Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 Turbo içiin LPG....

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: 1.6 Turbo içiin LPG....

kardes yakıtı dusunuyorsan dızel almaya calıs ha alamıyorsan bır lpg magduru olarak ınsıgnıa nı satar polo ya bınersın blink
    2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Orjinal yazı sahibi: quantion1
      Merhaba,
      Ben Ankara'dan Burak. Bu forumdaki ilk mesajım bu yüzden öncelikle herkese merhaba.

Henüz bir Insignia sahibi değilim ama eğer herşey iyi giderse önümüzdeki hafta bir Insignia almayı planlıyorum. Aracı ikinci el alacağım, 2009 model 50.000km'de servis bakılmı bir 1.6 Turbo 180hp cosmo. Ancak aracı almak için LPG taktırmam şart keza yılda 30.000km civarı yapıyorum. Bu konuşmanın tamamını okudum, acaba LPG taktıran arkadaşlar hala memnun mudur? Bu konuda bir pişmanlık...vs. gibi bir durum yada bir sorun yaşamışlar mıdır?

Görüşmek Üzere..
      ben taktırdım şu anda bütün sorunları hallettik aştık gayet memnunum aracımda emer marka (pek tanınmamış ama italyandır kendisi ) , bu marka yağlama sistemi ile uyumlu bir markaymış, sizin dikkat etmeniz gereken sistem bu araç için ekstra bir soğutma sistemi olan bir lpg sistemine yönelmeniz, benim aracımda bu işlemi yağlama sistemi yapıyor, su soğutmalılar da varmış fakat onları bilmiyorum tam bu araç hassas bir araç her lpg'yi kaldırmıyor, ve bu araç için lpg sistemi biraz daha masraflı oluyor...

Yorum

Ben Ankara opal ile konuştum aracım hala garanti kapsamında eğer serviste landirenzo mu ne ondan taktırırsam normal garantiniz devam eder lpg sisteminin geçtiği yerlere de kendileri garanti veriyor diğer yerlere de biz dedi.. 2000 tl yi geçer dedi ama pek tavsiye etmiyoruz dediler.. <ben bu aracı alırken takarım dedim ama olmadı sırf zevki için katlanıyorum valla yoksa bu öğrenci haliyle bir hayli pahalı oluyor tavsiyem biraz daha beklemeniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: paTRiot
          Ben Ankara opal ile konuştum aracım hala garanti kapsamında eğer serviste landirenzo mu ne ondan taktırırsam normal garantiniz devam eder lpg sisteminin geçtiği yerlere de kendileri garanti veriyor diğer yerlere de biz dedi.. 2000 tl yi geçer dedi ama pek tavsiye etmiyoruz dediler.. <ben bu aracı alırken takarım dedim ama olmadı sırf zevki için katlanıyorum valla yoksa bu öğrenci haliyle bir hayli pahalı oluyor tavsiyem biraz daha beklemeniz.
          Bu LPG işi %50 ihtimaller doğrultusunda uygulanmalı,
          herhangi bir sorunla karşılaşıladabilir karşılaşılamayadabilir diye önceden hesabı yapılarak uygulanmalı çünkü sonunda ciddi bir hasarada üzüntüsü büyük oluyor ki LPG uygulanan araçların Hemen hemen yarısında sorun yaşandı...

Yorum

karşılaşıladabilir karşılaşılamayadabilir 5. denemeden sonra söyleyebildim haha muhaha lpg olayıda emre nın bu iki kelimesi kadar karışık malesef :/

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yigity
              karşılaşıladabilir karşılaşılamayadabilir 5. denemeden sonra söyleyebildim haha muhaha lpg olayıda emre nın bu iki kelimesi kadar karışık malesef :/
              iki kelime anlatmış gercekten bütün olayın özetii

Yorum

Dogrusu sanırım" karsılaşılabilir de, karşılaşılmayabilir de " gibi geldi bana. Ama bir türkce öğretmeni olsa aramızda o daha iyi bilirdi.
                Aslen galatasaraylıyım.
                Siyah 2009 Opel insignia 1.6 turbo cosmo DVD 800

Yorum

Tesekkurler yorumlar icin.. bu durumda anladigim, sorun cikarma ihtimali oldugu ancak sorunsuz da olabilecegi seklinde. O zaman en iyisi benden once KPG taktirmamis bir arac alarak kendim guvendigim yerde taktirmam gibi gorunuyor.. Her ne kadar sorun "ihtimali" olsa da araci cok sevdigim icin alacagim

Yorum

Tesekkurler yorumlar icin.. bu durumda anladigim, sorun cikarma ihtimali oldugu ancak sorunsuz da olabilecegi seklinde. O zaman en iyisi benden once KPG taktirmamis bir arac alarak kendim guvendigim yerde taktirmam gibi gorunuyor.. Her ne kadar sorun "ihtimali" olsa da araci cok sevdigim icin alacagim
                    ekstra soğutma sistemine kesinlikle dikkat edin abi, yoksa 50000 kmlerde filan motoru elinize alırsınız, subaplar yanar, 3-5 bin tl masraf açar

Yorum

tesekkurler, internette okuduklarimdan anladigim kadariyla en guvenilir prince gibi geldi ancak onlarla daha once turbo olmayan bir arac icin konusmustum. Bu sogutma sistemine sahip olup olmadiklarini arastiracagim

Yorum

prins piyasadaki en kaliteli marka ünvanını taşıyor sanırım :/ sistemleri pahalı oluyor, ama kaliteli araçlarda genelde prins görüyorum, ekstra yağlama soğutma sistemi prins ile uyumlu mu onu da bilmiyorum işin açıkçası...

Yorum

Ne olursa olsun taktırın veya taktırmayın size tavsiyem ikinci el araç alırken araca daha önce LPG uygulanmamış ve üzerinde LPG olmasın yaptıracaksanız siz yaptırın yapan firam ile dialog halinde olun daha önceden yapılmış araba alırsanız doğabilecek sonuclarda biz araç sahibine söylemiştik mazeretlerini duymanız olası!!!

Yorum

mrb arkadaşlar ben yeni üyeyim ve insignia almayı düşünüyorum ama bu lpg işi gerçekten çok kafamı karıştırıyor 115 lik alsam hantal kalır diyorlar (lpg li olarak) 180 lik alsam lpg problemleri daha yoğun yaşanır diyorlar sanırım biraz daha derinlemesine araştırmak gerekecek bu arabayı almaktan vazgeçmek istemiyorum daha önce 2003 focus ghia vardı ona teleflex taktırmıştım ve gerçekten çok memnundum belki onlardan bir yardım alabilirim ama buradan okuduklarımdan anladığım kesinlikle lpg li olarak almamak gerekiyor arabayı bütün verdiğiniz bilgler için teşekküler eğer bende faydalı bilgilere ulaşabilirsem sizinle paylaşmaktan mutululuk duyacağım saygılar (kavuşmamıza az kaldı insignia) )

Yorum

@ankuva7 hoş geldiniz

Lpg olayına baktığınız zaman uzun km kullananlarda var kısa km lerde var ortalama 20000 km den sonra riskli bakılıyor gittiğiniz km ile hesabını yaparsanız belkide gerek kalmaz ama matematiksel olarak karlıysanız yaptırın araç performanstan birşey kaybetmiyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

LANDI RENZO lpg sistemi nasıl peki bilgisi olan varmı kalitesi uyumu ?
                                1.6Turbo Sport/Premium olimpik beyaz+sanroof+flexi+ergosprkoltklar+dvd800...

Yorum

İşleniyor...
                                X