çok mükemmel sonuçlar alınabiliyor. Zaten bu durum lens fiyatlarından da belli. Şu sıralar sağlam bir geniş açı lens arıyorum ama fiyatlar çok uçuk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viperking
                    Lens zaten bana göre en önemli ekipman. Çoğu kişi makinaya odaklanmış durumda ama ortalama bir makina ve güzel bir lens ile çok mükemmel sonuçlar alınabiliyor. Zaten bu durum lens fiyatlarından da belli. Şu sıralar sağlam bir geniş açı lens arıyorum ama fiyatlar çok uçuk
                    Bende 2 ay kadar önce http://www.fotozeynep.com.tr/?do=sho...productid=1646 bu lensi almak istedim. Fakat fiyatlar göründüğü gibi olunca maalesef olmadı. Bende de makine olarak eos 400d var. Bir ara Nikon D300 kullandım fakat canon alışkanlığından olsa gerek nikona genel olarak alışamadım. Gözüm FF makinelerde ama nerde!!!

Yorum

, FF bambaşka birşey cidden, yazın bir abimin D700 ünü kullandım şahaneydi

Yorum

Ben daha bu hdr olayına giremedim D-90 kullanıyorum ama teknik bilgi konusunda yetersiz kaldım

Yorum

Aslında çok fazla birşey yapman gerekmiyor. D90 da bunu yapabilmen içi Bracket ayarları var. Bu ayarı yaptığında aynı kareyi üst üste çekiyorsun, Exposure değerini makina ayarlıyor. Burda senin dikkat edeceğin kısım aynı kareyi elini çok kımıldatmadan, titretmeden çekmek. Daha sonra çektiği bu üç pozu bilgisayara atıp photomatix adlı program ile birleştiriyorsun.

Bunları yapmayı öğrendikten sonra ayarlı kafana göre değiştirerek sana hoş gelen fotoları çıkarabilirsin. Örneğin 3 kare değil daha fazla çekmek, Bracket yaparken stop değerlerini değiştirmek vb.

Yalnız HDR her zaman güzel kareler vermez, benim tercihim ortamdaki renklerin çok ve çeşitli olduğu durağan manzara kareleri. Renkler sınırlı ise veya remini çekmek istediğin obje hareketli ise güzel sonuçlar alman zor. Bir de gece fotolarında ben güzel hdr sonuçları alamıyorum. Sana tavsiyem güneş batmak üzereyken hava kızıl rengine büründüğünde gökyüzünü de kare içine alacağın manzaraları HDR yapman, ilk denemeler için sonuç daha hoşuna gidecektir.

Şimdilşik işine yarayacak 2 link vereyim:

1- D90 için bracket ayarları : http://www.youtube.com/watch?v=MWHs50rW_gs

2- Photomatix kullanımı: http://www.hdrsoft.com/

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viperking
                            Aslında çok fazla birşey yapman gerekmiyor. D90 da bunu yapabilmen içi Bracket ayarları var. Bu ayarı yaptığında aynı kareyi üst üste çekiyorsun, Exposure değerini makina ayarlıyor. Burda senin dikkat edeceğin kısım aynı kareyi elini çok kımıldatmadan, titretmeden çekmek. Daha sonra çektiği bu üç pozu bilgisayara atıp photomatix adlı program ile birleştiriyorsun.

Bunları yapmayı öğrendikten sonra ayarlı kafana göre değiştirerek sana hoş gelen fotoları çıkarabilirsin. Örneğin 3 kare değil daha fazla çekmek, Bracket yaparken stop değerlerini değiştirmek vb.

Yalnız HDR her zaman güzel kareler vermez, benim tercihim ortamdaki renklerin çok ve çeşitli olduğu durağan manzara kareleri. Renkler sınırlı ise veya remini çekmek istediğin obje hareketli ise güzel sonuçlar alman zor. Bir de gece fotolarında ben güzel hdr sonuçları alamıyorum. Sana tavsiyem güneş batmak üzereyken hava kızıl rengine büründüğünde gökyüzünü de kare içine alacağın manzaraları HDR yapman, ilk denemeler için sonuç daha hoşuna gidecektir.

Şimdilşik işine yarayacak 2 link vereyim:

1- D90 için bracket ayarları : http://www.youtube.com/watch?v=MWHs50rW_gs

2- Photomatix kullanımı: http://www.hdrsoft.com/
                            Çok Teşekkür ederim kardeşim sen Ankaradasın aslında bir buluşmaya gelde bi kaç trick ver bana bari

Yorum

Mmmm fotoğrafçılar burada demek
                              Resimlerinizi çok beğendom. Eşim genelde bu konuya merak samiş durumda arada bir ben denemeler yapıyorum. Bu hdr çok ilgimi çekiyor lutfen başka resimler ve teknikler de paylaşınız.
                              Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

İşleniyor...
                              X