Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 Turbo içiin LPG....

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: 1.6 Turbo içiin LPG....

Arkadaşlar şu an için Insignia için onaylanmış bir LPG sistemi yok olanlarda uyumlu değil motorlara zarar verebilir bunun bir kaç örneği de var lütfen biraz daha sabredin yakından opelin onayladığı kitlerden taktırırsınız.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

ama servislerin garanti kapsamında sattığı ürünler var??
      [center][center]      

2010 Mercedes C 180K AMG blackline

Yorum

O ürünler Opelin onayladığı değil servisin onayı riski servis alıyor bakalım bir problem çıksın sonrada opelden garantiye soksunlar bir de opel hayır derse görürüm o servisleri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          Arkadaşlar şu an için Insignia için onaylanmış bir LPG sistemi yok olanlarda uyumlu değil motorlara zarar verebilir bunun bir kaç örneği de var lütfen biraz daha sabredin yakından opelin onayladığı kitlerden taktırırsınız.
          evet katılıyorum opel sadece insigniaya değil diğer modellere takılan lpg kitlerini de onaylamıyor.Opel lpg konusunda çalışmalarını sürdürüyor.Bu sene içinde çıkarırlar diye düşünüyorum alternatif olarak ırmscher de üretecek artık hangisi işimize gelirse ona bakarız.Benim anlamadığım nokta şu Opel Türkiye ile Opel yetkili servis birbirinden bağımsız mı çalışıyorlar ilginç bi durum.
          Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Almanya da opel vialle lpi sistemini öneriyor .. diye duydum
            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
            [center]

Yorum

Fatıh abı arastıran bırısı tavsıyelerıne dıkkate alın sonra uzulmeyın

Yorum

bana servis garantisi verdiler opelle servisler bagımsız dediğiniz gibi ama bi skıntı olmuyor eger servisle aranız iyiyse tamamiyle servisle sizin aranızda olan bişey asistanın aman haberi olmasın şekli

Yorum

Arkadaşlar ben de yeni taktırdım malum çok yol yapıyorum ve istanbul trafiği tartılmaz problem.
                  Servise danıştım ( Opel Odak ) ilgililerle görüştüm,kesinlikle garanti dışı kaldığını söylediler (Elektronik ve Motor Sistemi) mekanik ve diğer konularda garanti devam ediyor.Opel landirenzo ile anlaşmalı ancak gerekli turbo kit olmadığından aynı serviste BRC kit taktırdım.Toplamda 1780 tl gibi bir rakam ödedim ( KDV Dahil ) 1000 km sonra kontrole gelmem söylendi.Aracın çekişinde bir değişiklik olmadı performans genel olarak iyi,ancak dönüşüm yeni yapıldığından benzinden gaza geçişlerde devir düzensizliği oluyor kısa bir sürede olsa ilerleyen zamanlarda ( 1000 km sonra ) tekrar kontrole gittiğimde kalibrasyon ayarları yapılacak ve araçtaki bu sorunlarda ortadan kalkacak.
                  Montaj oldukça başarılı,gaz göstergesini soldaki konsolun içine gizledim,simit tank kullanıldı ince lastik olduğundan bagaj döşemesi köpük marifeti ile hafif kaldırıldı 3 cm kadar..Yedek lastik bir kılıfa konulmuş,istanbul içi taşımıyorum ancak uzun yolda taşıyacağım,dolum agazı ise oldukça profosyonel bir şekilde tamponun alt kısmına gizlendi,eğilmeden görünmüyor,45 L simit tank yaklaşık 77 tl ye doluyor ( 45 litre almıyor)..Aracı henüz LPG de 70 km kdar kullandım bu hafta yaklaşık 2500 km şehirler arası yol yapacağım,ve yeni bir kalibrasyon ayarı yaptırıp şehir içi test edeceğim,enejektörler de oldukça özenli ve görünmeyecek yerlere takıldı..
                  Umarım vaz geçtiğim 1 yıllık garantime değer bir şeçim yapmışımdır
                  İnsignia Cosmo 1.6 T 180 Hp Şimşek Gri,DVD800-Afl,Flexride-İnfinity Ses Sistemi,Piano Black,Sunroof,Spor Yay..Sport Edition.

Yorum

tüm insignia sahiplerine derin saygılarımı sunarım.benim kendi aracımı istediğiniz zaman test edebilirsiniz.aracımda LPG kalibrasyon dosyası ersin abininki ile bire bir aynı.performans kaybı yok.ve yakıt şehir içi 20 kuruş seviyesinde...
                    şeytana söyleyin tüyünü bende unutmuş....

LPG li ve ÖFKELİ

Yorum

.......
                      F30 Sport+

Yorum

neden garantıden vazgectınız kı bende oyle bır durum yok garantım devam edıyor
                        2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Arkadaşlar servislerde garanti olayı.. servisin lpg acentası ile anlaşmasında verilmiş garanti devamıdır ..mesela BRC markası motor için 26.000 tl garanti veriyor bunu ister opel servisine versin isterse size versin bir şey değişmiyor . bunuda sigortalıyor bir firmaya .. sizdende parasını kitin üstüne koyarak alıyor. yani siz aracı sigortalamış oluyorsunuz... opel Türkiye böyle bir garanti vermiyor bilginize
                          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                          [center]

Yorum

Otohaber'den alıntı:

Soru:
                            2009 Opel Insignia 1.6 Turbo aracımla 1 depo ile 500-600 km yol alabiliyorum. Aracın yakıt tüketimini düşürmek için LPG taktırmayı düşünüyorum. Bu konuda hem teknik olarak hem de şahsi düşünceleriniz neler? Aracın garantisi bozulmadan takılabilen LPG sistemi motorun ömrüne ve performansına nasıl bir etkisi oluşturur? Sizce bu montajı taktırmalı mıyım? Marka olarak Prins’i düşünüyorum. Ancak Irmscher’in Insigniaya özel LPG kiti çıkacakmış sizce bu kiti beklemeli miyim?

Cevap:
                            Sayın .....,

2009 model olan Opel Insigna 1.6 Turbo’nın yakıt masraflarını düşürmek için uygulamayı düşündüğünüz LPG sistemi bence riskli. 1.6 lt gibi küçük sayılabilecek bir hacme sahip turbo beslemeli motorun püskürtme ve elektronik sistemine uygun henüz üretilmiş bir LPG uygulaması yok. Prins marka LPG sistemi ise sadece atmosferik motorlar için uygulanıyor. Yani turbo beslemeli motorlar için henüz geliştirilmiş bir çözüm yok. Bu da zaten sistemin internet sitesinde açıkça belirtilmiş. Irmscher’in benzer bir üretimi hakkında ise henüz bir bilgi olmadığı gibi konu bence bir söylentiden öte değil. Bir depo ile hangi şartlarda 500-600 km yol yapabildiğinizi belirtmemişsiniz. Bu kullanım şehir içi yoğun trafik şartlarında ise tüketimi normal kabul edebiliriz. Ancak şehirlerarası yollarda ise fabrika verisi olarak 6.0 lt/100 km gibi bir tüketimde yine fabrika verisi 10.6 lt/100 km olurken Kış mevsiminde ise şehir içi kullanımda bu ortalama rahatlıkla 12.0 lt/100 km’ye çıkabilir. Sonuç olarak şehir dışı kullanımında 10.0 lt/100 km ve üstü bir tüketim varsa bu bence incelenmesi ve servise bildirilmesi gerekli bir konu olmalı.
                            InsigniaTEAM

Yorum

Merhaba,
                              Ben Ankara'dan Burak. Bu forumdaki ilk mesajım bu yüzden öncelikle herkese merhaba.

Henüz bir Insignia sahibi değilim ama eğer herşey iyi giderse önümüzdeki hafta bir Insignia almayı planlıyorum. Aracı ikinci el alacağım, 2009 model 50.000km'de servis bakılmı bir 1.6 Turbo 180hp cosmo. Ancak aracı almak için LPG taktırmam şart keza yılda 30.000km civarı yapıyorum. Bu konuşmanın tamamını okudum, acaba LPG taktıran arkadaşlar hala memnun mudur? Bu konuda bir pişmanlık...vs. gibi bir durum yada bir sorun yaşamışlar mıdır?

Görüşmek Üzere..

Yorum

welcome

Özetlersek sorun yaşayan üyelerimizde var ama haka yaşamayan üyelerde bu durumda karar size kalıyor lpg taktıranlarda performans problemi olmuyor denecek kadar iyi

Kendiniz tanışma bölümünde tanıtırsanız daha iyi olur

Yorum

İşleniyor...
                                X