İyi Günler İnsignia Team Ailesi 2 Gün Önce aracımın subaplarını çelik subap ile değiştirdim bilindigi üzere 8 tane emme 8 tane egzos subabı vardır subapların fotoğrafını çektim egsoz subapları yeni parlak duruyor fakat emme subaplarının rengi hem koyu hemde kullanılmış gibi duruyor Resimler bakabilirsiniz ustaya sordugumdada subaplar yağlı gelir hepsinin değiştiğini söylüyor aramızda usta arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Çelik Subap Taktırdım Kandırıldımmı ?
Collapse
X
-
Subaplar emme değişmemiş. egzos subapları daha fazla zarar göreceğinden onları değiştirmiş. Emme subapları çeperlerindeki zedelenmeleri görebilirsiniz.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
-
-
Orjinal yazı sahibi: aSya View PostSubaplar emme değişmemiş. egzos subapları daha fazla zarar göreceğinden onları değiştirmiş. Emme subapları çeperlerindeki zedelenmeleri görebilirsiniz.
Yorum
-
rektifiyeci sanırım elindeki malzemelerle değiştirmiş. o üzerinde şuan bulunanlar deforme olmuş. bir hinlik var sanki bu işte ama hadi bakalım, iyice araştırın kovalayın derim1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: cagri View PostDeğişti de sıfırıyla mı değişti yoksa çıkma parçayla mı?CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
Yorum
-
Bence usta emmeleri egzos' a takmış. Egzostan cıkanları çöpe atmış. 16 subapın 8'ini kendisine saklamış.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: aSya View PostBence usta emmeleri egzos' a takmış. Egzostan cıkanları çöpe atmış. 16 subapın 8'ini kendisine saklamış.
Yorum
-
Merhabalar..
Öncelikle neden subapları değiştirme ihtiyacı duyduğunuzu konuşmak lazım. Ustaların arabada başka birşey olmasına rağmen hemen subapların erimiştir değiştirelim deme olayı var. Araç LPG'li olunca.
Değişime gelirsek. LPG'de ayar bozukluğundan kaynaklı subap erimesi hakkında forumda çok konuştuk. Bu ayar bozukluğundan kaynaklı EGT (Exhaust Gas Temperature) yükselmesi egsoz subaplarında erime gerçekleştiyor. Yani egsoz subaplarının erimiş olması ve emmelerden farklı durumda olması doğal.
Çelik subap / magnezyum subap diye birşey yok. Takılan subaplarınız da eğer ayar bozuk olursa yanacak. Belki biraz daha uzun dayanacak ama yanacak. Bunun kaçıuşı yok. Ayar düzgün olursa orjinal subaplar da yanmayacak. Bunu da üst konulardan biri olan "Wideband LPG ayarı" konusunda anlattık.
Eğer erimişse egsoz subaplarınız erimiştir ancak kapak açılmış ve tornacıya gönderilmiş iken genelde hepsi değiştirilir. Çünkü bu işte işçilik ağırdır, subap takımı ucuzdur. Açılmış iken hepsi değişir, eksiksiz yapılır. Aynı triger değişeceği zaman devridaimin de sıkıntı olmamasına rağmen değişmesi gibi. Fotoğrafa göre sizin 8 subabınız değişmiş. Yağlı geliyorsa diğerleri neden yağlı değil. Çok ilginç bir açıklama. 8'i değişmiş diğer 8'i yerinde. Veya çıkma takılmış, o subaplar hiç sıfır gibi görünmüyor. Ustalar çok ilginç. Yalan yerine 8'ini değiştirdim diğerleri iyi durumdaydı iyi durumda olunca değiştirmek istemedim çünkü emmeler de değişseydi yuva gereksiz yere yenilerine göre tornacıda taşlanacaktı dese belki aklınıza yatardı, mantıklı olurdu. Ama yalana başvurulması çok ilginç.
Yorum
Yorum