Duyuru

Collapse
No announcement yet.

INSIGNIA LPG - Subap Erimesi ve Çözümü Hakkında

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: INSIGNIA LPG - Subap Erimesi ve Çözümü Hakkında

Yılmaz Bey,

Emekleriniz için teşekkürler. Sizi dikkatle takip eden benim gibi bir dolu arkadaş olduğuna eminim. Sizi takip etmeye de devam edeceğiz.

Orjinal yazı sahibi: sebazios
    Bu konuyu, benim gibi insignia'larinda LPG ekonomisini yasamak isteyen arkadaslara yardımcı olsun, akıllarında olan soru işaretleri giderilebilsin diye acmıştım.

Bu kadar emek, araştırma yapmamin sebebi ne maddi bir gaye, ne de çıkar amaclidir. Tek ama tek amacım yardımcı olabilmekti.

Su an ise gelişmiş polemikleri görünce, kendi açtığım konuya yazma hevesim kırıldı diyebilirim.

Neyse, ben dağılmış olan asıl konuya devam ediyorum.
    2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

prins hem pahalı bir sistem,hem de kullanılmış araçlara garanti vermiyor,hem de subapların erimesi prins sistemlerde kuvvetle muhtemel blink
      Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

selamlar herkese.
        arkadaşlar yağlamalı prins sistemini daha yeni taktırdım. daha düzgün veriler sizlere veremem...ama anlık tüketim ve ortalama tüketim benzinde olduğu gibi çalışıyor. sistemi takan usatanın sölediklerini aktarırsam. görünen ortalama tüketimden 1 lt daha fazla lpg yakar diyor...performansta bir değişiklik yok. benzinli gibi gidiyor. turbo devreye girince hissediyorsunuz aynı benzin gibi..veya biraz düşmüş olabilir ama ben hissetmedim. kullandıkça tüketim değerlerini sizlere aktarırım. ....
        bu arada landi benzin ve tüpü aynı anda kullanıyormuş. bana mantıklı gelmedi sistem. sibop erimesi zaten yüksek sıcaklıktan oluyor lpg zaten veriyorsunuz motora + benzin ikiside yanıyor. sonuçta oluşan ısı en az lpg nin ki kadar olacaktır. benzin olması bi fark yyaratmayacaktır diye düşünüyorum. teknik bir bilgim yok fazla bu konularda ama sadece mantık yürütüyorum. yanlışım varsa düzeltin. prins yağlama sistemindeki sıvının siboplara yapışarak ısınmasını geciktirdiğini söledi ustam. tabi geçici olarak çünkü onunda yanıcı olması gerekirki tortu bırakmasın. her neyse sonuçta benimm tercihim prinsten yana oldu. şimdilik 2. gündeyim bir sıkıntı yok. çalışmasıyla motor sesiyle aynı gibi benzinle.
        ha bu arada artık dizel araba alınmaz diye düşünüyorum. bundan önceki aracım astra 1,3dizel easytronic. genelde şehir dışı kullandım 140 000 km. ama ne kadar sakin kullansamda 6,5 lt altına düşüremedim ortalamayı. 6,5*4 tl eurodizel=26 tl 100 km için. şehir içinde 8 lt ortalama.....=8*4=32 tl 100 km giden... (ki bugunkü fiyatlar bunlar 4 sene kullandım aracımı 4 senede benzin ile mazot arasındaki farkı kapattılar. ilerisi içinde düşüncem fark sıfır olacak ve hatta dizel benzini geçecek diye düşübüyorum.) lpg ile aynı para forumdan aldığım lpg tüketimiyle karşılaştırınca...birde bu araçtaki sıkıntım küçük motor olması sinir ederdi beni 100 km hıza çıkmak için bas babam bas gitmek bilmezdi...şimdi gaza bastığımda kısa sürede 100 km ye ulaşıyorum ondan sonra sabitleyip hızımı öle gidiyorum. kimseyle yarış yapacak halim yok..
        siboplar erirse : 50 000 km de diyelim 2000 tl masrafım olur o parayı zaten dizelin bakım masraflarına veriyorsunuz. sonuçta servis bakımları dizellerin daha pahalı.
        2011 insignia 1.6 t edition stil paket füme...prins...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: pegasos
          selamlar herkese.
          arkadaşlar yağlamalı prins sistemini daha yeni taktırdım. daha düzgün veriler sizlere veremem...ama anlık tüketim ve ortalama tüketim benzinde olduğu gibi çalışıyor. sistemi takan usatanın sölediklerini aktarırsam. görünen ortalama tüketimden 1 lt daha fazla lpg yakar diyor...performansta bir değişiklik yok. benzinli gibi gidiyor. turbo devreye girince hissediyorsunuz aynı benzin gibi..veya biraz düşmüş olabilir ama ben hissetmedim. kullandıkça tüketim değerlerini sizlere aktarırım. ....
          bu arada landi benzin ve tüpü aynı anda kullanıyormuş. bana mantıklı gelmedi sistem. sibop erimesi zaten yüksek sıcaklıktan oluyor lpg zaten veriyorsunuz motora + benzin ikiside yanıyor. sonuçta oluşan ısı en az lpg nin ki kadar olacaktır. benzin olması bi fark yyaratmayacaktır diye düşünüyorum. teknik bir bilgim yok fazla bu konularda ama sadece mantık yürütüyorum. yanlışım varsa düzeltin. prins yağlama sistemindeki sıvının siboplara yapışarak ısınmasını geciktirdiğini söledi ustam. tabi geçici olarak çünkü onunda yanıcı olması gerekirki tortu bırakmasın. her neyse sonuçta benimm tercihim prinsten yana oldu. şimdilik 2. gündeyim bir sıkıntı yok. çalışmasıyla motor sesiyle aynı gibi benzinle.
          Güle güle kullanın umarım sorun yaşamazsınz. Maliyet nasıl çıktı?

Yorum

peşin aldım yağlama sistemi dahil 2750 kdv dahil. 2 günde montaj yaptılar.
            2011 insignia 1.6 t edition stil paket füme...prins...

Yorum

Bilgilendirme için teşekkür ederim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lk1973
                Bende de benzer bir durum var. LPG ( BRC) takılı bir sistemle satın aldınm arabayı 50000 de. Şimdi 60000 bakımı geldi. Cogu zaman LPG agressif kullanımda benzide kullanıyorum. Siboplara alırken baktirmistim. İyiydi. LPG de çok sakın kullanıyorum. 5000 deviri geçirmiyorum. Yakitida % 30 düşürüyor. Pazartesi 60000 bakımı yaptirirken tekrar baktiracagim. Ben siboplari patlatana kadar lpgye devam edeceğim. Zira üzerinde LPG kiti zaten var. Sorun olursa En çok Çelik sibop taktiriirim kanaatindeyim. Zaten aracın garantiside bitti.
                Saygılar.
                Bugün itibarıyla bu yaglayici sistemi taktirdim.

Gecen ay yaptırdığım bakımda siboplari iyi çıkınca koruma duygusu depresti
                Emme maifoltuna entegre edilip, LPG sisteminden elektirik alan ve aracın beygirine göre yaglama sisteminin dozunu ayarlayan bir mekanizmaya sahip. Ellerinde siboplari çok iyi koruduğuna dair bazı teknik ve deneysel veriler vardı, bir ara paylaşırım burada.
                Aslen galatasaraylıyım.
                Siyah 2009 Opel insignia 1.6 turbo cosmo DVD 800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sensation
                  prins hem pahalı bir sistem,hem de kullanılmış araçlara garanti vermiyor,hem de subapların erimesi prins sistemlerde kuvvetle muhtemel blink
                  Neden? Prins' in subap eritmesindeki tahmini neye dayanarak yaptınız? Başınıza geldi mi?

Cruze 2010 Ls Automatic _ 6 Gear_ Plus Package _ Angel Eye Headlights _ Necvox Navi _ Teleflex GFI Alternative Fuel and Valve Lubrication Systems _ 2nd. wtcc Cruze with Pecochip at Turkey !

Yorum

konuyu tamamen değiştirdim özürdilerim ama acıkcası 55 ile 70 bin arasında para veriyorsak bu araçlara aracın ne yaktığına bakmamak lazım ileride yaşanan sorundan dolayı araçtan soğuyoruz sonrada güzelim arabayı satma kararı alıyoruz. aracı alırken biliyoruz zaten bu araç çok yakıyor. boş yere maceralara girmemek lazım
                    ben insigna için güzelim titanyum tdcı focusumdan vazgeçtim focus varken hergün işe arabayla gidip geliyordum şimdi işyerinin servisiyle gidiyorum insigniaya sadece ihtiyacım olduğu zaman binmeye başladım ben rahatsız değilim biliyorum türkiyede benzin fiyatları çok pahalı herkeze saygı duyuyorum ama yolda giderkende ha şimdi ha birazdan sübablardan sorun çıkacakmı diye aracı sürmek istemem daha doğrusu kimse istemez.
                    lpg ye karşı değilim ne zaman lpg kiti takan sorunsuz çalışan ve çıkacak lpgden doğacak sıkıntıyı karşılayan firma çıkarsa lpg o zaman düşünülmelidir bence
                    opel boşyere reklamlarda demiyor bügüne kadar yaptığımız en iyi otomobildiye bizde opelin en iyi aracına biniyoruz kendinizi bu şekilde tatmin edin yolda giderken bu araca bakmıyan yoktur bu aracı bu şekilde seveceğiz. yakıtından dolayı değil tekrar özür diliyorum konuyu tamamen değiştirdim .sonuçta aslan besliyoruz...
                    2015 leon fr

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zaqa17
                      Orjinal yazı sahibi: zaqa17
                      Arkadaslar bende subap larimdan supheleniyordum ama aracım 76 binde ve subaplar da sorun çıkmadı bütün hepsi 10.5 çıktı neyse anlamam ama benim sorunum aracım sabah motor soğukken çalışmıyor devamlı istop ediyor takı LPG ye gecene kadar denemedigim bir yol kalmadi enson rolanti regulatörü kaldı ona baktiracagim sonucları yazarım bu sekilde sorunu olan ve çözen varsa paylasimlari bekliyorum
                      benim sorunuma cevap yokmu arkadaşlar
                      Öncelikle belirteyim sorununuz gercekten çok ilginç. Hatta o kadar ilginç ki aracinizdaki sorunu yalniş anlattığınız konusunda şüpheye düştüğümü söyleyebilirim.

Neden?

Çünkü aracınızın LPG'ye gecene kadar sorun yaşadığını, LPG'ye geçtiği anda sorunun kesildiğini soylemissiniz. Bu neredeyse imkansız bir durumdur çünkü LPG sisteminiz çalışırken tamamı ile benzinde çalışırken kullandığı elemanları kullanır. Yani aracınızın benzinde çalışırken sorun olması, dogrudan dogruya LPG'de de sorunlu çalısmasına neden olur.

Benzinde sorunlu çalışan bir aracın, LPG'de sorunsuz çalışaması pek rastlanan bir durum değildir. Eğer bu sorun rolantide düzensizlik ile birlikte meydana geliyorsa yüksek olasılık ile bujilerden kaynaklanan basit bir ateşleme sorunudur diye düşünüyorum. Lakin bu ihtimal dahilinde de LPG'de sorun yasamanız gerekir.
                      Aracinizdaki sorun ile ilgili durumu bir daha ve biraz daha dikkatli gözlemlemenizi öneririm.

Eğer tahmin ettigim gibi sorun anlattığınızın tersi ise Yani araç gaza geçince sorun bas gösterip araç stop ediyorsa problem %80 LPG enjektorlerinde, %10 regulatorde, %10'da LPG Kalibrasyon ayarindadir.
                      1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
                      Mazide güzel bir anı şimdi..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oceanexplorer
                        Orjinal yazı sahibi: pegasos
                        selam arkadaşlar ....
                        aracımı geçen hafta aldım...şimdi bazı arkadaşlar kızacaktır tahminimce...araba 350 km oldu ama bugun prins marka lpg kitini taktırdım. landirenzoyla konuştum. yazılı bir garantimiz yok ama iyi niyet garantimiz var dedikleri için doğruca prins taktırmaya gittim.antalyada HBA otogaz ibrahim ustaya taktırdım. 2 yıl 100 000 km motor ve kit garantisi verdiler. şu ana kadar 100 km yol yaptım ortalama 7.5 lt /100 km görünüyor bilgisayarda. daha sonra tekrar ölçümleri yazarım...
                        Merhabalar,

Daha iyi bir sistem çıkmazsa ben de Prins LPG kiti taktırmayı düşünüyorum.(Halen 1.6 T için en iyi-en sorunsuz modelini araştırıyorum)
                        Mesajınızdan yanlış anlamadıysam size takılan Prins LPG sisteminin gaz tüketim değerleri Insıgnıa nın yol bilgisayarında da görülebilmekte..
                        Ben araç LPG deyken yol bilgisayarında LPG tüketiminin,ortalamanın ve menzil bilgilerinin görünüp-görünmediğini merak ediyorum.
                        Bir de kaç litrelik simit tank tercih ettiniz?Prins taktırmış arkadaşların vereceği bilgiler için şimdiden teşekkür ederim..

Herkese selamlar...
                        Lpg'li araçlarda yol bilgisayarınız;

Ortlama ve anlık tüketim degerlerini LPG sarfiyatina gore verir fakat gercek deger yol bilgisayarının verdigi degerin %10 ile %20 fazlasidir. Gazın yapısı dolayısıyla gercek sarfiyatin %80-%90 kadarını görür. Bu rakam kullandığınız gazın ve kitin markasına gore değişir.

Ornegin yol bilgisayarinizda ortalama tüketim 10 litre görünüyorsa 12 litre gaz yakmissinizdir. Ortala tüketim 8 litre ise gercek tuketim 9,6 litredir. Anlık tüketimde de aynı hesap geçerlidir. Ama araç ısınana kadar motorun benzinde çalıştığını düşününce yol bilgisayarının verdigi LPG ile ilgili sarfiyat degerlerine fazla güvenmemenizi salık veriririm. En iyi deger ölçümünü depoyu doldurup km sayacını sıfirlayarak yapabilirsiniz. Burda da en önemli ayrıntı tüm dolumlari da aynı pompada yaptırmaktir.

Çünkü akaryakıt firmalarının kullandığı LPG pompaları, farklı güçte bar basınçlarına sahip. Bu yüzden bir pompa tankınıza 20 litre gaz basabiliyorken digeri 24 litre basabiliyor. Bu da ölçümün hatalı olmasına neden oluyor.

Bunun disinda kalan mesafe (yani menzil) bilginiz ise deponuzdaki benzin üzerinden yapılır. Yol bilgisayarı LPG tankının içindeki gaz miktarını bilemediği, daha da önemlisi bunu hesaplama parametrelerine sahip olmadıgı icin gaz ile gideceğinizin menzili ancak LPG anahtarına bakarak manuel olarak hesaplamanız gerekir.

Konu ile ilgili son bir tavsiye, gaz alımlarınızı akşamları, özellikle de soğuk havalarda yapınız. Bu sayede ayni miktar alacaginiz yakit icin %6'ya kadar daha az para çıkar cebinizden.

Çünkü Gazlar genleşme bakımından sıvılara oranla daha hassastir. Özellikle de Sıcak havalarda genleşen gaz, pompanın litre/kg oranını daha yüksek miktarlarda göstermesine neden olur. Tecrübe ile sabittir.
                        1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yigitihsan18
                          konuyu tamamen değiştirdim özürdilerim ama acıkcası 55 ile 70 bin arasında para veriyorsak bu araçlara aracın ne yaktığına bakmamak lazım ileride yaşanan sorundan dolayı araçtan soğuyoruz sonrada güzelim arabayı satma kararı alıyoruz. aracı alırken biliyoruz zaten bu araç çok yakıyor. boş yere maceralara girmemek lazım
                          ben insigna için güzelim titanyum tdcı focusumdan vazgeçtim focus varken hergün işe arabayla gidip geliyordum şimdi işyerinin servisiyle gidiyorum insigniaya sadece ihtiyacım olduğu zaman binmeye başladım ben rahatsız değilim biliyorum türkiyede benzin fiyatları çok pahalı herkeze saygı duyuyorum ama yolda giderkende ha şimdi ha birazdan sübablardan sorun çıkacakmı diye aracı sürmek istemem daha doğrusu kimse istemez.
                          lpg ye karşı değilim ne zaman lpg kiti takan sorunsuz çalışan ve çıkacak lpgden doğacak sıkıntıyı karşılayan firma çıkarsa lpg o zaman düşünülmelidir bence
                          opel boşyere reklamlarda demiyor bügüne kadar yaptığımız en iyi otomobildiye bizde opelin en iyi aracına biniyoruz kendinizi bu şekilde tatmin edin yolda giderken bu araca bakmıyan yoktur bu aracı bu şekilde seveceğiz. yakıtından dolayı değil tekrar özür diliyorum konuyu tamamen değiştirdim .sonuçta aslan besliyoruz...
                          Öncelikle sizin de belirttiğiniz gibi konu insignia'ya LPG takılır mı konusu olmadıgı icin açıklamayı, muhtevasına uygun bir başlığa yapmanız daha uygun olurdu. Bu başlık biraz daha teknik bilgi icin açılmış bir konu.

Bir araca çok para vermek, o aracı kullanmak icin çok para harcamayı meşru yada zorunlu kılmaz. Asıl yadirganmasi gereken tasarruf değil israf yapmaktır.

2011 BMW 5.20d. Bilen bilir bu aracı. Bu da insignia gibi yolların aslanlarindandir. Hatta hızı (228 km/h) çekişi (510nm tork) gücü (184hp) sağlamlığı ve donanımları acısından daha da ondedir bizim aslanlardan.
                          Ama fiyatı neredeyse insignia'nin 3 katidir. (200.000 Lira)
                          İsin asil garip yani bu aslan bir kuş kadar bile yemez. Ne zaman beslediğinizi unutursunuz. Ortlama 5.2 litre mazot yakar ki bu rakam Fiat Albea yada Opel Corsa'ya hemen hemen denktir.

"Biz bir arabaya 200.000 lira verebilen kisileriz. Bu arabanın bu kadar az yakması bizim prestijimizi bozar. Daha fazla yakması lazım." diyen birine rastladınız mı hiç?

Rastlayamazsiniz, çünkü tasarruf kötü birsey değildir.

Bir insignia'yi ortalama şartlarda (Turkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu rakamlarına gore) 7 yıl kullandığınızda tam tamına 100.000 lira benzin parası çıkıyor cebinizden.

Bir arabaya 55-70 bin veren biri, yakıtına bakmadığında tablo bu.

Eğer farkedildiyse toplamda 6. Sayfasına gelen bu başlığın hiçbir yerinde, aracini benzinde kullanan birine, "neden aracınızı benzinde kullanıyorsun" diye bir soru yada görüş yoktur. Ben dahil tüm LPG kullanıcıları kendi inisiyatiflerini kullniyorlar.

Bu başlığın açılma amacı, tasarruf yaparken sorun yaşamamak icin yapılması gerekenleri göstermektir. Eğer daha en basından "olmaz" diyerek araştırmasaydık ben ve benim gibi sorunsuz ve mutlu LPG kullanıcıları ortaya cikmazdi.

İsinize gidip gelirken harcadığınız yakıt masrafı sizi yordugu icin servisle gidip gelmeye başlamanıza üzüldüm. Lakin ben arabam çok ekonomik olduğu icin (biraz kaba olacak ama helaya bile arabayla gidiyorum. 1 ayda 6000 km'yi gecti yaptıgım yol.

Çünkü benim fikrime gore, yakıt korkusundan binemiyorsam, kapımda değil Aslan, uçan daire olsa nafile.
                          Asık Veysel'in dediği gibi; ben güzele guzel demem, binemiyorsam

Subaplarim erir mi diye şahsen zerre korkum yok. Çünkü daha şimdiden subap degisim masrafından fazlasını kenara koydum LPG sayesinde.

Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Şahsi nedenleri disinda bu aracı satanların neredeyse tamamı yakıtı yüzünden satıyor. Sitede İnsignia'larindan şikayet ederek satanların cogunlugu yakıtından illalah ettigi icin sattığını söylüyor zaten. LPG'den sorun yaşadığı icin satan ise benim bildigim bir kisi var.

Kapıda kız gibi insignia yatarken ise servis / minibüs ile gitmek kim olsa bir süre sonra koyar. Akabinde önce sahibindendeki bir ilan, ardından da sitede bir veda konusu açılır. İste asıl o zaman insignia macerası bitmiş olur.

Kapısında aslan beslediği icin yemine bakmayanlari da uyarayım:
                          Aslanı besleyemediginizde sahibini yer..

Yorum

''sebazios'' çok güzel anlatmışsın. aracım 65 bin km oldu. lpg kitine verdiğim parayı amorti ettiğim gibi kara bile geçtim. çok değil % 30 tasarruf sağlaya yılda 50 bin km yapan benim için çok mantıklı. çelik subaplarım ve landinin son beyni ile şuan keyfim yerinde. ben bu aracı 100 -150 binde satsam ciddi bir kar elde ederim. 2012 dede yeni insignia alırım (1.4 t) ona lpg takarım al-kullan-eskit-sat...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sebazios
                              Orjinal yazı sahibi: yigitihsan18
                              Öncelikle sizin de belirttiğiniz gibi konu insignia'ya LPG takılır mı konusu olmadıgı icin açıklamayı, muhtevasına uygun bir başlığa yapmanız daha uygun olurdu. Bu başlık biraz daha teknik bilgi icin açılmış bir konu.

Bir araca çok para vermek, o aracı kullanmak icin çok para harcamayı meşru yada zorunlu kılmaz. Asıl yadirganmasi gereken tasarruf değil israf yapmaktır.

2011 BMW 5.20d. Bilen bilir bu aracı. Bu da insignia gibi yolların aslanlarindandir. Hatta hızı (228 km/h) çekişi (510nm tork) gücü (184hp) sağlamlığı ve donanımları acısından daha da ondedir bizim aslanlardan.
                              Ama fiyatı neredeyse insignia'nin 3 katidir. (200.000 Lira)
                              İsin asil garip yani bu aslan bir kuş kadar bile yemez. Ne zaman beslediğinizi unutursunuz. Ortlama 5.2 litre mazot yakar ki bu rakam Fiat Albea yada Opel Corsa'ya hemen hemen denktir.

"Biz bir arabaya 200.000 lira verebilen kisileriz. Bu arabanın bu kadar az yakması bizim prestijimizi bozar. Daha fazla yakması lazım." diyen birine rastladınız mı hiç?

Rastlayamazsiniz, çünkü tasarruf kötü birsey değildir.

Bir insignia'yi ortalama şartlarda (Turkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu rakamlarına gore) 7 yıl kullandığınızda tam tamına 100.000 lira benzin parası çıkıyor cebinizden.

Bir arabaya 55-70 bin veren biri, yakıtına bakmadığında tablo bu.

Eğer farkedildiyse toplamda 6. Sayfasına gelen bu başlığın hiçbir yerinde, aracini benzinde kullanan birine, "neden aracınızı benzinde kullanıyorsun" diye bir soru yada görüş yoktur. Ben dahil tüm LPG kullanıcıları kendi inisiyatiflerini kullniyorlar.

Bu başlığın açılma amacı, tasarruf yaparken sorun yaşamamak icin yapılması gerekenleri göstermektir. Eğer daha en basından "olmaz" diyerek araştırmasaydık ben ve benim gibi sorunsuz ve mutlu LPG kullanıcıları ortaya cikmazdi.

İsinize gidip gelirken harcadığınız yakıt masrafı sizi yordugu icin servisle gidip gelmeye başlamanıza üzüldüm. Lakin ben arabam çok ekonomik olduğu icin (biraz kaba olacak ama helaya bile arabayla gidiyorum. 1 ayda 6000 km'yi gecti yaptıgım yol.

Çünkü benim fikrime gore, yakıt korkusundan binemiyorsam, kapımda değil Aslan, uçan daire olsa nafile.
                              Asık Veysel'in dediği gibi; ben güzele guzel demem, binemiyorsam

Subaplarim erir mi diye şahsen zerre korkum yok. Çünkü daha şimdiden subap degisim masrafından fazlasını kenara koydum LPG sayesinde.

Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Şahsi nedenleri disinda bu aracı satanların neredeyse tamamı yakıtı yüzünden satıyor. Sitede İnsignia'larindan şikayet ederek satanların cogunlugu yakıtından illalah ettigi icin sattığını söylüyor zaten. LPG'den sorun yaşadığı icin satan ise benim bildigim bir kisi var.

Kapıda kız gibi insignia yatarken ise servis / minibüs ile gitmek kim olsa bir süre sonra koyar. Akabinde önce sahibindendeki bir ilan, ardından da sitede bir veda konusu açılır. İste asıl o zaman insignia macerası bitmiş olur.

Kapısında aslan beslediği icin yemine bakmayanlari da uyarayım:
                              Aslanı besleyemediginizde sahibini yer..
                              Yılmaz abi elini öpmek istiyorum clapclap clapclap clapclap clapclap clapclap clapclap clapclap

Yorum

Orjinal yazı sahibi: okayhan
                                Orjinal yazı sahibi: Sensation
                                Neden? Prins' in subap eritmesindeki tahmini neye dayanarak yaptınız? Başınıza geldi mi?
                                hayır,bizde henüz lpg yok,prinslerde yağlama sistemi oldugunu bilmiyordum,o sistemlerde subapları uzun süre koruyabilir dogrudur,ama garanti vermediği icin ben taktırmam şahsen,ha araç sıfır ise prins takılır o zaman

Yorum

İşleniyor...
                                X