Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İNSİGNİA LPG HAKKINDA YARDIM....

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İNSİGNİA LPG HAKKINDA YARDIM....

Tüm bunların dışında bence debimetrey de bir kontrol ettirim derim. Benim1.6T GTC de de LPG de ilk soğuk çlaışmada devir dalgalanması oluyordu. Üzerinde açık filtre vardı. Orj filtreyi takınca ne benzin ne de LPG de bir sorun kalmıyordu. Sonra debimetre değişti, açık filtre temizlendi ve sorun ortadan kalktı

Yorum

bu debimetrey sistem üzerin hata vermiyormu _? farklı bir menüsümü var

Yorum

Debimetreyi söktük. Hata vermeden calıştı motor.

OBD cihazı ile maf değeri hareketlilik gösteriyorsa gaz verişlerde debimetre çalışıyordur.
        Ayrıca, o2 sensör de kontrol edilmeli.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

benmi yanlış biliyorum varsa düzletin bu servis pc ile bağlantı yaptığında bu söylediğiniz ayarların değerlerini düşük yada fazla diye göremiyormu_?

Yorum

Görmeli. Eğerki bakmasını biliyorsa!!!
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

pazartesi günü aracı ustama bıraktım ve subap segman vs bütün parçaları yenilendi. perşembe günü öğleden sonra teslim aldım. kontağı çevirdiğimde hiçbirey değişmemiş gibi olacağını düşünüyordum fakat saat gibi çalıştı. test sürüşünden sonra dükkana döndüğümüzde aracın benzinde olduğunu fark ettim ve lpg ye . ilk açmamda stop etti. usta boruların söküldüğünden içinde gaz olmadığını ilk çalışmada yapacağını söylediler daha sonra aracı aldım ve çıktım bir sıkıntısı olmadı. sabah 7 : 00 de aracın lpgsi açıktı benzinde çalıştı ve ibre yüksek devirde 1300 ve 1400 arasında mekik dokudu.. ve hafif sallantıyı yeniden yaptı.

1) şimdi subaplar değişmiş olduğundan lpg ayar istermi _?
              2) subap değiştikten sonra en az 500 km benzinde kullan denildi.. ne kadar doğru _? (subapları test etmek amaçlıymış ve alışması için)
              3)bu ibrenin sabah ilk çalıştığında devir göstergesinin mekik dokumasılpgden kaynaklı olabilirmi_?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tinjo
                pazartesi günü aracı ustama bıraktım ve subap segman vs bütün parçaları yenilendi. perşembe günü öğleden sonra teslim aldım. kontağı çevirdiğimde hiçbirey değişmemiş gibi olacağını düşünüyordum fakat saat gibi çalıştı. test sürüşünden sonra dükkana döndüğümüzde aracın benzinde olduğunu fark ettim ve lpg ye . ilk açmamda stop etti. usta boruların söküldüğünden içinde gaz olmadığını ilk çalışmada yapacağını söylediler daha sonra aracı aldım ve çıktım bir sıkıntısı olmadı. sabah 7 : 00 de aracın lpgsi açıktı benzinde çalıştı ve ibre yüksek devirde 1300 ve 1400 arasında mekik dokudu.. ve hafif sallantıyı yeniden yaptı.

1) şimdi subaplar değişmiş olduğundan lpg ayar istermi _?
                2) subap değiştikten sonra en az 500 km benzinde kullan denildi.. ne kadar doğru _? (subapları test etmek amaçlıymış ve alışması için)
                3)bu ibrenin sabah ilk çalıştığında devir göstergesinin mekik dokumasılpgden kaynaklı olabilirmi_?

1- Evet ayar ister, iyi bir ustanın Lpg ayarı yapması gerek.
                2- Usta 500km demiş fazlasıda yapılabilir iyi olur. Bu km sonrasında usta tekrar ölçüm yapacak aracı sürecek, sübapları kontrol edecek, ayarı tekrar yapacak gerekirse.
                3- Bu ibre oynaması zamanla düzeliyor gibi olsada ben şu kanıya vardım artık KM arttıkça Lpg li araçlarda bu devir dalgalanması oluyor, ve kusursuz olmuyor, sürüş konforunda performans azalması vs yoksa çokta can sıkacak bir durum değil. benzinde de yapıyor. Lpg de daha belirgin oluyor. Birazda Kit kalitesine bağlı.

Araç yakıt değerleri baştan öğrenilecek, aracın çekişinde belirgin bir düzelme varsa iyi iş çıkmıştır. LPG kiti kalitesi ve usta çok önemli.
                geçmiş olsun.
                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

motor soğukken ilk çalışırmada benzinde yüksek devirde 1300 1400 de yapıyor daha sonra 700 de falan normal sabit kalıyor. sürekli devam eden birşey değil. aracın ilk çalışmasında ki ayar farklımı oluyorki_? ama dün benzinde ilk çalıştırmada saat gibiydi anlamdım gitti ya biz çok titiziz yada bizi buluyor. o gün adam 132 binde geldi muhabbet ettik saat gibi dedi aynı araç hayırlısı olsun bakalım..

Yorum

devir normale dönüyorsa sıkıntı yok gayet iyi bir sonuç. aracın ilk çalışmasındaki ayar farklı mı oluyor derken subaplar sıkıntılıyken sonuçta hem araç ecu su hemde Lpg kiti kendini o sıkıntılı şartlara göre revize edip yakıt karışımını da o şartlara göre yapıyor ? Subapları yenilenmiş bir araçta LPG ayarı o 500KM lik yolu benzinle yapıp ustanın son kontrolünden sonra iyi bir LPG ustasının kontrolüyle yapılmalı. LPG kullanan arkadaşlar fikir verecektir sana ayrıca burada gün içinde.
                    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

işin en ilginci opel ustası ile lpg ustasının birbirinden bağımsız ve alakasız konuşmaları. opel sıkıntı yok bin diyor lpg ustası en az 500 yap diiyor. opel servisi adam 21 yıllık teknisyen 42 sertifikası var uzaman gm de.. yapılacak şey belli o zaman 500 1000 km arası yapıp değer ölçtürüp lpg de ayar yaptırmak. bakalım hayırlısı olsun...

Yorum

Ben olsam aracı sıkıştırmadan 1000 km benzinde binerim sübaplar alışacak . Aracın soğukken ilk çalıştırmada yüksek devirde çalışması normal 1 dakikadan daha az sürede devir 700 lere düşer bunda herhangi bir problem yok.

Yorum

ilk çalıştırmada yüksek devirli çalışması normal fakat motor sallama ve ibrenin halay başı gibi titremesi anlamsız.. o2 sensörü arızası ve bunun üzerine subaplrındaki yıpranmalarda tuzu biberi olunca yaşamış olduğum sıkıntılar ortaya çıktı.. ve işin ilginç yanı motor sıcakken birşey hissettirmiyor ama mutlaka motora %1 bile olsa zarar verme olasılığı doğuyor.

veeeeee.. mutlu son.. aracın subap segmanlar ve o2 sensörü değişti ve saat gibi oldu.. performans artışı ve yakıt azalmasını hissettim. 500 - 1000 km arası benzinde kullanacam subaplar nedeniyle.. ilk çalıştırmada alıp verme olayı vardı yüksek devir normaldi fakat ibrenin mekik dokuması anlamsızdı.. ölçtüler biçtiler pc bağladılar fakat o2 sensöründeki arızayı gören bir allahın kulu olmadı burdan ASYA (ALİ) arkadaşımıza çok çok çok teşekkür ederim bu sensör olayından bahsedip aklımda yer etmesine sebep olduğu için... tek pişmanlığım ilk olarak o2 sensörünü değiştirip sıfır almamak oldu.. fakat dediğim gibi mersinde bunu hissedecek yada bilecek ustanın olmaması. Şimdi baktığımda subap + segman + o2 sensörü sıfır. en azından gönül rahatlığıyla aracımı kullanabilecem.

çok msraf ettim diye yakınıyorudm fakat ustamda 2010 model dizel vardı. ve motorda yağ kalmamış ve o şekilde kullanmış aracı. toplam masrafı 11 bin tl dedi ve azım açık kaldı. nerden baksanız eski kasa clio parası.

demem o ki aracınızda ufak ta olsa sıkıntı yapan bir parça varsa mutlakaki yo yakınken tamirini bir an önce yaptırın yoksa ucunu kaçırdığımızda çok geç olabiliyor...

Herkeze yapmış olduğu yorum ve göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederim...

Yorum

Hadi geçmiş olsun, güle güle kullanın...
                            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Güle güle kullanın, LPG ayarı çok önemli.
                              Ayar iyi yapılmaz, araç zengin/fakir karışımda çalışıyorsa, bu tür problemlerle karşılaşma riski artıyor.
                              Ayarı bu konuda kendini geliştirmiş, yol ayarı yapan bir yerde yaptırırsanız çok iyi olur.
                              Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

İşleniyor...
                              X