Aracı aldığım günden bu yana 4000 km yol yaptım.Hesaplamalarımı yaptım.Lpg şart olmuştu.Prince ve brc konusunda baya bir araştırma yaptım ve sonunda işin ustada bittiğine karar verdim.Daha önce 2 tane aracıma brc montajı yaptırdığım servise gidip konuştum.2200 Tl 9 taksit olarak montaj yaptırdım.Depo 51 litrelik.Aşağı yukarı 42-42 litre arasında gaz alıyor.Lpg anahtarı ruhsat gözünün içinde köşede göz önünde değil.Dolum ağzınıda tamponun alt iç tarafındaki siyah bölüme yapmışlar görünmüyor.Motor içerisinde göze çarpan tek şey lpg benzin otomatı.Dün ve bu sabah kullanma şansım oldu.Ne gaza geçerken nede geçtiğinde herhangi bir titreme sersemleme olmadı.İnşallah subap olayıda kısa sürede sıkıntı çıkarmaz.Kullandıkça yakıt verilerimide paylaşırım.Uygun bir zamandada montaj resimlerini çekip paylaşacağım.Tek olumsuz yanı stepnenin bagajda açık olması.Onada yapacak birşey yok.Araba wagon olduğu için yeterli alan var.Aracı ara hızlanma,üst devirlerde gaz anahtarını gözlemleyerek denedim.Hiç bir şartta benzine geçmedi.Uzun bir yazı oldu biraz.Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Brc kit taktırdım
Collapse
X
-
Ynt: Brc kit taktırdım
BRC kitinizin özelliklerini yazarmisiniz.
Gaz tepkileri ve 1.2.3 vites Son hızlı ikisinde de aynı mı?CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemişHayırlı olsun. Aracınız neydi?
Orjinal yazı sahibi: aSyaBRC kitinizin özelliklerini yazarmisiniz.
Gaz tepkileri ve 1.2.3 vites Son hızlı ikisinde de aynı mı?1.6 Turbo Sport Tourer Manuel Cosmo Beyaz Cam Tavan Brc Lpg
Yorum
-
Lpg li olarak ilk uzun yolumu bu haftasonu yaptım.39 litre gazla 350 km yol gittim.Bu yolun 30-40 km kadar kısmı İzmit Kartepeye tırmanış içindi.Otobanda ortalama hızım 130-140 aralığında oldu.Araç iki yetişkin iki çocuk ve 50 kg civarı bir bagajla gitti.Yol bilgisayarını sıfırladım.Ortalama tüketim 8,6 gösteriyordu.Bazı yerlerde 200 üzeride seyrettiğim oldu.Lpg ekonomisini beklediğim gibi karşıladı.İnşallah teknik bir sıkıntı yaşatmadan keyfini sürmeye devam ederiz.1.6 Turbo Sport Tourer Manuel Cosmo Beyaz Cam Tavan Brc Lpg
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ErsinankaLpg li olarak ilk uzun yolumu bu haftasonu yaptım.39 litre gazla 350 km yol gittim.Bu yolun 30-40 km kadar kısmı İzmit Kartepeye tırmanış içindi.Otobanda ortalama hızım 130-140 aralığında oldu.Araç iki yetişkin iki çocuk ve 50 kg civarı bir bagajla gitti.Yol bilgisayarını sıfırladım.Ortalama tüketim 8,6 gösteriyordu.Bazı yerlerde 200 üzeride seyrettiğim oldu.Lpg ekonomisini beklediğim gibi karşıladı.İnşallah teknik bir sıkıntı yaşatmadan keyfini sürmeye devam ederiz.
---
edit: imlaInsignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)
Yorum
-
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Yakıt tüketim değerleri gayet makul seviyede.1.6T 180Hp lik St kullanıyorum bende şuanda.Daha önce zavoli kit vardı.Montajını kendim yaptırmadığım için pek memnun kalmamıştım.Bu kitin enjektörlerini ve beynini Prins ile değiştirdim.Diğer 2 aracımızdada prins vardı gayet memnunuz.Dün ve bugun bir test yapma imkanım oldu.Değerler aşağıdaki gibi;
Lpg ve benzin depoları Eskişehir yolu Opette ağzına kadar dolduruldu.Chip yok.Splintbooster kapalı.Tek kişi ve bagaj yok.Katalitik katalizor iptal
Rota Ankara-Polatlı gidiş dönüş cruze control aktif 115km sabit hız.10-15km kadar şehiriçi gezildi.
Benzinde yakıt tüketim değerleri lt/4.29 dan alındı.
Gidiş geliş mesafe:167km
Arabanın gösterdiği tüketim değeri:8.5lt
Depo tekrar ağzına kadar dolduğunda alınan benzin: 60.36tl
Gerçek tüketim değeri:8.6lt 38kr/km
Lpg de yakıt tüketim değerleri lt/2.35den alındı
Gidiş geliş mesefe: 172km
Arabanın gösterdiği tüketim değeri:8.8lt
Depo tekrar ağzına kadar dolduğundan alınan lpg : 38.7tl
Gerçek tüketim değeri:9.5lt 22.5kr/km
Yorum
Yorum