Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araçta güç kaybı...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Araçta güç kaybı...

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
    Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
    Benim Toyota avensis aracımda landirenzo marka lpg sistemi yaklaşık 4 yıldır var. 3 yıl sonunda aracımda inanılmaz güç kaybı oldu, rampalar eziyete döndü yakıt arttı, bouww bouwww tarzında sesler gelmeye başladı egzozdan ve motordan. KM ye bakayım dedim, LPG ile tam 90.000 KM yol yapmışım. Sübaplardan şüphelenerek servisime gittim, evet sübaplar erimişti, kapak hafif bir rektifiye görüyor, motor değil! sübaplar yenileniyor. hemen hemen eski gücüne kavuşuyor. sizinki nedendir bilemiyorum ama kontrol ettirmekte fayda var.
    benimde tahminim o yönde. Subap değişimine çok yüksek fiyatlar veren arkadaşlar var. Subaplar 200-250 tl arası, conta takımına 100 lira desek, 250 kapakçıya versek,250 de işçilik versek 1000 lirayı bulmaz diye tahmin ediyorum ama 3.000 liraya maledenler var. çok mu iyimserim acaba
    tek tavsiyem olacak fiyat konusuna karışamam asla tercih meselesi ama kesinlikle ve kesinlikle işinin ehli olayı yalayıp yutmuş bir usta eli değsin. benim 1500TL ye mal olmuştu ama memnunum. sırf o kapağı açıp rastgele ezbere iş yapan usta işlerinin sonucu eziyet ve ekstra masrafa sebep oluyor. Sübap ayarı da çok önemli. Onun için aracı tanıyan bilen ustalar dokunsun mutlaka... yaparız ederiz açarız kapatırız diyip servisten çıkmayan ayar tutmayan 2500 3000 tl çekenler daha fazla var piyasada. aman dikkat
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

kesinlikle haklısınız. Şükürler olsun çok iyi bir ustam var. Yaklaşık 12 senelik bir opel kullanıcısı olarak ustamdan hiç şaşmadım. Kendiside opel grubu araçlardan başka araca bakmaz zaten. Bakalım ne diyecek.
      İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

20.000 km de subap eritme ihtimali düşük bence benim aklımada turbo takılıyor hortumda yırtık falan olabilir

Yorum

kesinlikle haklısınız. Şükürler olsun çok iyi bir ustam var. Yaklaşık 12 senelik bir opel kullanıcısı olarak ustamdan hiç şaşmadım. Kendiside opel grubu araçlardan başka araca bakmaz zaten. Bakalım ne diyecek.
          Ozgur bey aracla ilgili durum ne oldu.Sorununuzu cozebildiniz mi? birde ankara daki ustaniz kimdir selamlar

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
          - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
          - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

Araç benzinde normale döndü ama lpg de hala 3000 deviri geçmiyor. Lpg ustasına götürdüm erciyes işyerleri sitesinde gürser otogaz diye bir yer. Bana aracımda tekleme olduğunu ve buji,bobin değiştirmemi söyledi. Ben o konuda pek emin olamadım. Bu hafta sonu birde şaşmazda seçim opel yasin ustaya götüreceğim.
            İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Yani şimdili benzinde kullanıyorum
              İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Merakla bekliyorum sonuc ne olcak acaba

Yorum

Araç benzinde normale döndü ama lpg de hala 3000 deviri geçmiyor. Lpg ustasına götürdüm erciyes işyerleri sitesinde gürser otogaz diye bir yer. Bana aracımda tekleme olduğunu ve buji,bobin değiştirmemi söyledi. Ben o konuda pek emin olamadım. Bu hafta sonu birde şaşmazda seçim opel yasin ustaya götüreceğim.
                  Bende aracı yasin ustaya bırakıyorum, servis dışında gittiğim tek yer. Umarım sorununuzu çözer

Yorum

Bu konu ile alakali Opek İpek Murat Ustayida oneririm.Benim problemi o cozmustu.Safkan bir opelci

Yorum

Murat ustayı bilmiyorum ama yasin usta opel konusunda 10 numara. Eğer çözemezse sizin önerdiğiniz ustayada gidebilirim.
                      İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Arkadaşlar sorun buji ve bobindeymiş ayrıca turbo hortumun kaçırıyor dedi. Subaplarda bir sorun yok dedi ustam. Bobin için 270 tl fiyat aldım ama parçacı bir tanıdığım var bütün parçaları ondan alıp öyle yaptıracağım arabayı. Ayrıca baskı balatanında ömrü bitmek üzere dedi. Ustam insigniada baskı balatada değişiminde volantida değiştiriyorum dedi ama emin olamadım. Bana baya pahalıya patlayacak bu iş.
                        İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Volan bozuksa onu da değiştirin, bobin GM Delphi olsun kesinlikle,sadece Delphi yine sıkıntı yapar...
                          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Baskı balatada volanın da değişmesi lehinize olur ki bencede değişmeli. hırpalanmış volan yeni baskı balatayıda yer ve sorunlar devam eder. Geçmiş olsun
                            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Çok sağolun. Volant içinde bir fiyat alıp bütün parçalar için iyi bir pazarlık yapmaya çalışacağım. 2000 tl ye hepsini çözerim heralde.
                              İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

bobinlerden kasıt bu motor ateşleme sistemi üzerindeki 4 adet olandan bahsediyorsunuz değilmi. Takım olarak değişmesinde ve orjinal olmasında fayda var. fiyat çok iyi eğer öyleyse. 2000 liraya rahat bir şekilde halledersiniz.

Yorum

İşleniyor...
                                X