Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG uygulamaları, son durum..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: LPG uygulamaları, son durum..

LPG dönüşümü sonrası ilk uzun yol tecrubesini yaptık; Ankara-Kdz. Ereğli gidiş gelişinde TEM de sürekli 2500-3000 devir bandında 5. ve 6. viteste kullandım, dönüşüm öncesinde sık sık gidip geldiğim bir parkur olduğundan performans karşılaştırmasını rahatlıkla yapabiliyorum; performans gayet tatminkar, araç herhangi bir zorlanma emaresi göstermedi, 130-140km hızla giderken halen ayağımın altında güç hissediyordum, yağmur sebebiyle zaman zaman ıslak zeminlere denk geldiğim için daha yüksek hızlara çıkmadım.

Tüketim km de 22-24 kuruş civarında, kredi kartı kampanyaları sebebiyle yakıtı 50TL lik paketler olarak aldığımdan net rakam çıkartmıyorum.

Bu vesile ile herkesin Kurban ve Cumhuriyet Bayramlarını kutlarım .
    1.4T Su Mavisi + Sunroof Paketi + Landirenzo Omega Kit LPG

Yorum

hayırlı olsun sizin araç yine iyi yakıyormuş 3000 devri geçtiğimdenmidir nedir 150km ortalama hızla 26.. hadi 27 kuruş diyelim yakıyo benimkisi ,işin garibi yavaşta gitsem aynı
      2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

Orjinal yazı sahibi: burak.
        hayırlı olsun sizin araç yine iyi yakıyormuş 3000 devri geçtiğimdenmidir nedir 150km ortalama hızla 26.. hadi 27 kuruş diyelim yakıyo benimkisi ,işin garibi yavaşta gitsem aynı
        Sizin araç şehiriçi ne kadar yakıyor acaba lpg ile? Benimki şehiriçinde lpg ile 35 Krş yakıyor .
        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

çok az yaktırayım diye hiç kasmadım kullanıma göre 30 u geçiyor 30 35 arası değişiyor
          2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bende Astra 1,4 T kullanıyorum ve artık LPG taktırmaya karar verdiğimden bu tip konuları araştırıyorum, sizin araştırmalarınızda adeta bize ışık tuttu, benim gibi bir kaç arkadaşım var aynı aracı kullanan Kayseri Olgun LPG de Landi Renzo taktırmayı düşünüyoruz ama işte yinede cesaret edemeyip beklemede kalıyoruz belki yeni daha iyi bir sistem çıkar diye... Beklememiz beyhude sanırım, en sonunda bizde taktıracağız gibi duruyor..

Tekrar aydınlatıcı araştırmanız için teşekkür ederim ve umarım sıkıntısız bir şekilde uzun km. ler kullanırsınız...

Yorum

1.6 t aracima lpg taktirmaya karar verdim ama hala prins ve landirenzo arasindayim. landirenzo 2 yil garanti verdi ama prinsin yazilimi daha iyi diyorlar.usta prins diyo opal landirenzoda diretiyo. fiyatlari ayni pesinde 3000 tl...kararsizlik cok feci bu kadar para vermisken prins mantikli....ama hala kararsizim...ankara ege gaz hakkinda bilgisi olan varsa sevinirim

Yorum

vazgecın derım
                2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Ege gazı bilmiyorum. Ama ben olsam tercihimi Prins den yana kullanırdım. Eski nesil sıralı LPG lerde de Landi ve Opel servisleri garanti veriodu, kesin bişi olmaz die. Sonra millet sapır sapır subap eritmeye , motoru eline almaya başlayınca vazgeçtiler. Bu tür tutumu olan bir markaya asla 2. kez güvenmezdim.

Prins'e gelince orda da LPG kaynaklı sorunlar için 2 yıl motor garantisi olması lazım. Eğer taktırır bir sorun yaşarsanız ve yetkili servis size sorunun LPG den kaynaklı olduğunu gösterr bir belge verise Prins verdiği garanti çerçevesinde tüm masrafı karşılamak zorundadır. Ama bunu mutlaka Prins in yetkili servisi ile konuşun derim.

Yorum

1.6T 180HP Insignia ve Astra için LPG tavsiye edilmiyor, olur diyenler var ama genel kanı motorun uygun olmadığı yönünde.

Prins firmasının Ankaradaki bayileri -en azından benim görüştüklerim - LPG dönüşümü sonrası diğer firmaların yaptığı sigortayı yapmıyorlar, bu durum benim Landirenzoyu tercih etme sebeplerimden biriydi.

Opel ve Landirenzo LPG dönüşümü yaptıkları yeni araçların motorunu sigortalamaya devam ediyorlar - benim aracıma da aynı sigorta yapıldı, elimde yazılı belge mevcut - ilk başlardaki sıkıntılar ve 1.6T lerin sıkıntıları ile ilgili bildiklerimi de ilk mesajda yazdım.

Ben olsam 1.6T ye LPG taktırmazdım ama siz bilirsiniz tabii.

Yorum

lpg den kaynaklanan sorunu benzınden kaynaklanıyor derlerse ne yaparsınız ve bunu yapanda olgun lpg nın ankara temsılcısı ıse

sorunla karsılasana kadar herkez yanıbasınızda sorun olustuktan sonra tek basınıza kalıyorsunuz hatta sız bıle ınanmaya baslıyorsunuz benzınden olduguna lpg takacaksanız aracınızı degıstırın az yakan arac alın
                      2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

yerine daha iyi bi dizel arac icin minumum 30.000 tl ustune istiyolar mecburen lpg ye gecicez ama iste landirenzonun garanti veriyoruz arac daha 10000 km altinda oldugu icin yaklasimi kafami cok karistirdi. 10.000 km nin uzerindekilere garanti vermiyorlarmis zaten subap erimesiyle alakali hrlde..kismet artik ya arabayi alcaz elimize yada binecez 2 yil kismet bakalim

Yorum

Sonunda net bir yakıt tüketim hesabı yaptım; bir depo LPG ile yaklaşık 550km yol, km de 21.5 kr.

Bazı LPG dönüşüm bayileri o kadar saçma konuşuyorlarki sanki insignia ne olursa olsun arıza yapacak, LPG bu süreci hızlandırıyor gibi bir düşünce oluşuyor insanın kafasında, bu tabiki doğru değil.

Araştırmam sırasında bilinçli, akla mantığa uygun açıklama yapmayan bayilerle konuşmadım bile, size de bu şekilde davranmanızı tavsiye ederim.

Tekrar yazıyorum, 1.4T araçlarda LPG dönüşümü sübaplar dışında riskli değildir, 1.6T ler biraz daha hassas ancak bu kesin arıza yapacak anlamına gelmiyor; benzin+LPG karışımıyla 100 bin km yapan araçta var 500km sonra sübap yakan da.

Kullanılan kitin uygunluğu, işçilik, motor ayarı yapan ustanın bilgi düzeyi, kullanıcının aracı nasıl kullandığı hepsi birer parametre.

Yorum

İyiymiş yakıt tüketimi.Benim 1.6 T bir depo ile 340 km gidiyor anca. Güle güle kullanın inşallah.
                            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

bugun otobil onder bey ile gorustum super fiyat verdi landirenzoya aklim kaydi iyice... prinste 2800 dusurdu fiyati otobille ilgili hic sorununuz oldumu iscilikleri kalitelimi aydinlatirsaniz sevinirim. simdiden tesekkurler

Yorum

Ben 65 binde sübap ları değiştirttim, motor açılması gerekiyordu başka bir sorun yüzünden açılmışken sübap larda çelik olarak değiştirildi, motor lpg veya sübap ile alakalı açılmadı bu arada. süpablar da çok büyük bir sorun yoktu bi 65 bin daha gider dendi. ama ben hazır açılmışken çelik olsun dedim, şimdi kafam daha bri rahat.

Yorum

İşleniyor...
                                X