Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG'li İnsignia'ların Yakıt Tüketimleri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• LPG'li İnsignia'ların Yakıt Tüketimleri

Bilindiği üzere LPG'li insignia kullanıcıları da azımsanmayacak sayılara ulaştı. quantion1 arkadaşımızın yaptığı bir öneriyi, az daha geliştirerek güzel bir birikim oluşması için bu başlığı açtık. Bu başlığın ana amacı LPG'li insignia'ların tüketim değerlerinin kaba taslak belirlenmesi.

Buna göre araçlarında LPG kullanan arkadaşlar,

1-) Kaç bin Km'den beri LPG kullandıklarını
    2-) LPG ile ulaşabildikleri maksimum tüketimleri
    3-) LPG ile ulaşabildikleri minimum tüketimleri
    4-) Kullandıkları kitin markasını ve subap koruma için kullanılan bir önlem var mı?
    5-) Bu güne dek LPG kaynaklı yaşadıkları sorunlar

maddelerine cevap verirlerse, konu ile ilgilenen arkadaşlara oldukça faydalı olur kanaatindeyim.
    (Not : Daha önce benzer konu açılmıştı lakin yeterli açıklama olmamıştı sanırım.)

Konuyu açan kişi olarak ilk cevapları da benim vermem uygun olur:

1-) 42.000 km'de kit takılmış. (ben taktırmadım) Şu an 55.000 km. LPG ile 13.000 km yapılmış.
    2-) En çok 35 kuruş. Tamamen şehir içi trafiği, sürekli dur kalk.
    3-) En az 22 kuruş yaktı. 100 km/s hızda uzun yol. oleyy
    4-) Teleflex GFİ - Yeni yağlama sistemi takıldı
    5-) Araçta yada motorda sorun yok. LPG kitinin enjektörü arızalandı, garantiden değiştirdiler.

Açıklama yapan tüm LPG'li insignia kullanıcılarına şimdiden teşekkürler.
    1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
    Mazide güzel bir anı şimdi..

Ynt: LPG'li İnsignia'ların Yakıt Tüketimleri

Kullanılan LPG nin markası ve aynı markada istikrarda önemli tüketim değerlerinde.
    Ayrıca LPG ile birlikte süpap koruma amaçlı her hangi bir sistem mecut mu araçta ? Seçeneğinide eklersek iyi olur .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Yakup
      Kullanılan LPG nin markası ve aynı markada istikrarda önemli tüketim değerlerinde.
      Ayrıca LPG ile birlikte süpap koruma amaçlı her hangi bir sistem mecut mu araçta ? Seçeneğinide eklersek iyi olur .
      Ekledim ama yeterli açıklama gelmiyor.
      1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
      Mazide güzel bir anı şimdi..

Yorum

1)23000 km'den beri LPG kullanıyoruz, araç 25000'de
        2)Sakin kullanımda, daha kışın deneme şansımız olmadı, hep klimayla denedik maksimum 40 kuruş değeri yakalandı
        3)Minimum 25 kuruş değerini tutturduk, yine klima açık tabii ki
        4)Markası Emer, fakat sistem Zavolli beyni kullanıyor, kendisi de İtalyan markası, yağlama sistemi mevcut subap korumak maksatlı
        5)İlk taktığımız andan itibaren araç titreyerek çalışıyordu, rölanti düzensizdi, ve bu sebeplerle arıza lambası yakıyordu, bujiler değiştikten sonra böyle bir sorun kalmadı, araç benzinde gibi çalışıyor, extra bir durum var, tabi sorun olarak değerlendirilir mi bilmem, araç yüklendiğiniz zaman benzine geçiş yapıyor, aracın gücünü kaldıramıyor...

Yorum

180 hp 2010 20000 deyim.ortalama yakıt tüketimi 9.3.aygaz internet sitesinde (http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspx)senede 11000 km ile benzin 4.59 tl ,gaz 2.60tl.yıllık tasarruf 1237 tl.yani aylık tasarruf 100 tl.sonuç ayda 100 tl için bu araca tüp takılmaz.....lpg bu durumda gereksizdir.

Yorum

Yılda 10000 ile 15000 arasında kilometre yapan birisi benzin 4.57 gaz 2.21 izmirde .. ortalama tüketim 10 litre dersek (benzinde 10 gazda 12 litre )hesaplamak gerekir.10000 km de benzin 4570 tl gaz 2650 tl lik yakıt tüketimi demek oda 2000 tl gibi bi tasaruf anlamına geliyor ...yani her 10000 de 2000 tl tasarruf anlamına geliyor 15000 km de gaz ücretini amortilemesi anlamına geliyor ....

Yorum

aracıma 12 binde takılmış şuan 83 binde ecotech marka ilk çalışmada rolanti sorunu var en uzun 327 km gittim 35lt ile en az ise 230 km şehir içi
              Yeni i30 style 1.6 crdi beyaz

Yorum

Araca 3000 km de takıldı. araç şu an 13000 km . de . en uzun 1 depo (35 lt) ile 400 km ,en kısa 300 km . Yalnız araçta start stop sistemi olduğu için benzin tüketimi bu mesafelere dahil değildir.
                Sadece yağlama pompasında sorun oluştu. O da yağıyla beraber garantiden değişti. Prins yağlamalı sistem kit mevcut.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                Navigasyon DVD
                46KT880

Yorum

başka arkadaşımız yok mu lpg bilgilerini bizle paylaşmak isteyen
                  İNSİGNİA2010  1.6 TURBO COSMO + NAVİGASYON PAKET SİYAH

Yorum

Aracım 1.6T Sport Tourer.Araçımi 42.600Km.'de aldım ve hemen Landirezzo Omegas kit taktırdım.Aracım şu an 52.500Km .de yaklaşık 10.000Km 'dir LPG kullanıyorum..
                    Bugün Antalya -Konya Yolu ile Beyşehir'e gidip geldim.Klima hiç kullanılmadı.Suratim en fazla 120Km oldu o da çok nadir anlık..Çoğunlukla 90-110 arası stabil ve Cruse Control ile sürüş yaptım.Araç yüklüydü..Hesaba gelince ;
                    Araçimın LPG deposu simit ve 47LT litre'dir.
                    Lt.si 2.28 TL'den 46,3 LT LPG aldım.( basınç fazlaydi heralde,neredyse full doldu. ) ve toplam 453Km. sonra lpg bitti ..ve (Çok gerçekci olmasa da yol bilgisayari ortalama tükeytimi 7,9Lt göstriyordu.) Yani ;
                    2,28TL x 46,3LT = 105,564 TL
                    453 Km : 46,3LT = 9,78 LT ortalama LPG tüketimim.
                    105,564 : 453 Km = 233 Krş yakmışim..
                    Bu zamana kadar ( yeni bakım yapildı.. yağ ,filtre v.s. ) yaptığım en iyi derece.,, )
                    Eğer aracım benzinle kullansaydım ve depomun benzin deposu olarak farzedersem ;
                    46,3LT X 5,12 TL = 237 TL
                    237TL - 105 TL = 132 TL cebimde kaldı.. Bu arada aynı miktar benzinle aynı sürüş şekliyle daha ekonomik tüketim değerleri elde edilebilir ..Doğru ,ama Benzin PAHALI arkadaş.. araç LPG 'yi benzine göre çok yaksada LPG NEREDEYSE YARİ YARIYA..

Tüketim Sizce nasıl?
                    2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Yorum

bence kuruş hesabı yapmak yanlış
                      hem ilden ile fiyat değişiyor hemde 1-2 yılsonra foruma girip okuyanlar komik rakamlarla karşılaşacaklar
                      lpg de en uygunu 1 lt ile kaç km gittiğidir

Yorum

Zamanında insignia için Benzin litresi 3,5 4 , 5 TL lerden söz ediyorlardı. O rakamlar şimdi olsa yarın insignia ya gönerim
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Merhaba,

2010 Cosmo
                          LPG kiti ZAVOLİ ve 15 bin km yaptı
                          Şehir içi 32 kuruş
                          Şehirler arası 22 kuruş

Saygılar.
                          Dost ise düşünme, ver ömrünü gitsin.
                          Dost değilse, hiç bekletme yol ver gitsin....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serdar oğuz
                            bence kuruş hesabı yapmak yanlış
                            hem ilden ile fiyat değişiyor hemde 1-2 yılsonra foruma girip okuyanlar komik rakamlarla karşılaşacaklar
                            lpg de en uygunu 1 lt ile kaç km gittiğidir
                            aynı fikirdeyim.yakıt cinsi ne olursa olsun,yakıt sarfiyatı 100 km/litre olarak hesaplanmalıdır.
                            https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Prins 11,5 lt Shell

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

İşleniyor...
                              X