Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 Turbo içiin LPG....

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.6 Turbo içiin LPG....

Orjinal yazı sahibi: MKG24
    benim vecrta c de BRC vardı ondada enjektör sesi geliyodu ona göre kıyaslama yapman mümkünmü benim kıyaslama imkanım olmadığından soruyorum...
    aynı dereece egliyor diyebilirim. Sitemizde Ersin abi var onun arabda landirenzo var ve ses bariz duyuluyor. bence prins düşünün...
    F30 Sport+

Yorum

arkadaşlar bu başlığı tüp taktırmak isteyen arkadaşlara bilgi amaçlı olarak açmıştık, tüp taktırmamdan dolayı yargılanmak için değil. 2. arabası olanlar elbette ona binecek, ama benim gücüm bu kadar ve tek arabayı çok maksatlı kullanmak durumunda olacağımdan ekonomiyi tabii ki düşüneceğim. sonuçta 5-6 sene sonra yeni modeller çıktığında ve onlara heveslenmeye başladığımda aracımı amacıma uygun kullanarak satmaktan dolayı hiçbir üzüntü yaşamayacağım. o yüzden herkesin ekonomi anlayışı kendisinde kalsın ve kimseyide kırmasın. amacımız birbirimizi yargılamak değil yardımcı olmak. amacımız taktırmak isteyen arkadaşlara bilgi aktarımı. teşekkürler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
        Orjinal yazı sahibi: MKG24
        benim vecrta c de BRC vardı ondada enjektör sesi geliyodu ona göre kıyaslama yapman mümkünmü benim kıyaslama imkanım olmadığından soruyorum...
        aynı dereece egliyor diyebilirim. Sitemizde Ersin abi var onun arabda landirenzo var ve ses bariz duyuluyor. bence prins düşünün...
        prinsi daha öncede öneren oldu ama opel garantisi söz konusu olduğundan landirenzoyu tercih edicem...

Yorum

prins de garanti kapsamında takılabiliyor yanılmıyorsam değil mi Gökhan abi!
          Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

haftasonu tam olarak 358 km kullanmışım insignia mı..
            bunun yaklşık 190 km si otoban 90 km şehirler arası yol ( 90 km hız sınırı olanlardan hani ) ve kalan kısmın da yaklaşık olarak 40 km si bariz şehir içi ( 20-30 en fazka 40 km hızla dur kalk + vites en fazla 3 genelde 1 ve 2 vites )kalanı da izmir bornova ş.içi ile çevre yolu parkurunda yakıt tüketim ortalamam tam olarak 9,00 lt
            henüz 457 km olan aracım için kötü bir tüketim gelmedi bana..
            şehirler arası hız 90 - 110 , otoban 120 - 140 ( genele yakını 6. vites ) bazen 160 anlık olarak da 180 vs. şeklinde bir performansta kullandım aracımı..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

lpg'nin performansı konusunda bir dyno verisi buldum

araç Astra OPC (aslında Astra VXR ihihi )
              aynı grafikte benzin ve lpg'nin verileri var

[img width=800 height=563]http://i154.photobucket.com/albums/s274/jalfrezigazee/astra%20RR%20maps/Astrastage2.jpg[/img]
              InsigniaTEAM

Yorum

takın lpg leri alın elinize pistonları

Yorum

niye ya nerden çıktı
                  yıllardır sorunsuz çalışan sıralı sistemler var, ama sürekli dipgaz sorun çıkarır heralde bilemem.
                  zaten herkese gelin lpg takın demiyorum, yanlış anlaşılmasın

lpg performansı düşürüyor mu, etki etmiyor mu çok tartışılıyordu.
                  InsigniaTEAM

Yorum

yaa cağrı sen deme bare ahah dip gazda fakire zengine kalır hauhiaiuhuh pata kut aaaa piston uçtu gördünmü

Yorum

• Ynt: 1.6 Turbo içiin LPG....

ne biliyim kardeşim lpg'li arabamız mı oldu ihihi çevreden gördüklerimiz işte ihihi
                      sıralılar çıkmadan önce bende lpg'ye çok laf etmiştim, dedem bir R12 birde Şahin yaktı ihihi
                      tabiki dedemin hatası, hiç benzin almamış. ama insan nefret ediyor işte.
                      şu benzin 3,80 olmasaydı lpg'nin lafını da etmezdim zaten, mecbur bırakıyorlar....
                      InsigniaTEAM

Yorum

6 ay karburatörlü bir doğan aldım.. geçici süreyle kullandım.. çekiş gayet güzeldi sanki benzinli gibi gidiyordu..yaklaşık 2002 senesiydi . tekleme filan yoktu. sıralı daha çıkmamıştı..opel servis elemanlarından biri ismi Murat.. zeytinburnu sahildeki opelde. lpg li bir araç kullandığından bahsetti. performansından memnun olduğunu söyledii.. piyasada vw passat 1.8 T ye değişik lpg kitleri takan arkadaşlar var. onların deyimiyle memnun olanda var olmayanda..sıralı sistemde silindire lpg yi gaz veya sıvı (vialle lpi ) şeklinde aktarım var. araca uygun kalibrasyonlar yapılıyor..motor yeme olayına gelincede.. avrupalı lpg yi devlet olarak teşvik ediyor daha çevreci yakıt diyee. bizde öcü oluyor lpg..lpg ci değilim aracımıda dizel olarak sipariş verdim (performanstan dolayı) ..
                        aracım 1.6 T cosmo + sunroof paketinden başka artısı paket yoktu..bu araçla 4 ayda 8000 km yol yaptım böyle devam edersem 24 000 tatilleride koyarsam 26 000 km senelik yol yaparım.. yarı yarıya yakıt tüketsem 26 000x 42 kuruş=10 920 lira yapar benzinle lpg ile/2=5460 lira yaklaşık 5 500 senede lpgden tasarruf 10 sene binen biri için 55 000 tasarruf edilir 2. el 1.6 T cosmo fiyatı ihihi arabayıda herhalde hurdacıya 5000 liraya satabilirsek sıfır cosmo fiyatı cepte. tek sorun kiti ne takalım ve kim takacak bütün sorun burada... iyi usta iyi bit kit sorunsuz bir araba demektir .alman gaz firmaları genelde almayada vialle lpi sistemini öneriolar..insignia için ben biraz araştırdım.. bu sonuca vardım.. herkese saygılar...
                        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                        [center]

Yorum

usta senin araba dizel mi benzinli ben onu anlamadım?araç turbo beslemeli olmasaydı banko lpg takardık ama turbo korkutuyor.
                          Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

[quote=insigniaT ]
                            usta senin araba dizel mi benzinli ben onu anlamadım?araç turbo beslemeli olmasaydı banko lpg takardık ama turbo korkutuyor.
                            [/quotearacım benzinliydi sattım dizele sipariş verdim .. be zinli araç bendeyken araştırmamı yaptım..passat 1.8 T araca takan çok arkadaş varmış.. çok azı şikayetçi diye duydum.. yurt dışındada insignialara özellikle Almanya da insignia ya lpg takan firmalar var opel tavsiyesiyle.. https://www.motiontrends.com/2009/07...Insignia.shtml http://translate.google.com.tr/trans...%26channel%3Ds bu sitelere bakarsanız yurt dışında uygulayanlar var..ben neden dizele döndüm diye soracak olursanız.. 1.cisi fiyatlar düştü 2. cisi dizelin ufak işlemlerle torkunu ve beygir gücünü artırabiliyoruz..3. cüsü dizelin torku daha güçlü.. performans açısından dizeli seçtim daha önceki aracım alpin power box takılı 2009 Ford focus TDCİ performansından memnundum..
                            saygılar
                            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

[center]

Yorum

bende LPG düşünüyorum ama taktıran arkadaşlar memnun olmalarına rağmen birtakım sorunlardan da bahsetmişler. Alperen77 gökhan55. o sorunlar tam olarak nedir. merak ettim. arabayı deldirdiğimize değer mi?
                              1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mephisto68
                                bende LPG düşünüyorum ama taktıran arkadaşlar memnun olmalarına rağmen birtakım sorunlardan da bahsetmişler. Alperen77 gökhan55. o sorunlar tam olarak nedir. merak ettim. arabayı deldirdiğimize değer mi?
                                vialle lpi taktıran bir arkadaşımız .. 1000 km yolda 12 lt benzin tüketiminden memnun olmadığı için söktürtmüş.. (tercih meselesi) bilginize sunulur.. kaynak erdal bey mar oto opel servisi lpg bölümü

[center]

Yorum

İşleniyor...
                                X