Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 t Fabrikasyon Lpg Motor ilk Geçiste Stop Etme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 t Fabrikasyon Lpg Motor ilk Geçiste Stop Etme

Arkadaşlar selamlar.
    2014 fabrikasyon lpgli aracım daha 33000 Km'de. Araç 30000 bakımından sonra bazı zamanlarda benzinden lpg'ye geçişlerde (özellikle soğuk motor) stop etme gibi sorunlar yapmaya başladı. Güçle ilgili bir değişim ya da sıkıntı yok. Bazen sorunu unutuyorum ama sonra başka bir gün yine aynı şeyi yapıyor.
    İzmir'de yaşıyorum. Bakımı en son Opel EGEM'de yapılmıştı. Sonra orası malum kayyuma devredildi. Şoför tarafı aynada açılmada da sorunlar olunca iki konuyu özel bir opel servis ustasına sorayım dedim.

Tanıdık birisini önerdiler 2. sanayide. Usta bu motorların 70 80 binde motor yediğini, bu motorları millete kakaladıklarını söyledi. Bende motoru nasıl yediğini, Almanya montajlı, bilgi ekranı ve aracın elektronik sistemi buna göre ayarlı olduğunu (Opel Landirenzo işbiriliği ile), motoru nasıl yediğini sordum.
    Motor üst silindir kapağı 80 binlerde değişeceğini buda güncel olarak 1500 tl'ye mal olacağını, bu kapaktan yedekte hazır tuttuğunu söyledi. Lpg ayarını telefonla opelin yazılım ekranından ulaşmaya çalıştı bulamadı. Aynayı da yağladı tabi.

Sonuç : Lpg aynen devam ayna da olmadı.

Landirenzo ile izmir'de ilgilenen Gediz oto sanayideki yeri aradım. Bu fabrikasyon Lpg anlar mısınız dedim. Tabiki biz bu işi biliriz getirin dedi. (Öbür Opel ustası uyarmıştı bu arada sakın lpg'ciye gitme anlamazlar diye)

Sonuç : Abi bu nasıl iş anlamadık girişi kapatmışlar ben araştırayım dedi. Araca uzaydan gelmiş gibi bakındılar.

Başka bir iyi dedikleri Opel özel servisine telefonla sordum. Ben uğraşamam onunla dedi.

Yetkili servisten başkasının anlamadığını görerek Mercanlardan randevu aldım.

Sonuç : Bir saati bile bulmayan bir yazılım güncellemesi, kapağı sökülüp temizlenip yağlanan ayna, bu arabada LPG ayarı diye bir şey yok uyarısı, araçta sorun yok diye teslim edilmesi ve sıfır ücret. Ayna düzeldi. Aracın lpg karakteri değişti. Stop etme yine bazen yapıyor ama azaldı.

Forumlarda bu durumu subap eritmesi olarak anlatmışlar ama başka belirtileri ve önerileriniz varsa söylerseniz sevinirim. Teşekkürler.
    2014 Edition Elegance 1.4 T

Ynt: 1.4 t Fabrikasyon Lpg Motor ilk Geçiste Stop Etme

Sorununuzun çözülmesine sevindim. Demek ki sadece teşhis için bile olsa önce bir yetkili servise uğramak gerekiyor.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Halt etmiş motor yediğini söyleyen usta.

Anlatımınıza göre olayın subapla alakası yok. Subaplar olsa idi rölantide silkeleme ve kullanırken dengesizlik yapardı ki, anlaşılması zor bir şey değilmiş. Kaldı ki 30 binde subap yiyen ne insignia ne de başka model duydum. Kaldı ki benzinde de yapardı.

Stop etme sorununu soğuk motorda ilk geçişte yapması aklıma birkaç seçeneği getiriyor.
      -Lpg'ye geçiş sıcaklık derecesi düşük kalıyor olabilir. Öğrendiğim ve gözlemlediğim 45 derece civarı idealdir.
      -Aracın rölanti devri bakım esnasında yapılan yazılım güncellemesiyle düşürülmüş olabilir. (LPG'siz modelin yazılımı yüklenmiş olabilir diye tahmin ediyorum.)
      -LPG tankındaki şamandıra veya benzin-lpg geçişini sağlayan parça(ki adını bilmiyorum) arıza yapmış olabilir. (düşük ihtimal)
      -Büyük ihtimalle lpg ayarında bir sıkıntı vardır ki rölanti devrinde yakıt oranı yetersiz kalıyordur.
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Sağolun yanıtlarınız için. Güzelbahçe Shellden lpg alıyorum. Bir de lpg aldığım yeri değiştirmeyi düşünüyorum. Aracımdan keyif alıyorum inşallah böyle sebeplerle bu aracı değiştirmek zorunda kalmam.
        2014 Edition Elegance 1.4 T

Yorum

İşleniyor...
        X