merhaba,
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Lpg yi aracımdan söktürdüm..mutlu son..
Collapse
X
-
Şu hususu merak ettim açıkçası ; LPG ile belli müddet çalışmış olan bir makine , ilgili tesisat sökülmesi ile benzinle ne kadar randımanlı performans gösterecek? Belli bir aşınma,korozyon vb durum sözkonusu olacaktır muhakkak diye düşünüyorum.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: alidesideroooo View PostOpel' de ve grupta yeniyim 1.6t ile 1.6 sidi aynı motor mu ?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
Değil, 1.6T olarak adlandırılan 1.6lt'lik 180ps eski motor, SIDI ise 1.6 lt 170ps'lik, direkt enjeksiyonlu motor. Yeni motorun avantajları gücü ve torku daha geniş bir devir aralığına yayması, bu sayede düşük devirlerde daha iyi çekiş ve düşük yakıt tüketimi. Ancak eski motorun daha hızlı olduğu söyleniyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ufukkk View PostGeçmiş olsun...
Marjet'i ben internetten araştırdığımda şu sonuca varmıştım : "Firma ürünün bir taslağını/beta versiyonunu üretmiş, son geliştirme ve ürün testlerini müşteri araçlarına monte ederek yapıyor". Maalesef haklıymışım, hatta o zaman "yerli malı" olduğu için bana tepki verenler olmuştu. (Bu forumda mıydı hatırlamıyorum) Oysa yerli malı kullanmak hepimizin isteği ancak yerli firmaların iş yapış zihniyetleri ve iş ahlakları böyle maalesef, öyle olunca da İtalyan malına güveniyor, yerli malına güvenemiyoruz ve ne yazık ki her seferinde de haklı çıkıyoruz.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: seloselo View PostŞu hususu merak ettim açıkçası ; LPG ile belli müddet çalışmış olan bir makine , ilgili tesisat sökülmesi ile benzinle ne kadar randımanlı performans gösterecek? Belli bir aşınma,korozyon vb durum sözkonusu olacaktır muhakkak diye düşünüyorum.@Murat
Yorum
-
geçmiş olsun. aracınızdan tat almanın şimdi tam zamanı. bir süredir sorunlarla boğuşan aracınız özüne dönene kadar biraz daha süre geçecek ve inşallah tekrar keyif alacaksınız. yakıt böyle pahalı olunca artık araç almak lüksken depo fullemek lüks oldu. insanlarda lpg taktırıyor. yapacak birşey yok. kendi başımızın çaresine bakıcaz. tekrar geçmiş olsun.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Postgeçmiş olsun. aracınızdan tat almanın şimdi tam zamanı. bir süredir sorunlarla boğuşan aracınız özüne dönene kadar biraz daha süre geçecek ve inşallah tekrar keyif alacaksınız. yakıt böyle pahalı olunca artık araç almak lüksken depo fullemek lüks oldu. insanlarda lpg taktırıyor. yapacak birşey yok. kendi başımızın çaresine bakıcaz. tekrar geçmiş olsun.@Murat
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mehmet_5260 View PostÇok geçmiş olsun, maalesef sidi motorlarda LPG sıkıntı, 1.6T aracıma 1 sene önce LPG taktırdım, 20.000 km dir sorunsuz kullanıyorum (maşallah )@Murat
Yorum
-
çok geçmiş olsun hocam bunca sorun yaşadıktan sonra bence en güzel seçimi yapmışsınız. İnşallah bundan sonra sorunsuz binersiniz arabanıza. insignia ilginç bir araç bu kadar sorunu başka arabada yaşasa insan benzin fiyatlarıda bu kadar uçuk durumdayken ilk tercihim herhalde arabayı satıp yeni bir araç almak olurdu ama bırakması zor bir araba ve bunu düşünmek bile beni mutlu edebiliyor. Tekrar geçmiş olsun...
Orjinal yazı sahibi: mehmet_5260 View PostÇok geçmiş olsun, maalesef sidi motorlarda LPG sıkıntı, 1.6T aracıma 1 sene önce LPG taktırdım, 20.000 km dir sorunsuz kullanıyorum (maşallah )
Yorum
-
Teşekkür ederim. Bana aracı sat diyen çok oldu. Benim önceki aracım da 2012 1.4 insignia idi. Valla bu aracı binen başka araç binemiyor gerçekten. Satınca bu kasayı aldım ve keyifle bindiğim bir araç. Biraz da donanım olarak dolu olduğu için satmak istemedim. Yaşadığım tüm sorunların lpg kaynaklı olduğunu bildiğim için geçici olduğunu da düşündüm hep. Ve sonunda düşündüğüm gibi de oldu.
Aslında sıvı lpg sorunsuz olsa 1.6 t makyajlı kasa için en iyisi. Sıfır benzin tüketimi, araç direkt lpg ile çalışıyor. Sıvı soğutma olduğu için subap kaynaklı sorunlar yok. Aracın performansı benzinle aynı. Ancak işte atıyorum, sen fabrika çıkışı 6 bar basınca ayarlı yüksek basınç yakıt pompasına 2 katı basınçta yakıt gönderirsen zamanla bu pompa bozuluyor ve araç hiç çalışmaz hale bile gelebiliyor. Bu sorun tüm sıvı sistem lpg markalarında var maalesef. Düzeltirlerse düşünülebilir. Ama ben almayayım..
Keşke 2013 makyajlı 1.4 fabrikasyon lpgli araçlar gibi 1.6 sidi için de fabrikasyon lpg li araçlar üretseler..fakat tüm otomobil markaları artık elektrikli araçlara yöneldikleri için daha yapmazlar diye düşünüyorum..@Murat
Yorum
Yorum