Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motoru elime verdiler 2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Motoru elime verdiler 2

gtc 180 lıklerledede aynı sorun var lpg uymuyor onlarada subap sorunu var elıne alan motoru bır kac araba bılıyorum! vectra 2.0 t astra h 2.0 t lerde bertone 2.0 t lerde boyle bır sorun yok! 1.6 180 lıklerın hepsınde var!!!

Yorum

Öncelikle büyük geçmiş olsun diyorum.
      Bu motorun 150.000 km dayanacağı yönündeki açıklamayı yapan o şahsiyet ,sizi teselli etmek için uydurmuş olduğu bir yalandan öte bişey değil.Kaldıki 150.000 km dayanacak bir motor yapmak hangi mantığa sığar.Sizce Opel böyle bir risk alabilirmi.Düşünsenize 150.000 km ye gelen araçlar birer birer dökülüyor.Opel daha bu aracı satabilirmi ?
      Bende lpg takacaktım ama vazgeçtim bu araçtan zevkimi alıp bende satacam.Bu araç bence her insanın en azından 1 kere sahip olması gereken bir araç.ama karakterinden ötürü performaslı kullanım sonucu yakıt tüketimi olarak biraz bütçeyi sallıyor.Değmezmi derseniz bence değer ama illa ekonomi istiyorsak dizel araçlara yönelip biraz performastan ödün verip rahat rahat araçlarımızı sürmemiz gerekiyor.
      Size tekrar geçmiş olsun ama bu yalanlara inanmayın.
      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

çok geçmiş olsun
        anladığım kadarıyla sorunun başlangıcı LPG sistemi takmanızdan itibaren başlamış.
        bu tip son versiyon motorlara LPG takılması hala hazırda opel tarafından uygunluk testi almamış ama ne yazık ki türkiyede servisler LPG için takılır onayı veriyor.
        zaten almanya opel uygun görse fabrikada LPG takıp ve motoru buna göre ayarlayıp satış yapardı.
        örnek olarak honda araç üreticisi japonyadaki fabrikasında LPG seçeneği olan üretim yapıyor 2013'de türkiyede de satışı yapılacak.

bu sebepten sonradan takılan LPG sistemleri yeni versiyon motorlarda fazla uzun ömürlü olmuyor.
        2012 1.4 İNSİGNİA TURBO EDİTİON ELEGANCE + SUNROOF PAKET + 18" JANT + AFL FAR + YENİ STİL PAKET + BEYAZ / BEJ

Yorum

Geçimiş olsun,durumunuzu gerçekten iyi anlıyorum.Bu gibi konularda iyice araştırıp adım atmak lazım.Benim şu ana kadar 7 aracım oldu ,sadece 1 tanesi dizeldi.5 tanesi lpg li .En son kullandığım 1.4 insignia oda benzinli, LPG yi sempati duymama rağmen ,LPG düşünmüyorum.Bu araçlar ilk çıktığından bu tarafa turbolular için LPG nin sorun yarattığı hep anlatıldı.Sizin yerinizde olsam ilk arızadan sonra ,kesinlikle LPG ile devam etmezdim.Bir de konuya şu taraftan bakmak lazım.Bazen hiç yapmayacağımız bişeyi yaparız.Sonrada ben nasıl bunu yaptım deriz.Bu tarzda olaylar bana kader yada olması daha hayırlı işler gibi gelir.Çünki bazen bu dünyada ya cezamızı çekeriz yada daha büyük bir sıkıntıdan korunmak için başımıza kötü zannettiğimiz işler gelir.Bir de bu tarafından bakın.Allah beterinden korusun.
          2014 BMW 5.20I M +comfort+premium            
          2011 otomatik opel astra  1.4 cosmo sunroof
          2013 Chevrolet Captiva LTZ

Yorum

Oncelikle cok gecmis olsun .lafim meclisten disari. Bu kadar aci tecrubeler varken hala lpg de israr etmek neden.demek ki uyumsuz arkadaslar. Uyumlu olan arac alin sizde. Arastirmalari ona gore yapin. Kotulemek en kolayi. Lpg de bir keramet olsaydi zaten fabrikalar cikarirdi .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dawn1974
              Oncelikle cok gecmis olsun .lafim meclisten disari. Bu kadar aci tecrubeler varken hala lpg de israr etmek neden.demek ki uyumsuz arkadaslar. Uyumlu olan arac alin sizde. Arastirmalari ona gore yapin. Kotulemek en kolayi. Lpg de bir keramet olsaydi zaten fabrikalar cikarirdi .
              +1
              2012 YENİ MEGANE ST 1.5 DCİ 110 HP PRİVİLEGE SEDEF BEYAZI+PANAROMİK AÇILIR CAM TAVAN+Bİ XENON PAKETİ+NAVİGASYON PAKETİ+17'' SARİ JANT+3D SOUND by ARKAMYS+BLUETOOTH

Yorum

hımmmm kafalar karıştı yine,uzun zamandır ziyaret etmediğim formu bugün tamda lpg hakkında ziyaret ettiğimde bu yazıyla karşılaşmak ilahi bir uyarı gibi geldi bana..bundan 2 hafta önce babamın hondasına lpg taktırdık 500-550 tl yakan aracın tuketimi 300 tl ye düştü..bende yawaş yawaş lpg fikrine ısınmaya başlamıştım,lpg konusunda en son durum eğer çelik subop takılırsa sorun olmayacağı yönündeydi..şimdi çelik subop takılırsa lpg takabiliyormuyuz takamıyormuyuz??

Yorum

bende de daha önce bir vectra b vardır. cd 136'lık. bende çok çektim ondan. hararet yaptı. pistonlar iptal oldu. çekişten düştü.her taraftan patladı..... 2sene uğraştım..... kaç kuruşluk araba için bir ton para harcadım.yok arkadşlar yok.... adam gibi ya benzinliye bineceksin ya da dizele.. kafan rahat olacak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SaMiL_N
                    hımmmm kafalar karıştı yine,uzun zamandır ziyaret etmediğim formu bugün tamda lpg hakkında ziyaret ettiğimde bu yazıyla karşılaşmak ilahi bir uyarı gibi geldi bana..bundan 2 hafta önce babamın hondasına lpg taktırdık 500-550 tl yakan aracın tuketimi 300 tl ye düştü..bende yawaş yawaş lpg fikrine ısınmaya başlamıştım,lpg konusunda en son durum eğer çelik subop takılırsa sorun olmayacağı yönündeydi..şimdi çelik subop takılırsa lpg takabiliyormuyuz takamıyormuyuz??
                    takılır samil bey ancak sübaptan arıza vermese başka yerden verecek. bizim motorlar lpg ye tam uyumlu değil. uyumlu olsa opel fabrika çıkısı lpg seçeneği sunardı zaten. km de 20kuruş için bu risk alınır mı bilmem. olayın maddi boyutu bir yana, taktırınca acaba ne zaman sorun çıkaracak, motordan gelen o ses te neydi gibi paranoyak davranışlarda bulunacağız. psikolojik sağlık açısından da taktırılmaması lazım. varsın fazla yaksın kafam rahat olsun.
                    2012 YENİ MEGANE ST 1.5 DCİ 110 HP PRİVİLEGE SEDEF BEYAZI+PANAROMİK AÇILIR CAM TAVAN+Bİ XENON PAKETİ+NAVİGASYON PAKETİ+17'' SARİ JANT+3D SOUND by ARKAMYS+BLUETOOTH

Yorum

Arkadaşlar ;

Daha önceden defalarca söyledik ama bir kez daha söylüyorum

Opel 1.6T motora LPG önermiyor kesinlikle takmayın diyor şu an opelin 1.8T ler için LPG testleri var onlarda daha sonuçlanmadı benim bildiğim 1.6T lerde ortalama 25000 km den sonra sonra sorun çıkıyor biliyorsunuz.

Opelin LPG uyumlu araçları var ama Insignialara kesinlikle hayır deniliyor.

Arkadaşlarımız gittiği yere kadar gider o zamana kadar elde ettiğim ekonomiyi tamire harcarım mantığıyla bu işi yapıyorlar ama sonuçta sıkıntı sitres problem ve hep acabalarla dolu bir araç sahibi oluyorsunuz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

ok Fatih Reis,opel yeni sistemler geliştirene kadar LPG den uzak durmaya dewam ediyoruz,yakalım 12 litre alalım,werelim ekonomiye,cari açığa katkımız olsun vergilere selam,benzine dewam... oleyy

Yorum

Bennim ortalama genel ortalama7,2 LTyani 100 km31 lira gibi yakıyor .LPG taksam en az ortalama 8 LT lpg harcayacak o da 20 TL yapar.Bence deymez.LPG ye vereceksin en az 3000 TL.Ruhsata işletmesi,yok LPG nin bakımı,yok arıza yaparmı korkusu.zaten bir de taktırınca az yakıyor hevesiyle ayda 2000 km kullanıyorsan 2500 km gideceksin.Ben bu işte çok mantık göremedim.Ama motor uyum sağlasa,uzun zaman bineceğimi bilsem taktırırdım.
                          2014 BMW 5.20I M +comfort+premium            
                          2011 otomatik opel astra  1.4 cosmo sunroof
                          2013 Chevrolet Captiva LTZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: always33
                            Bennim ortalama genel ortalama7,2 LTyani 100 km31 lira gibi yakıyor .LPG taksam en az ortalama 8 LT lpg harcayacak o da 20 TL yapar.Bence deymez.LPG ye vereceksin en az 3000 TL.Ruhsata işletmesi,yok LPG nin bakımı,yok arıza yaparmı korkusu.zaten bir de taktırınca az yakıyor hevesiyle ayda 2000 km kullanıyorsan 2500 km gideceksin.Ben bu işte çok mantık göremedim.Ama motor uyum sağlasa,uzun zaman bineceğimi bilsem taktırırdım.
                            Kesinlikle katılıyorum benim yazacağımı siz yazmışsınız. Araç şehir içi dahil sakin kullanımda 30-35 kuruş yakıyor.
                            Taktıranlara bakıyorum ya aynı yada daha fazla yakmış araçları aracın orjinalliğini bozmaya gerek yok. (Yağlı sistem Lpg yi bilmiyorum)

Örnek1:
                            1-) 42.000 km'de kit takılmış. (ben taktırmadım) Şu an 55.000 km. LPG ile 13.000 km yapılmış.
                            2-) En çok 35 kuruş. Tamamen şehir içi trafiği, sürekli dur kalk.
                            3-) En az 22 kuruş yaktı. 100 km/s hızda uzun yol.

Örnek 2:
                            1)23000 km'den beri LPG kullanıyoruz, araç 25000'de
                            2)Sakin kullanımda, daha kışın deneme şansımız olmadı, hep klimayla denedik maksimum 40 kuruş değeri yakalandı
                            3)Minimum 25 kuruş değerini tutturduk, yine klima açık tabii ki

Arkadaşımız 150.000 gider demiş güldüm.
                            2001 Model Astra elegance otomatik aracımı 2011 de sattım km bakım masrafları dışında sadece cam suyu ve lastik masrafım oldu.
                            İsim vermeden kendi arkadaşımdanda örnek vereyim araç km bakımı yaklaşmış benziklikte yağ çubuğunu çekiyor yağsı azalmış abi buna ne yağ konuluyor diye pompacıya soruyor 1 lt yağ alıp ilave ediyor devam. Fren balatası bitip diske sürtüyor ondan sonra değiştiriyor. Yanında oturuken yağ ışığı yanıp söndü diye söyledim müşür arızalı dedi bir hafta sonra araba yağsız kaldığı için motor yaptırdı.(Bu şekilde araçlarımızı kullanırsak 150.000 de gitmez)

Astra J 1.6t 180 hp Cosmo Active select+Flexiride 18" Jant+Cyclone Navi geri görüş kamerası+Arka 2 Lcd Ekran Renk:Siyah Model:2011+Kenwood ses sistemi

Yorum

arkadaşlar benim aracımda 1.4 turbo.şehir içi değerleri deniliyor ya çoğu kullanıcı şehir içi ortalama dedikleri hızlar 30-40 civarı bu şehir içi için yuksek hızlar olarak tabir edilebilir.şehir için aslında 22-26 civarlarıdır ne kadar fark varki diyeceksiniz.23 ile 27 hız arasında ortalama yakıt olarak 1.5 lt fark eder.benim aracım 23 km ortalamada ara sokaklarda araç yani maksimum 3. vites gibi kullanım oluyor.bunu neden belirttim çoğu araçlar düşük viteste daha cok yakar gibi bir izlenim var oyledirde zaten.sert sürüşler+belirttigim şekilde güzergah kullanımı(kısa mesafe ara sokaklar) ortalama 9.7. 9.3 9.0 gibi ortaklamaları 1.6 turboda duydum fakat benim kullandıgım yollarda 1.6 yı kullansam emnimki 14lt den aşagıya düşmez.1.6 isterim lpg takarım mantıgı yerine 1.4 turbo alın kafanız rahat olsun performansıda tatmin eder emin olun
                              2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
                              yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

eleştirin eleştirin kullanmayan bilgisi olmayan ehli olmayan ustalar desin benzinde motor 150000 km yapar diye.. ondan sonrada araçlar ikinci el piyasası düşük diye düşer tabi...kim diyor kardeşim hangi usta demiş benzinde 1,6 turbo 150000 km yapar yok şurası ince burası ince kırılır patlar diye gm o kadar yatırımı salakmı yapacak.150000 km de patlayacak araba için.... yaptırma kardeşim lpg aslan besliyosan yemini vereceksin..
                                2013 BMW 320İ ED 1,6 170 hp beyaz  modernline+comfort+tekno+sounroof
                                2010 COSMO 1,6T beyaz SATILDI..
                                2011 MAZDA 2 PLAY 1,5 OTM...
                                2008 doblo 1,3 m.jet PREMİO

Yorum

İşleniyor...
                                X