Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia LPG Marka Seçimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia LPG Marka Seçimi

Kimi yetkililer yağlama kitini gereksiz görüyor. Kimi de olmaz sa olmaz. Kimi LPG de motor uzun vadede sorunsuz, kimisi de çelik sibop olmasına ramen motoru bitirmiş.
    Ben de randıman hiç alamadım. Performans sorunları çok fazlaydı.

Cidden LPG dönüşüm işinde anlam karmaşası ve bilgi kirliliği çok fazla.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
      Burak bey benim arkadaşım landirenzo lpg sistemini kullandı. Araç lpg çevrilirken sübapları çelik yaptırdı!! Ama 45000km de motor gitti !!!! araç 1.6 t sport tourer . Yanlış bilgilendirme yapmak istemem ama arkadaşım çok sert kullanmıyordu aracı lpg yi söktü attı. Ben prins marka lpg kullanıyorum 25000 km oldu inan çok memnunum uzun yolda 19krş ist içi 30krş yakıyor ilerde sorun olurmu bilemem ama prins malının arkasında tam motor garantisi veriyorlar ipragaz güvencesiyle. Bu arada arkadaşımda yağlama kiti yoktu o büyük bir etken!!!!!!!!
      Onun sorunu yağlamadan olmuş bence.
      Landirenzo kullanan bir kaç kullanıcımıza özel mesaj attım.
      60.000 km.'dir kullanıyorum hiç sorun yaşamadım diyen bir kullanıcı var.

Neden Landirenzo diye zorladığımı da bahsettim. Ustasına güvenebileceğimi düşünüyorum.
      Dost işi olacak bir nevi. Gerçi dost işinden kork derler ama hiho
      Bu hafta sonu araştırma yapıyorum. Bakalım Neler olcak??!!
      Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
      Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Yorum

Ben olsam, sorunsuz LPG kiti takılmış olan ve yolda hiç problemsiz olarak min 20.000 km yapmış olan forum üyemizin taktırdığı aynı bayiye montaj yaptırırdım.
        Hatta aynı bayiden daha önce montaj yaptığı 3 insignia müşterisinin telefon numarasını referans olarak isteyip konuşurdum.
        Marka olarak ise Prins / BRC / Zavoli / Landi gibi kitleri seçerdim.
        Tabi bunları yapmak için yıllık min 15-20.000 km ve 5 sene aynı aracı kullanacağımı ön görerek bu işe girerdim

Yıllık max. 15.000 km ve birkaç yıl içersinde araç değişikliği yapılacak ise hiç bu işe girmezdim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: muratezcan
          Ben olsam, sorunsuz LPG kiti takılmış olan ve yolda hiç problemsiz olarak min 20.000 km yapmış olan forum üyemizin taktırdığı aynı bayiye montaj yaptırırdım.
          Hatta aynı bayiden daha önce montaj yaptığı 3 insignia müşterisinin telefon numarasını referans olarak isteyip konuşurdum.
          Marka olarak ise Prins / BRC / Zavoli / Landi gibi kitleri seçerdim.
          Tabi bunları yapmak için yıllık min 15-20.000 km ve 5 sene aynı aracı kullanacağımı ön görerek bu işe girerdim

Yıllık max. 15.000 km ve birkaç yıl içersinde araç değişikliği yapılacak ise hiç bu işe girmezdim.
          Yılda min. 25000 km. yapıyoruz. Bu km. benzinli iken. LPG ile hesabını siz yapın ne olur.
          BRC ve Zavoli hakkında duyduklarım miğde bulandırıcı. Açıkçası denenmiş ve sorunsuz binen kullanıcıların 2 tercihi var.
          Prins ve Landirenzo. Şu an Prins konusunda ankaranın en iyisi dedikleri Memduh ustayı arıycam. Bakalım ne diyecek.

Yorum

Landirenzo özel sıvılı kit 33binkmdir kullanıyoruz, bir sorunla karşılaşmadık, araba bazen su birinkitisinden geçmiş gibi anlık kasılıyor onu da neden yapıyor bilmiyorum bir bilen varsa söylesin lütfen
            Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Sayın 185hp(132kw)1.6turbo insignia sahipleri.sizlere güzel bir mesajım var.daha öncede belirttiğim uzere pratık uygulamada cok korkutulduğumuz ancak teorik uygulamada bizlerden esirgenenbilgiler doğrultusunda,www.vialle nl.(aracımız motor no ile internet sitesinde var),memduhusta,antalya uysallpg,ist.özmarmaralpg,forumdonanımlpdi sitelerinden okuduklarımla bana yakın130km akdallpg mak muhgokhanakdalla goruştum.kendisinden daha önce aracımıza lpg takdığı kişilerin oluruylatelefonlarını istedim. Mehmet beyve ozmarmara sahibi sorunsus80000seksenbinkullandıklarını bana telefonda söylediler.bende gittim.lpsi yi3100tl ye taktırdım.gokhan bey ve ustabaşı ibrahim beye işlem sırasında hep yanlarındaydım,ayrı ayrı ne sorunlarım olacak (subap) gibi dedim.sorunsuz bir sistem olağan olarak dediler.vebakım gerktirmeyen bir sistem olarak vurguladılar.bigisayar programında aracımız vardı .neresi nereden delinecek kac cm nekadar derin insignia 185 t a16let için yazılı program.harfiyen uygulandı .1100 km kullandım.sorun yok.subap da sıvı lpgde
              sorun olmaz dediler.bende araştımalarımla aynı düşüncedeyim.evetsonuç18000tlfazla verip
              dizelalmak gereklimi.odaazyakmıyor.mutluyum.bu acıklamalar reklam olarak değerlendirilemez.bu mesajı sevmeyenler başka markayı reklam etmek isteyebilirlermi.saygılar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cemal
                Sayın 185hp(132kw)1.6turbo insignia sahipleri.sizlere güzel bir mesajım var.daha öncede belirttiğim uzere pratık uygulamada cok korkutulduğumuz ancak teorik uygulamada bizlerden esirgenenbilgiler doğrultusunda,www.vialle nl.(aracımız motor no ile internet sitesinde var),memduhusta,antalya uysallpg,ist.özmarmaralpg,forumdonanımlpdi sitelerinden okuduklarımla bana yakın130km akdallpg mak muhgokhanakdalla goruştum.kendisinden daha önce aracımıza lpg takdığı kişilerin oluruylatelefonlarını istedim. Mehmet beyve ozmarmara sahibi sorunsus80000seksenbinkullandıklarını bana telefonda söylediler.bende gittim.lpsi yi3100tl ye taktırdım.gokhan bey ve ustabaşı ibrahim beye işlem sırasında hep yanlarındaydım,ayrı ayrı ne sorunlarım olacak (subap) gibi dedim.sorunsuz bir sistem olağan olarak dediler.vebakım gerktirmeyen bir sistem olarak vurguladılar.bigisayar programında aracımız vardı .neresi nereden delinecek kac cm nekadar derin insignia 185 t a16let için yazılı program.harfiyen uygulandı .1100 km kullandım.sorun yok.subap da sıvı lpgde
                sorun olmaz dediler.bende araştımalarımla aynı düşüncedeyim.evetsonuç18000tlfazla verip
                dizelalmak gereklimi.odaazyakmıyor.mutluyum.bu acıklamalar reklam olarak değerlendirilemez.bu mesajı sevmeyenler başka markayı reklam etmek isteyebilirlermi.saygılar.
                Ne yaptınız efendim, 18000TL fazla verilip 2.0 dizel alınırdı

Yorum

Arkadaşlar merhaba tekrar.
                  Bugün Prins Memduh ustayı da, Sait Ustayı da telefonla aradım ve sorularımı sordum.
                  Sağolsunlar güzel cevaplar verdiler. Sorunsuz kullanıcıları olduğunu söylediler.
                  Ancak Memduh ustanın "fiyatına bir bakmam lazım euro arttı biliyosun" demesinden uzun süredir insignia montajlamadığını farkettim. Belkide yanılıyorumdur.
                  Sait usta da direk fiyatlardan bahsedince biraz soğudum.
                  OPAL servisi arayıp LPG sordum. Oktay bey ile görüştürdüler. Kendisi bana anlattı ve dürüstçe şöyle söyledi;
                  "İnsignia için LPG yapıyorum ve sorun çıkmayacağını garanti ediyorum diyen adam yalan söyler kardeşim" dedi.
                  Ben zaten kimseden bunun garantisini beklemiyordum. Yalnızca bir kaç kullanıcıdan duymak istemiştim. Kendisi anlattı ve dedi ki yakındaysan gel montajda İnsignia var kit'i gör dedi.
                  Bende atladım gittim. Montajda bir İnsignia vardı ve bir tane de normal servise gelmiş İnsignia gördüm. RPE plakalıydı. Kendisi de farkında değilmiş.
                  Şu arabada LPG'li dediğimde öylemi gel bi bakalım markası neymiş dedi ve gittik baktıkki araç 0 km. den LPG lenmiş ve şu an 34000 km. de Elektronik yağlama kitli Landirenzo.
                  Oktay ustada zaten yapacaksan Landirenzo yap, Opel İnsignia için birebir özel çıkıyor dedi. Yanımda açılan parçaları gördüm ve kalitesi çok iyiydi.
                  Ona supap eritme olayını sordum ve şunu söyledi. Opel araçlarda en çok nazlı motor LET serisi İnsignialarımız dedi. sonra j serisi astralarımız sonra h kasa 115 lik astralarımız dedi.
                  60 tane falan İnsignia montajladık biz burda dedi. 2 tanesinde supap eritme oldu, ama onlarda müşterilerimiz çok fazla araçları sıkıştırıyordu dedi.
                  Şu detayı verdi ki bu detay benim için önemliydi; 3 yıl/10000 km. yi aşmamış araçlara motor garantisi veriyoruz dedi. Onun dışında kalanlara veremiyoruz dedi.
                  Bu detay benim için şu sebepten önemliydi çünkü ben markalarının arkasında ne kadar durduklarını merak ettim. Bu onlarında çekindiğinin açık göstergesidir.
                  Sonra vedalaşıp çıkarken servisten bir usta yakaladım ve sordum. LPG li insignialara biniyorsunuz nasıl durumlar diye. Bana şöyle bir detay verdi.
                  Ben bu araçların 60.000 70.000 km. gibi bir km. sonra supap eritmesini normal buluyorum. ama bu kullanıma göre 100.000 km. de olabilir dedi.
                  Açıkçası buna şaşırmadım. Ancak iki tip yağlama sistemi olduğunu öğrendim. Birisi Elektronik beyin kontrollü yağlama - ki bu sistemi garanti verilecekse zorunlu tutuyorlarmış- biri de manuel yağlama sistemi.
                  Aradaki fark birisinin mekanik kontrollü diğerinin beyin kontrollü çalışmasıymış ve arada 350 TL fark varmış.
                  Açıkçası ben garanti olayında zorunlu tutulduğunu öğrenince kafayı taktım elektronik yaptıracağım. Toplam bedeli için 3250 TL fiyat verdiler OPAL'de.
                  Tabii bahsettiğim gibi ben tanıdık vasıtası ile OLGUN LPG de farklı bir fiyata yaptıracağım.
                  Kısacası arkadaşlar ben Landirenzo Omegas Turbo Kit + elektronik yağlama sistemini yaptırmaya karar verdim.
                  Kafayı kırdım ne olacaksa olsun diyorum. Zaten 1500 tl supap masrafını göze aldım. Bir de 3500 TL kit olsa 5000 TL.
                  Şehir içerisinde ben 20 krş kar etsem, 10.000 km. de masrafını çıkarıyor. Ben senede 25000 km. altında hiç yol yapmıyorum. LPG ile bu 30.000 km. yide geçecektir.
                  Totalde olay şudur. haftaya istanbula gideceğim. uzun yolda normalde 37-38 krş. yakıyorum (7.5 lt/100 km) . LPG ile 20-21 krş yaksam. (8.5 lt./100km.), km. de 17 krş tasarffuf ile;
                  İstanbula git gel 170 TL kardayım. 170 TL ye boya koruma yaptırmayı planlıyorum plish
                  Herkese saygılar.

Yorum

HAdi hayırlı olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sensation
                      Landirenzo özel sıvılı kit 33binkmdir kullanıyoruz, bir sorunla karşılaşmadık, araba bazen su birinkitisinden geçmiş gibi anlık kasılıyor onu da neden yapıyor bilmiyorum bir bilen varsa söylesin lütfen
                      LPG bakımları düzenli yapılıyor mu? Filtre tıkanıklığı bunu yapabilir. Kirli yakıt bunu yapabilir.
                      Bakımlar düzgünse eğer bunu kesinlikle servise bir sorun.

Yorum

Lpg takıldığında yakıt tasarrufu % kaç oluyor?
                        Saygılar.

Yorum

Umarım sıkıntı çıkmadan aracınızı zevkini ala ala kullanırsınız. Benim de aracım da Lovato marka LPG var. Landi renzo'yu çok öneren oldu. Seçimimi lovatodan yana yaptım ben.

Yazdıklarınızdan okuyup anladığım birşey var. Yanlış anlamış olabilirim, yanlış anladıysam düzeltin lütfen. Landirenzo takınca opel garantisi devam etmiyor diye biliyorum. Geçen eylül ayında montaj yaptırdım. yaptırmadan önce Ankarada bir servisi aramıştım. Bana söyledikleri "LPG takınca garanti bitiyor, ancak bizde taktırırsanız biz garantinizi devam ettiriyoruz." yani hep o servise gitmek zorundasınız, garantinizi o servis veriyor. Ben bu şekilde biliyorum. Belki değişmiştir, sonuçta aradan 8-9 ay geçti. Aracına LPG taktırmak isteyen bir çok İnsignia kullanıcısı da sitemizi ziyaret edip konuları okuduğu için yanlış bilgi de vermek istemem.
                          1.6T COSMO karbon siyah
                          17 FT 925'idi

Yorum

Hayırlısı olsun Burak ağabey Sorunsuz olur inş. Ayrı bir konu başlığında aracınıza yapılanları yazarsanız güzel olur gözden kaçmasın takipteyim

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: u_ay
                              Umarım sıkıntı çıkmadan aracınızı zevkini ala ala kullanırsınız. Benim de aracım da Lovato marka LPG var. Landi renzo'yu çok öneren oldu. Seçimimi lovatodan yana yaptım ben.

Yazdıklarınızdan okuyup anladığım birşey var. Yanlış anlamış olabilirim, yanlış anladıysam düzeltin lütfen. Landirenzo takınca opel garantisi devam etmiyor diye biliyorum. Geçen eylül ayında montaj yaptırdım. yaptırmadan önce Ankarada bir servisi aramıştım. Bana söyledikleri "LPG takınca garanti bitiyor, ancak bizde taktırırsanız biz garantinizi devam ettiriyoruz." yani hep o servise gitmek zorundasınız, garantinizi o servis veriyor. Ben bu şekilde biliyorum. Belki değişmiştir, sonuçta aradan 8-9 ay geçti. Aracına LPG taktırmak isteyen bir çok İnsignia kullanıcısı da sitemizi ziyaret edip konuları okuduğu için yanlış bilgi de vermek istemem.
                              OPAL garanti konusunda kaçamak konuştu. Ama OLGUN LPG garanti vericez diyor. Çok bir beklentim yok. Bakımlarımı serviste yaptırıyorum zaten.

Orjinal yazı sahibi: genc_avcI
                              Lpg takıldığında yakıt tasarrufu % kaç oluyor?
                              Saygılar.
                              Söylenen %40 45 ama olacak %35 40 olur bence. Deneyip görücez.

Orjinal yazı sahibi: omfaya
                              Hayırlısı olsun Burak ağabey Sorunsuz olur inş. Ayrı bir konu başlığında aracınıza yapılanları yazarsanız güzel olur gözden kaçmasın takipteyim
                              İnşallah kardeşim bakalım görücez.
                              Bir konu açmayı düşünüyorum. Bakalım.

Yorum

Merhaba sonuç ne oldu lpg taktırdınızmı
                                İnsignia cosmo 1.6 turbo dvd 800 sunroof beyaz
                                2010 caddy 1.9 TDİ

Yorum

İşleniyor...
                                X