Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 1.6 t Prince marka lpg kit sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 1.6 t Prince marka lpg kit sorunu

Aracımin üzerinde Prince marka lpg var. En son 15 gün önce aracım ilk calistirmamdan 20 sn sonra terlemeye başladı ve stop etti. Ekranda en yakın zamanda servise müracaat edin yazıyordu tekrar marsa bastım Aracımin teklemesi devam ediyor du. Bu şekilde servise gittim. Servisin önünde durdum ve marsi kapattım. Ustaya sorunu anlattım ve usta araca binip marsa bastı araçta herhangi birbirine yoktu. Usta ile beraber aracı bir müddet kullandık herhangi bir sorun yoktu. Usta aracın Nerede stop ettiğini sordu bende hafif bir rampada stop ettiğini söyledim neden sordun dedim aracın benzin miktarı çok az ondan olabilir dedi. Sorun Bobin yada bujilerde de olabilir birde lpg ustası görmeli dedi. Ben bu şekilde yola çıktım. 100 tl benzin aldım lpg full. Tam 10 km sonra motor yine teklemeye başladı ustası aradım bu şekilde devam etmeyi önergesi tekrar servise döndüm. Aracın Bobin değiştirdi ama sorun çözülmesi. Usta aracı bilgisayara bağladı ve bu şekilde test surusune çıktı. Dönüşte aracın belli b ir deviren sonra tüpten attığını ve Bobine ecu dan arıza gittiğini söyledi. Aracım şu an benzinde ve bu şekilde kullanıyorum. Prince servisine sorunu telde anlattım ve bu sorunu 2 insigniada daha rastladigini bir tanesinde komple sistemi söküp baştan taktigini ama sorunu cozemedigini söyledi böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş var mı. Ciddi olarak tüpü söktürüp kurtulasim geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim

Hocam arabayı park edip ertesi gün çalıştırdığımda ilk 2 dk anlamsız bir şekilde motor devri oynuyor araba titriyor hatta stop edecek hale geliyordu. Ben kendimce deneme yapmak için gazı tamamen bitirip benzinde sabah çalıştırdığımda bir problem olmadığını gördüm. Tahminim enjektörlerden birinin kaçırdığı yönünde. Tabi lpg taktırdığım ustaya durumu anlattım ama ikna etmek zor tabi. Onun yöntemiyle araba stop edildiğinde enjektörden önceki sistemi tamamen boşaltmak için bir yeri sökmemi ve denememi istedi. 2 gündür deniyorum ve hiçbir sıkıntı yok. Anlaşılan enjektörlerden biri arızalı ve tespit için test ettirmemiz gerekecek. Bu hafta ustaya gideceğim test için. değişirse bildiririm.

Yorum

Bağlantı noktalarında sorun olabilir, bobin sinyalinin alındığı yer vs.

Enjektörlerden birinde sıkıntı olabilir.

Karışım ayarları çok bozuk olabilir. Belirli devirin üstünde atıp benzine geçiş yapıyorsa gazı yetiştiremiyor. Ayarda sıkıntı olabilir.

Çözülmeyecek sorun değil, maharet kitte değil montaj ve ayarda.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nalbantoglu View Post
        Bağlantı noktalarında sorun olabilir, bobin sinyalinin alındığı yer vs.

Enjektörlerden birinde sıkıntı olabilir.

Karışım ayarları çok bozuk olabilir. Belirli devirin üstünde atıp benzine geçiş yapıyorsa gazı yetiştiremiyor. Ayarda sıkıntı olabilir.

Çözülmeyecek sorun değil, maharet kitte değil montaj ve ayarda.
        Daha henüz fırsat bulup da ustaya gösteremedim Ama yaşadığım sıkıntıları ustaya anlatıp forumda da öğrendiğim konuları aktarıp çözüm bulmaya çalışacağım

Yorum

Hocam Bende de aynı şekilde bir sorun vardı. Sabahları ilk çalıştırıp hareket etme esnasında gaza geçene kadar tekliyor du. atmosferik motorlu Astra J aracım. regülatörden Kaçak olduğunu düşündüler regülatör değiştirdiler ancak arıza da düzelme olmadı. aracı landirenzo servisine bıraktım dün. ben de sizde araçla ilgili gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: balkes View Post
            Hocam Bende de aynı şekilde bir sorun vardı. Sabahları ilk çalıştırıp hareket etme esnasında gaza geçene kadar tekliyor du. atmosferik motorlu Astra J aracım. regülatörden Kaçak olduğunu düşündüler regülatör değiştirdiler ancak arıza da düzelme olmadı. aracı landirenzo servisine bıraktım dün. ben de sizde araçla ilgili gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim.
            Hocam tabiki paylaşırim. Fakat bulunduğum ilçe il merkezine çok uzak ayda bir defa gidebiliyorum. Oda işten fırsat bulunca. Benim benzinde hiçbir sıkıntım yok yalnız lpg de sıkıntı çıkarıyor bana. Ben zaten oldum olası melez yakıta karşıyım. Mecburiyetinden lpg li aldım. Malum dizele güç yetmiyor.

Yorum

Geçmiş olsun. Araçta yaşanan bu tarz sıkıntılar malasef insanı üzüyor. Prins en iyi kit piyasada, lpg cilerinde söylediği bu. Tabi arkadaşlarında dedği gibi montaj ve ayar çok çok önemli bu konuda. İlk montaj işleminde benim aracıda yanlış bağlantı yüzünden tekleme sorunu çok olmuştu. Prins teknik servisi olayı çözmüş ve olayın yanlış kablo bağlantısından olduğunu belirtmişti. Aracım şuan iyi bir problem yok. LPG Bayileri sonuçta kurs görerek bu işi yapıyor. Montaj işlemleri hemen hemen aynıdır fakat çözüm üretme konusunda malasef biraz geri kalabiliyorlar. Bence aracınızı bir şekilde prinsin kendi teknik servisine yönlendirimesini sağlayın. Ücretsiz ve tam sorunsuz bir şekilde aracınızı size teslim ederler. Tecrübeyle sabittir.
              Ergün GÜRBÜZ

Yorum

benim aracın lpg sistemi dün tamamen söküldü. benzinde de tekleme yaptığını söyledi lpgci. manifoltun altından emme borusu değişti. benzinde şu an tekleme yapmıyormuş. 150km sonra tekrar götürüp tekrar takacaklar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: balkes View Post
                  benim aracın lpg sistemi dün tamamen söküldü. benzinde de tekleme yaptığını söyledi lpgci. manifoltun altından emme borusu değişti. benzinde şu an tekleme yapmıyormuş. 150km sonra tekrar götürüp tekrar takacaklar.
                  Umarim sorununuz en kisa zamanda çözülür

Yorum

Orjinal yazı sahibi: arel2434 View Post
                    Geçmiş olsun. Araçta yaşanan bu tarz sıkıntılar malasef insanı üzüyor. Prins en iyi kit piyasada, lpg cilerinde söylediği bu. Tabi arkadaşlarında dedği gibi montaj ve ayar çok çok önemli bu konuda. İlk montaj işleminde benim aracıda yanlış bağlantı yüzünden tekleme sorunu çok olmuştu. Prins teknik servisi olayı çözmüş ve olayın yanlış kablo bağlantısından olduğunu belirtmişti. Aracım şuan iyi bir problem yok. LPG Bayileri sonuçta kurs görerek bu işi yapıyor. Montaj işlemleri hemen hemen aynıdır fakat çözüm üretme konusunda malasef biraz geri kalabiliyorlar. Bence aracınızı bir şekilde prinsin kendi teknik servisine yönlendirimesini sağlayın. Ücretsiz ve tam sorunsuz bir şekilde aracınızı size teslim ederler. Tecrübeyle sabittir.
                    Teşekkür ederim. Bende aynı düşüncedeyim. Şu an 15 gündür aracı benzinde kullaniyorum. Isinin ehli bir usta olmadan aracın lpg sistemine dokundurtmayacagim

Yorum

İşleniyor...
                    X