Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: LPG

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
    lpg takıldıktan bir müddet sonra lpg kalibrasyon ayarları yapıyorlar.taktırdığınız servise gidin ve bu ayarları yaptırın.
    bugün gittim yaptırdım şuan performansı güzel bakalım şimdi içime sinmeye başladı hem gitmiyordu araç hemde fazla yakıyordu
    Yeni i30 style 1.6 crdi beyaz

Yorum

araç performans ve yaktığı gaz tamamen lpg markanıza lpg enjektör markanıza ve lpg servisinin yaptığı ayarlarla alakalıdır. bundan önceki honda accord 2.4 aracımda sadece %3-4 performans kaybı yaşadım. gazdada max 25 kuruş yakıyordu...

Yorum

1 aylık aracınıza lpg takılırmı sorusuna gelince tamamen yaptığınız kilometre ile alakalıdır. senede 10-15 binden fazla yaparım diyorsanız ve bütçeniz benzine yetmiyorsa taktırın. Duyduğum ve araştırdığım kadarıyla landirenzo en uygun marka. aracınızın motoruna gelecek herhangi bir zarara karşılık yazılı garanti veriyorlar diye bilgide aldım...

Yorum

Arkadaşlar lpg ile aracınıza sorunsuz binebilirsiniz.Ustası iyi olduktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz araçta.Ben BRC öneririm.Gerçekten kaliteli ve garantilidir.En küçük bir sorunda yetkilileri arkanızda durur.Çekiş sorununun olmaması lazım.Benim 2005 model Megane aracım vardı.Performans kaybı filan yoktu.Binen bu lpgli mi yoksa benzinli mi diye soruyordu.Güle güle kullanın ama yetkili servis olsun mutlaka.Yetkili olmayan servislere yaptırmayın.Konyalı arkadaşlar varsa,Genç Otogaz bu işte çok usta,kaliteli işçiliğe sahip.Orayla görüşün.
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

bundan 2 ay önce 115 hp lik insigniaya opisten landirenzo taktırdım. 115 liğin zaten mevcut çekişini beğenmiyordum. lpg li oluşu hafif bir güç kaybına daha yol açınca 100 beygirlik bir insigniaya dönüştü. ardından bu arabayı sattım ( forumdaki diğer arkdaşların tabirine göre okuttum şimdi 180 turbo aldım ve aldığım gün lpg taktırdım 1,5 gün sonra aracı teslim ettiler ve çekiş gayet iyi. yakıt ise 115 lik 200 lira 180 lik 250 lira yakıyor. ama ben süratli kullanıyorum akıllı biri kullansa dahada düşer. ankarada opis garantiyi bozmadan lpg takıyor. kesinlikle insignialara serviste taktırın.

Yorum

Valla Ankarada ikamet eden biri olarak opisin LPG takması çok iyi olmuş.. clapclap

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dr_112
                bundan 2 ay önce 115 hp lik insigniaya opisten landirenzo taktırdım. 115 liğin zaten mevcut çekişini beğenmiyordum. lpg li oluşu hafif bir güç kaybına daha yol açınca 100 beygirlik bir insigniaya dönüştü. ardından bu arabayı sattım ( forumdaki diğer arkdaşların tabirine göre okuttum şimdi 180 turbo aldım ve aldığım gün lpg taktırdım 1,5 gün sonra aracı teslim ettiler ve çekiş gayet iyi. yakıt ise 115 lik 200 lira 180 lik 250 lira yakıyor. ama ben süratli kullanıyorum akıllı biri kullansa dahada düşer. ankarada opis garantiyi bozmadan lpg takıyor. kesinlikle insignialara serviste taktırın.
                lpgli aracınız benzinde olduğu gibi 2. viteste gazlarken patinaj çekiyor mu?(sarıyor mu)
                Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dr_112
                  Aman dim bizde 115 likten 180 liğe geçtik.115 likten sonra 180 lik kullanmak elbette ki gaza getirecektir ama mümkün olduğunca yavaş kullanmaya gayret edelim.Hayırlı olsun.
                  İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

Hız felakettir

Yorum

LPG DENEYİMLERİMİ SİZLERE AKTARAYIM

Hem 115 lik hemde 180 lik lpg li insignia sahibi oldum.
                      burdan doğru şeyleri yazmak lazım. atıp tutmamak gerek. herkes akıllı adamlar.
                      öncelikle lpg ile benzin 180'lik insignialarda çekişte fark ediyor. ancak arabanın o meşhur 2. vitesteki şahlanışı hala devam ediyor. yani turbolu olduğunu çok rahat hissettiriyor.
                      ankara- şereflikoçhisar arasında yaklaşık 20 km lik düz bir duble yol var. eğim yok, yokuş yok. araç düz yolda lpg ile benim becerim kadarııyla (başkası olsa belki daha ii olur ) 221 km hıza ulaştı.
                      İnsigniaya tüp takılırmı diyen arkadaşlara katılmıyorum. öyle güzel takılır ki !
                      ayda 3 bin km yol yapan biriyim. lpg ile rahat bunun bin km sini bedavaya getirdiğimi düşünüyorum.
                      2.0 dizel 130 beygirlik insignia, lpg'li 1.6 180 beygirlik insignia ile yakıtta aynı, performansta ise lpg li 1.6 180' liğin daha iyi olduğunu iddaa ediyorum. ( 130luktan kullandığım için biliyorum, 160 lık dizel deneyimim olsa ondandan bahsederdim).

evet araba güzel,heybetli,havalı vs ancak araba çok yakıyor hepiniz biliyorsunuz bunu. bu sebeble ne kadar zengin,ne kadar hız meraklısı olunursa olunsun insigniaya tüp çok güzel oluyor..... saygılar

Yorum

güzel anlatmışsınız ben de LPG konusunda bir hevesleniyorum bir vazgeçiyorum. vazgeçmedeki tek sebebim güvenlik. belki siz de takip etmişsinizdir, son günlerde bir iki kaza haberi oldu. tüplü araç arkadan aldığı darbe ile yandı. içindekiler de feci şekilde.. (Allah herkesi kazalardan korusun) falan diye o yüzden çok çekiniyorum. bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yorum

Millet kac yuz milyarlik araclara taktiriyo insigniaya niye takilmasin biz de cok kullanmiyoruz kullanmaya baslayinca ilk isim olacak
                          İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

Ben de bugün 1,6 T-180 Beygir aracıma Landirenzo taktırdım. 1 aydır konuyu araştırıyorum. Hatta ilk olarak benzinli olarak motorunu test ettikten sonra LPG taktırmaya karar vermiştim. Benzinli olarak 3500 km yol yaptım. Araçta hiçbir problem olmaması üzerine LPG takılabilir mi? sorusuna cevap aradım. Araç Turbo olması nedeniyle problem çıkabilirdi. Forumlardan sonra (forumdan katılan arkadaşlara paylaşımları için teşekkürler) LPG dönüşümü için aracı almış olduğum Opel Reis'e başvurdum. Yalnız ilk olarak bana mı söylediler bilmiyorum ama LPG dönüşümü olması durumunda LPG ile ilişkili tüm parçaların garanti dışına çıkacağını bildirir bir belge imzalamam gerektiği bana bildirildi. (Daha önce bu durumu forumda paylaşmıştım.) Bunun üzerine LPG dönüşümünü araştırmaya karar verdim.
                            Sonunda dün riskler alarak aracın garantisini de yok sayarak bir maceraya atıldım ve Landirenzo marka Turbo Kit takıldı.( dr_112'nin yazılarına istinaden Opel Opis'te taktırdım) Bugün teslim aldım. Aracı 40 km kadar kullandım. Şu an bir problem yaşamadım.
                            Çekişinde belki bir miktar düşüş olmuş olabilir.(tam yorum yapamam).
                            Bazı düşüncelerim
                            ---Landirenzo kiti kaput açıkken çok ses yapıyor. Belki en fazla ses yapan LPG markası olabilir. İnsanı rahatsız ediyor. Yalnız aracı kullanırken herhangi bir ses içeride duyulmuyor. Bu ses kayboluyor. Yalnızca rölanti durumunda belirgin bir ses var.
                            ---Landirenzo takıldıktan sonra herhangi bir garanti belgesi verilemeyeceğini bildirdi. Faturanın garanti belgesi olduğunu ifade etti... Tabii ki şaşırdım. Çünkü Landirenzo distribütörü Olgun OTO'nun yetkilisi Tanju Bey bana motor ve Lpg ile ilgili arızalar için Landirenzo'nun bu durumu telafi ettiğini ve motor garantisi verdiğini belirtmişti. Ancak LPG dönüşümü sonunda bana LPG için herhangi bir garanti belgesi verilmemesi bunların sadece sözel bir ifade olduğunu ortaya koyuyor. Şu an hiçbir garantisi yok. Araç eğer arızalanırsa şu an garanti kapsamı dışında kaldım....İnsanda stres unsuru...
                            ---Eğer garanti belgesi verilmediğini daha önceden bilseydim, Prins tercih ederdim. Çünkü Landirenzo'nun bu tip arızalar için müşteriye bir garanti sunduklarını düşünmüştüm.

Son olarak LPG dönüşümü için bu kadar risk alınmaması gerekir diye düşünüyorum...
                            Biraz geç olmakla birlikte
                            2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ

Yorum

bi dk burda ciddi bir sorun var. bizde opiste tüp taktırdık. ancak o bahsettiğiniz garanti dışı kalma olayları ile karşılaşmadık. hatta araca tüp takıldıktan sonra egzantirikle ilgili problem( başlangıçta bilmiyordum) yaşadım, aracı servise götürün diye uyarı yazıyordu. servisi aradım onlar opel asistansı aramamı söylediler bana bir çekici yolladılar aracı çektiler 2 gün serviste kaldı araç parçaları garantiden değiştirdiler motor yağını yenilediler ve birde yedek araç verdiler. hiçbir safada ücret ödemedim. bu dediklerim tam bir ay önce oluyor.
                              garanti konusunda artık faturalar garanti belgesi yerine geçiyor. landi renzo 2 yıl garantili. hatta serviste sıkı sıkı uyardılar ve her 15 binde lpg yi bakıma getirmemi aksi halde garanti dışı kalacağından bahsettiler.
                              ses konusunda ise her iki aracımada landi renzo takturdım, bir ötme mevcut. bu ses kaput açılınca fark ediliyor. herhangibir arıza sesi değil.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: jakoben
                                güzel anlatmışsınız ben de LPG konusunda bir hevesleniyorum bir vazgeçiyorum. vazgeçmedeki tek sebebim güvenlik. belki siz de takip etmişsinizdir, son günlerde bir iki kaza haberi oldu. tüplü araç arkadan aldığı darbe ile yandı. içindekiler de feci şekilde.. (Allah herkesi kazalardan korusun) falan diye o yüzden çok çekiniyorum. bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
                                o kazanın tekini biliyorum... araç eski sistem lpg takılı bi kartal marka araç ve yangının lpg ile alakası yok çünkü yangın araca benzin alındıktan sonra ve benzinli kullanım esnasında meydana gelmiştir.. olayın sebebi ise aracın yakıt tankının delik olması ve kıvılcım sonu çıkan yangın... yani lpg ile uzaktan yakından ilkgisi yok yangının...
                                F30 Sport+

Yorum

İşleniyor...