Servis yanlışlık yapmış. Başka parça kodunun fiyatından kesmişler. Gittim paramı verdiler geri saolsunlar ilgilendiler. Gm yi 220 ye de buldum. Çakma olma ihtimalide vardır belki o yüzden kafam rahat olsun diye iade etmedim ve 300 e almış oldum. Muhasebe kayıtlarından da baktım geliş fiyatına aldım yani.
Şehir içi km de 35 kuruş yakan aracım bobin ve buji değişimi sonrası yeni ayar yapılması sonucu 27 kuruşa düştü. Lpg 2,35 den alındı. Rölantide titreme yok şuan eskisi gibi ama yinede benzindeki gibi değil derinden böyle çok hafif bi vuruntu hissediliyor. Birde performans hala benzine göre kötü. Prins servisi bu kış aylarındaki lpg deki propan dengesizliğinden vs kaynaklanıyor dedi ama benim aklıma yetmadı. Ankara düzgün bir lpg ayarı yapan yani hareket halinde detaylı bir kalibrasyon yapan biryer bulamadım. Yaza kadar böyle binersem aracıma kalıcı bir sorun verirmiyim acaba. Lpg montajında bir sorun yok diye düşünüyorum aracın tek eksiği düzgn bir lpg ayarı.
Şehir içi km de 35 kuruş yakan aracım bobin ve buji değişimi sonrası yeni ayar yapılması sonucu 27 kuruşa düştü. Lpg 2,35 den alındı. Rölantide titreme yok şuan eskisi gibi ama yinede benzindeki gibi değil derinden böyle çok hafif bi vuruntu hissediliyor. Birde performans hala benzine göre kötü. Prins servisi bu kış aylarındaki lpg deki propan dengesizliğinden vs kaynaklanıyor dedi ama benim aklıma yetmadı. Ankara düzgün bir lpg ayarı yapan yani hareket halinde detaylı bir kalibrasyon yapan biryer bulamadım. Yaza kadar böyle binersem aracıma kalıcı bir sorun verirmiyim acaba. Lpg montajında bir sorun yok diye düşünüyorum aracın tek eksiği düzgn bir lpg ayarı.
Performansınız benzine göre hissedilecek derecede kötü ise diğer konularda da yazdığım gibi turbo basıncı oluşup aracınız open-loop'a girdiğinde aracınız olması gerekenden ciddi anlamda zengin veya fakir çalışıyor. Bunu ayarlamanın tek yolu da o2 sensörü ile lpg haritasındaki open-loop kısımların ayarının yapılması. Diğer şekiller rastgele körebe şeklinde ya tutarsa şeklinde ayar oluyor. Genelde de tutmadığı için uzun süreli kullanımlarda sorunlar açılıyor.
Yani ben biraz takıntılı ve aşırı hassas olduğum için olabilir belki hissediyorum. Aşırı farklı diyemem ama yinede rahatsız ediyor. Kışın lpgnin kalitesi düşmesi sonucu bu kadar fark olacağı aklıma yatmıyor. Hareket halinde ayar yapan biyer bulursanız lütfen paylaşın forumdan ben birtürlü bulamadım.
forumdan bir arkadaşın tavsiyesiyle memduh ustayı aradım ankara şaşmazda. Usta ayarların yolda yapılması gerekir rölantide ayar yapılmaz dedi. Sanırım duymak istediğim buydu Arabayı 250 km civarı benzinde kullanıp öyle gel dedi bende öyle yaptım bakalım haftasonu ayar yaptıracam inşallah bu lpg ayar derdimiz biter de ağız tadıyla binerim.
Önceki lpg ayarında 5 bin devire kadar zorlayınca benzine geçiyordu araba acaba bu ayar değilde enjektör uçları ile ilgili olabilir mi acaba. Yada usta bunu sağı solu pek sökmeden kolayca anlayabilir mi?
Tekrar selam herkese. Lpg rezilliğim yada serüvenim devam ediyor. Memduh ustaya gittim geçenlerde yol ayarı yaptırmak için pc yi araca bağladı lpg yazılımı güncelledi, tam ayar için yola çıkacaktık ki lpg ye alınca araba titremeye başladı bariz şekilde. 3 ve 4 numaralı enjektörler arızalıymış. İlk başından beri arızalıymış ama anelsandakiler(lpg montajı yapılan yer) bunu anlamadı sorunu çözmek yerine daha fazla gaz göndererek olayın üstünü kapatmışlar. Garantiden enjektör siparişi verildi ama gelmedi 5 gündür firmanın elinde yokmuş ama anelsanı aradım ellerinde var bu nasıl oluyo anlamadım asıl dağıtıcı firmanın elinde olmamasını. Neyse yarın tekrar anelsana gidecem enjektörler değişecek ve yine rölantide ayar yapılacak.
Boşyere 350 km benzinde kullandım arabanın ecu suna kayıt oluyormuş mevcut durumu o yüzden benzinde kullanınca biraz eski haline geliyormuş.
Sonra tekrar Memduh ustaya gidecem sanırım yol yük ayarı için.
Benim kafama takılan asıl mesele şu 3bin km civarı lpg de kullandım bu şekilde arabaya zarar vermişmidir acaba herhangi bir şekilde. Şuan araba benzinde ve hiçbir vibrasyon yok sıkıntı yok ama.
Lpg serüvenim bitti gibi gözüküyor arkadaşlar. Anelsana bıraktım aracımı saolsunlar ilgilendiler baştan beri, Araçtan dediler sorun başta ama aracı da ustaya gösterdim sıfırdan farkı yok dedi motor kondisyonuna ondan sonra ikna oldular. Lpg sistemi yenilenmiş biraz önce teslim aldım hiçbir sorun yok ne titreme ne tekleme ne performans kaybı hiçbirşey yok çok şükür.
sonunda aracımı gönül rahatlığıyla kullanacam umarım.
Yapılacak birsürü iş var önce arabayı yıkatıcam tabi
Sonra far karartma cam filmi tavan folyo kaplama opc tampon turn push 19 jant lastik focal ses sistemi.... bunların hepsini bekletiyordum lpg çözülsün de öyle yaptırayım diye.
Sırada bunların araştırılması var.
İnsigniayı seviyorummm
İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar
Şuan bir sorun yok aracımda ama içim rahat etmiyor acaba bu montaj esnasında manifoldun yanlış delinme olasılığı var mı yani böyle olsa belirtisi ne olurdu. Şuan titreme performans kaybı yok. Manifold değiştirme maliyeti ne olur bide
Şuan bir sorun yok aracımda ama içim rahat etmiyor acaba bu montaj esnasında manifoldun yanlış delinme olasılığı var mı yani böyle olsa belirtisi ne olurdu. Şuan titreme performans kaybı yok. Manifold değiştirme maliyeti ne olur bide
şu an için sıkıntı yoksa boşyere kendinizi yıpratmayın..
Şuan arabanın gidişinde bir sorun yok. Ama lpg borularından kaynaklndığını düşündüğümüz bir ses var araç devirlendiğinde zırıltı geliyor. Egzoz la ilgili bir parçayı düzgün takamamışlar bir de antfriz kaçağı var hortumdan. Bu ustalardan bıktım artık işini düzgün yapan bir lpgci bulmak çok zor. Yarın lpgyi taktırdığım yer olan anelsana gidip yaptığım bütün zararları telefi etmelerini isteyecem bakalım nolacak. 2 aydır rezillik çekiyorum lanet ustalar yüzünden
Yorum