Duyuru

Collapse
No announcement yet.

INSIGNIA LPG - Subap Erimesi ve Çözümü Hakkında

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: INSIGNIA LPG - Subap Erimesi ve Çözümü Hakkında

Orjinal yazı sahibi: cagri
    Orjinal yazı sahibi: kyra_mete
    emer lpg sisteminin hdi sigorta ile 3 yıl 100.000 km motoru koruma altına alan bir programı var . bence değerlendirilebilir...
    2 yıldır üyemizsiniz ve ilk mesajınız bu
    öncelikle alttaki linkten kendinizi tanıtırsanız sevinirim
    InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.

Sayın Faruk Sevgili & HaYTo

sitemizde izinsiz reklam yapılmasına izin vermiyoruz.
    izinsiz reklamlarınız hem bizim sponsorlarımız için hem aynı sektördeki rakipleriniz haksız rekabete sebep olabiliyor.
    reklamlarınız için Nurettin Bey ile iletişime geçin lütfen

Admin

Nurettin YILMAZ (Nurettin)35, İstanbulBilgisayar Mühendisinurettin.yilmaz@insigniateam.comPM Gönder
    Kibarlığınız için teşekkürler,
    Öncelikle belirmeliyimki, Nette gezinirken sayfanıza ulaştım ve burada paylaşılan değerli bilgileri ve seviyeli sohbetleri gördüm.
    Bu arada kullanıcı arkadaşların bilmedikleri ve yanlış bildikleri konulara açıklık getirmeye çalıştım.
    Zaten adımı googlede taratırsanız adıma iki milyondan fazla arama sonucu bulursunuz 15.000 den fazla da yazım vardır,ve paylaşımcı kimliğimi görürsünüz, Ben değerli sayfanızdan reklam beklentisi olmadan paylaşım yapmaya çalıştım ancak bu yazıları yazanın kim olduğunu merak edenler olursa diye farkettiyseniz montajcı kimliğimi sonradan ekledim ki burada insanlar beni kullanıcı sanıpta fake durumuna düşmeyeyim dedim
    Sorusu olan olursa yine yanıtlarım izniniz olursa olmazsada canınız sağolsun.
    Petrol şirketleri milyon dolarlar harcayarak benim yakıtım temizdir diyerek temiz yakıt üretiyorlarken ve reklamlarla bunu duyurmaya çalışırken bazı arkadaşların bilerek yanma odasına yağ göndermelerini ve bunun 3000 santigrat olan yanma odasında subaplarını koruduğuna inanmalarını görmemezlikten gelmek istemediğim için yazdım
    Doğru her yerde doğrudur, yanlış olana müdahale etmemek ise suça iştiraktir. Yanlışın anlatılması gerekir.
    Saygılarımla.
    *** Reklamlarınız için Site Yönetimi ile iletişime geçin ***

Yorum

Orjinal yazı sahibi: faruksevgili

Öncelikle belirmeliyimki, Nette gezinirken sayfanıza ulaştım ve burada paylaşılan değerli bilgileri ve seviyeli sohbetleri gördüm.
      Bu arada kullanıcı arkadaşların bilmedikleri ve yanlış bildikleri konulara açıklık getirmeye çalıştım.
      Zaten adımı googlede taratırsanız adıma iki milyondan fazla arama sonucu bulursunuz 15.000 den fazla da yazım vardır,ve paylaşımcı kimliğimi görürsünüz, Ben değerli sayfanızdan reklam beklentisi olmadan paylaşım yapmaya çalıştım ancak bu yazıları yazanın kim olduğunu merak edenler olursa diye farkettiyseniz montajcı kimliğimi sonradan ekledim ki burada insanlar beni kullanıcı sanıpta fake durumuna düşmeyeyim dedim
      Petrol şirketleri milyon dolarlar harcayarak benim yakıtım temizdir diyerek temiz yakıt üretiyorlarken ve reklamlarla bunu duyurmaya çalışırken bazı arkadaşların bilerek yanma odasına yağ göndermelerini ve bunun 3000 santigrat olan yanma odasında subaplarını koruduğuna inanmalarını görmemezlikten gelmek istemediğim için yazdım
      Doğru her yerde doğrudur, yanlış olana müdahale etmemek ise suça iştiraktir. Yanlışın anlatılması gerekir.
      Saygılarımla.
      zaten onu farkettiğim için mesajlarınızı silmedim.
      bizlerle bilgisini paylaşmak isteyenlere bir kısıtlamamız yok ancak bu bahaneyle firma reklamı yapılmasına göz yumamayız
      InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
        Orjinal yazı sahibi: faruksevgili

Saygılarımla.
        zaten onu farkettiğim için mesajlarınızı silmedim.
        bizlerle bilgisini paylaşmak isteyenlere bir kısıtlamamız yok ancak bu bahaneyle firma reklamı yapılmasına göz yumamayız
        Anlayışınız için teşekkürler

Sorusu ve sorunu olanın herzaman yanındayım.
        İyi forumlar
        *** Reklamlarınız için Site Yönetimi ile iletişime geçin ***

Yorum

Benim mesajım editlenmiş ne yazıkki fiyatlar editlenmiş neden acaba bazıları fiyat veriyorda ben neden veremiyorum ?
          Bu forumun amacın dışına çıkmış
          eğer ortada kural varsa herkesin uyması gerekir herkeze farklı kural varsa söyleyin bilelim amacımız reklam vs. değildir burda amacımız tüketiciyi bilgilendirmektir
          brc'de fiyat turbo araçlara XXXXX TL

Yorum

Merak eden açar brc ye sorar
            Fiyat veren arkadaşlar uygun oldukları için söylüyorlardır.Sende ben XXXX ama forum a özel YYYY desen silinmez düşüncesindeyim.
            Faydalı olalım birbirimize

Yorum

Mesajda belirtmemiş

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaYTo
                Benim mesajım editlenmiş ne yazıkki fiyatlar editlenmiş neden acaba bazıları fiyat veriyorda ben neden veremiyorum ?
                eğer ortada kural varsa herkesin uyması gerekir herkeze farklı kural varsa söyleyin bilelim amacımız reklam vs. değildir burda amacımız tüketiciyi bilgilendirmektir
                brc'de fiyat turbo araçlara
                Sayin Hayto,

Sitede fiyat veren arkadaslar kullanicilardir. Sahip olduklari fiyat bilgisini siteyle paylasiyorlar.
                Bu tur paylasimlarda bir sorun yok. Ancak sizin ticari bir kimliginiz var. Sitedeki herkesle teknik bilgileri paylasabilirsiniz ama fiyat bilgisini paylasmaniz dogru olmaz.

2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Ben Bilgisayar teknisyeniyim ))

Yorum

yanlış anlaşılma var sanıırm...

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

brc'de fiyat turbo araçlara XXXXX TL
                      Üye olduktan sonra kendinizi tanıtsaydınız bu sorunları yaşamazdık. Aşağıdaki mesajınızdan sadece lpg bayisi olduğunuz anlaşılıyor.

montaj yapılan bu araç ilk yaptığımız Insignia o yüzden resimler eski ama bilgilendirme amaçlıdır. o yüzden sorun teşkil etmez heralde
                      Kimseye dokunmaya gelmiyor zaten, forumun amacını, forum yönetmeyi herkes biliyorda bir biz bilmiyoruz
                      InsigniaTEAM

Yorum

Bu konuyu, benim gibi insignia'larinda LPG ekonomisini yasamak isteyen arkadaslara yardımcı olsun, akıllarında olan soru işaretleri giderilebilsin diye acmıştım.

Bu kadar emek, araştırma yapmamin sebebi ne maddi bir gaye, ne de çıkar amaclidir. Tek ama tek amacım yardımcı olabilmekti.

Su an ise gelişmiş polemikleri görünce, kendi açtığım konuya yazma hevesim kırıldı diyebilirim.

Neyse, ben dağılmış olan asıl konuya devam ediyorum.

Yaglama sistemi ile subaplarim kurtulacak diye düşünen arkadaslar varsa daha en bastan yanılıyorsunuz. Bu sistem subaplarimiz acısından çok büyük faydalar sağlamıyor. Subaplarin ömrünü en fazla 10-20 bin km uzatıyor. Eğer LPG ile sorunsuz bir 100.000 km geçirdiyseniz, bu yaglama yada soğutma sisteminden değil, bilinçli ve sakın kullanımınızdan olmuştur.

Üzerine basarak yineliyorum. Aracınızı LPG ile kullanacaksanız, ne fasilali benzin puskurtme, ne yaglama sistemi, ne de benzer bir yöntem kesin cozumdur. Su an icin bilinen en başarılı ve kökten cozum subaplarin ısıya dayanıklı (celik) subaplarla degisimidir. Bunun dısında söylenen ne varsa maalesef havada kalıyor.

Benim yaglama sistemindeki yag bitti. LPG servisini aradım. Ne yapabiliriz, dedim. Böyle devam edin, birsey olmaz, gelince yine yag koyarız dediler. Duşunun yani ne kadar önemliymiş.

Hangi marka olursa olsun, bizim LPG kitimiz şöyle iyidir, böyle iyidir, asla araca zarar vermez, diye atarsa atsın kesinlikle kulak asmayın.

Ha çok iddaaliysalar, sadece bir soru sorun:

"Bu arabanın subaplarin erirse, cebinizden yaptiracaginiza yazili garanti veriyor musunuz?"

Buna evet diyen 1 firma vardı, zavolli. Onlar da 3-5 insaignia'nin subaplarini ceplerinden değiştirmek zorunda kalınca vazgeçtiler bu sevdadan. Artık onlarda garanti vermiyorlar.

Bu noktada ne yapılabilir diye sorarsanız, tekrar etmeye gerek yok. Bu konunun ilk mesajıni okuyabilirsiniz. tüm ayrıntıları içeriyor.

Son olarak güncel degerler.

Nevsehir - Şarköy. (Ankara'yi cevre yolundan değil de sehir icinden geçtim)

100 km sehir ici, 900 km uzun yol.
                        Uzun yolun 300 km'si sakın (110-140 km/h hızlarda) 600 km'si orta ve yüksek (140-200 km/h arası hızlarda)

LPG'nin litresini 2,39 - 2,46 tl arasında aldım.

Toplam sarfiyat 275 tl.

275 / 1000 = 27,5 kurus / km

Not: LPG ile yaptıgım yol 4000 km'yi gecti Aracta yada motarda herhangi bir sıkıntı yok. Su anlik tasarrufum. yaklaşık 1000 TL.
                        1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
                        Mazide güzel bir anı şimdi..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sebazios
                          Bu konuyu, benim gibi insignia'larinda LPG ekonomisini yasamak isteyen arkadaslara yardımcı olsun, akıllarında olan soru işaretleri giderilebilsin diye acmıştım.

Bu kadar emek, araştırma yapmamin sebebi ne maddi bir gaye, ne de çıkar amaclidir. Tek ama tek amacım yardımcı olabilmekti.
                          senin paylaşımınla ilgili bir sıkıntı yok zaten abi gönlün rahat olsun
                          InsigniaTEAM

Yorum

[quote=sebazios ]
                            Ha çok iddaaliysalar, sadece bir soru sorun:

"Bu arabanın subaplarin erirse, cebinizden yaptiracaginiza yazili garanti veriyor musunuz?"

Buna evet diyen 1 firma vardı, zavolli. Onlar da 3-5 insaignia'nin subaplarini ceplerinden değiştirmek zorunda kalınca vazgeçtiler bu sevdadan. Artık onlarda garanti vermiyorlar.

1 firma bu konuda 3 yıl ve 150.000 km garanti veriyor. EMER gaz sakarya türkiye distribütörü.... ben konuştum ve sanırım ben taktıracağım.

Yorum

1 firma bu konuda 3 yıl ve 150.000 km garanti veriyor. EMER gaz sakarya türkiye distribütörü.... ben konuştum ve sanırım ben taktıracağım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kyra_mete
                                bile bile zarar edecegini bildiği halde kabul etmesi tuhaf değil mi sizce de? başka garanti veren kabul eden firmalar var mı mesela prinsin,landirenzonun garanti kapsamında da bu subap sorunu da var mı?
                                Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

İşleniyor...
                                X