Tek kelime ile mükemmel bazıları 1.4 motor cekermi fln diyordu başka forumlarda komik 1.4 122 cekıyorsa sonucta 1.4 Turbo 140hp bir araç çekmez olurmu yapıştırır bile buda kanıtı
Baya iyi basıyomuş ama 240 düz yolda biraz abartı gibi geldi ayrıca 1.4 tsi 122hp motorun verilerine bakarsan 1.4 turbo dan daha hızlı olduğunu görürsün.Ama max hızda astra iyidir ara hızlanmalarda 1.4 tsi daha iyi performans veriyor.Yani 122 hp diye küçümseme o motoru
Hocam,
235-240km/sa olarak daha önce denediğim birşeyden bahsettim. Sizi "biraz abartı "şeklinde yorumlamanıza iten nedir merak ettim?
Peşin teşekkürler.
Tam hatırlamıyorum Ama teknik Verilerde daha düşük bir max hız yazıyodu ondan yola çıkarak böyle bir yorum yaptım.Yoksa amacım sizi küçük düşürmek yada kırmak değildir.Üslubum biraz yanlış olmuş düzelteyim. Ben o hıza çıkamaz değilde o hızın o araç için abartı ve yüksek bir sürat olduğunu ve bu hızda seyahat etmenin bu araç için pek uygun olmadığını düşündüğümü dile getirdim . Sonuç olarak Siz denemişsiniz burada bizimle paylaşmışsınız forumu zenginleştirmişsiniz. Sizin Bu paylaştığınız şeyler doğrultusunda belki bazıları siznle aynı aracı seçicektir.Bu forumun amacı da zaten aracımızı iyi kötü her yönüyle konuşup tartışmaktır.Ben teşekkür ederim
Tek kelime ile mükemmel bazıları 1.4 motor cekermi fln diyordu başka forumlarda komik 1.4 122 cekıyorsa sonucta 1.4 Turbo 140hp bir araç çekmez olurmu yapıştırır bile buda kanıtı
Baya iyi basıyomuş ama 240 düz yolda biraz abartı gibi geldi ayrıca 1.4 tsi 122hp motorun verilerine bakarsan 1.4 turbo dan daha hızlı olduğunu görürsün.Ama max hızda astra iyidir ara hızlanmalarda 1.4 tsi daha iyi performans veriyor.Yani 122 hp diye küçümseme o motoru
Hocam,
235-240km/sa olarak daha önce denediğim birşeyden bahsettim. Sizi "biraz abartı "şeklinde yorumlamanıza iten nedir merak ettim?
Peşin teşekkürler.
Tam hatırlamıyorum Ama teknik Verilerde daha düşük bir max hız yazıyodu ondan yola çıkarak böyle bir yorum yaptım.Yoksa amacım sizi küçük düşürmek yada kırmak değildir.Üslubum biraz yanlış olmuş düzelteyim. Ben o hıza çıkamaz değilde o hızın o araç için abartı ve yüksek bir sürat olduğunu ve bu hızda seyahat etmenin bu araç için pek uygun olmadığını düşündüğümü dile getirdim . Sonuç olarak Siz denemişsiniz burada bizimle paylaşmışsınız forumu zenginleştirmişsiniz. Sizin Bu paylaştığınız şeyler doğrultusunda belki bazıları siznle aynı aracı seçicektir.Bu forumun amacı da zaten aracımızı iyi kötü her yönüyle konuşup tartışmaktır.Ben teşekkür ederim
Sizi şimdi daha iyi anladım
Haklısınız teknik verilerde max hız olarak 205km/sa olarak not düşülmüş. Bu hızlar gerçekten sadece bu araç için değil diğer araçlar için de konforlu seyir hızı değil. Kişisel düşüncem 120km/sa hızdan sonrası tamamen şoförün kontrolü dışında kalıyor. NCAP çarpışma testleri bile düşük hızlarda gerçekleştiriliyor.
Amacım sizin de değiniz gibi aracın performası hakkında forumda tarafıma bazı sorular yöneltildi. Sizlere fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.
Hocam,
Peşin teşekkürler.
Insignia 1.6T için de max hız 225 yazıyor ona kalırsa 258 in resmi var
Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar
Hüsnü Bey birşey sormak istiyorum sizde sport donanım yeterince dolumu iç ambiyansı olsun dış görünüm olsun cosmo alınana kadar sport donanım tercih edilmeli mi sizce ? Cvp için şimdiden teşekkürler
Hüsnü Bey birşey sormak istiyorum sizde sport donanım yeterince dolumu iç ambiyansı olsun dış görünüm olsun cosmo alınana kadar sport donanım tercih edilmeli mi sizce ? Cvp için şimdiden teşekkürler
Kişisel fikrimi sorarsanız eğer tek bir ilave hariç (aşağıda bahsettim) sport donanım yeterli derim.
Cosmo’nun sport pakete göre +’ları:
Alarm
AFL+ (sürüşe duyarlı ön farlar+led gündüz farları+9 farklı aydınlatma modu+uzun far asistanı+ otomatik far yükseklik ayarı+far yıkama sistemi)
Bluetooth cep telefonu bağlantısı
Katlanır yan aynalar
Deri kumaş kombine koltuk döşemesi
Bu +’lar en cezbedici olanı (fiyatından da anlaşılacağı üzere) AFL+ farlar. Deri koltuk tutkunuz yok ise iç atmosfer ikisinde de aynı. Dış görünüş olarak da farklılık yok. Ama dediğim gibi kapıları açtığınız zaman bi-xenon merceklerin hareketi arabaya tam bir “canlılık” katıyor.
Saygılar,
(PS: yeni gelecek donanımlarda CD500 navigasyon istenmesi halinde USB girişi olacakmış şeklinde söylentiler dolaşıyor. Opel'den sağlıklı bilgiyi almakta fayda var.)
Mert 1.6 fsi değil 1.6 102 hb lik 8 valf olan efsane motor dan bahsediliyor o motorun 260 yapmasını pek düşünemiyorum çünkü benim bir önceki arabamda da aynı motor vardı ve ben max 240 gördüm boranın 260 yapması çok zor eğer oynanmamışsa
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Araçlarımızın hiç biri ama hiç biri çok nadir yüksek motorlar hariç bir ivmelenme olmadığı sürece arac 260 ta gösterse mutlaka yanlışlık vardır ben kendi aracımla 260 ibre sonda (çok rahat ibreyi dibe indiriyordum hondada) giderken honda accord 2.4 200 ps aracımla yanımda bi abim m3 ile gidiyordu be onunda hızı 250 idi ve bana baya bi fark attı o 250 ye cıkınca benim arac o esnada kaçla gidiyordu bilmiyorum...yani bunun bir örenğinide daha vereyim bizim megane vardı 1ç6 motor aracta 270 ibre vardı o zaman hangi yoldu hatırlamıyorum biz 220 ile giderken yol levhasında hızınız 195 diyordu fabrika verileride yanlış hatırlamıyorsam arac için max hız 198 idi...
yani demek istediğim ibrenin bir süratten sonra doğruyu gösterdiğini düşünmek yalnlış...
Şu bir gerçek ki kadran la digital göstergeler arasında +,- %5-%10 fark edebilir ve farklı arabalarda faklı sonuçlar çıkabilir örnek olarak benim eski aracımda özellikle 180 den sonra digital la analog gösterge arasında 10 km fark vardı
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
oynanmısım yapsa ne yazar Fatih abicim oynanmısınıda gördük biz tırt yani 260 falan ciddi hızlar bunlar biz bosunamı verdik parayı insignialara görsek biz görürüz
Kişisel fikrimi sorarsanız eğer tek bir ilave hariç (aşağıda bahsettim) sport donanım yeterli derim.
Cosmo’nun sport pakete göre +’ları:
Alarm
AFL+ (sürüşe duyarlı ön farlar+led gündüz farları+9 farklı aydınlatma modu+uzun far asistanı+ otomatik far yükseklik ayarı+far yıkama sistemi)
Bluetooth cep telefonu bağlantısı
Katlanır yan aynalar
Deri kumaş kombine koltuk döşemesi
Bu +’lar en cezbedici olanı (fiyatından da anlaşılacağı üzere) AFL+ farlar. Deri koltuk tutkunuz yok ise iç atmosfer ikisinde de aynı. Dış görünüş olarak da farklılık yok. Ama dediğim gibi kapıları açtığınız zaman bi-xenon merceklerin hareketi arabaya tam bir “canlılık” katıyor.
Saygılar,
(PS: yeni gelecek donanımlarda CD500 navigasyon istenmesi halince USB girişi olacakmış şeklinde söylentiler dolaşıyor. Opel'den gerçek bilgili almakta fayda var.)
Açıklamanız için çok teşekkür ederim Opel Astra 1.4 T 140 Hp Sport donanımıyla gayet yeterli görünüyor...
Saygılar
Bende başlık açmadan burdan soruyum bu AFL Farlarda Uzun yolda giderken bazıları işaret ediyor farın gözümü alıyor diye ayarı falan mı bozuk acaba bu AFL'lerin.Bi kaç insignia sahibinden daha aynı şeyi duydum sizde böle bir durumla karşılaştınız mı
Bende başlık açmadan burdan soruyum bu AFL Farlarda Uzun yolda giderken bazıları işaret ediyor farın gözümü alıyor diye ayarı falan mı bozuk acaba bu AFL'lerin.Bi kaç insignia sahibinden daha aynı şeyi duydum sizde böle bir durumla karşılaştınız mı
Ben böyle bir durum ile karşılaşmadım.
AFL farlarda otomatik far yükseklik ayarı mevcut. Arabanın yere oturma şekline göre farlar yükseklik ayarını otomatik yapıyor. Ama karşıdan gelen şoför, sizin kısalarınızı uzun zannediyorsa ayrıca manuel olarak da far yükseklik ayarını ayarlamanız mümkün.
Yorum