Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG kiti iade edilir mi ? Usta ile yol testi !!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: LPG kiti iade edilir mi ? Usta ile yol testi !!

öncelikle geçmiş olsun.
    Yaklaşık 30 000 km dir Prins valve care kit kullanıyorum. İlk başlarda ayarı tutturana kadar bi kaç sefer ayar için servise gidip geldim. Ama şu an da bir sıkıntı yok. yağlama sistemindeki yağ değişimi haricinde servise uğramıyorum. Zamlardan önce şehir içinde rahat kullanımda max 30 krş şehir dışında ise max 20 krş. yakıt harcamam vardı. Hatta yazın k.maraş-elz-ankara-elazığ-kmaraş seferim oldu yaklaşık 2000 km. ortalama yakıt tüketimin lpg de 7,8 lt idi. O zaman ki fiyatlarla 18 krş. yapıyordu.
    yukarıda arkadaşın söylediği gibi uyumlu bir lpg kiti ve işten anlayan usta olduktan sonra bir sıkıntı yok.
    Tekrar geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
    Navigasyon DVD
    46KT880

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yates
      öncelikle geçmiş olsun.
      Yaklaşık 30 000 km dir Prins valve care kit kullanıyorum. İlk başlarda ayarı tutturana kadar bi kaç sefer ayar için servise gidip geldim. Ama şu an da bir sıkıntı yok. yağlama sistemindeki yağ değişimi haricinde servise uğramıyorum. Zamlardan önce şehir içinde rahat kullanımda max 30 krş şehir dışında ise max 20 krş. yakıt harcamam vardı. Hatta yazın k.maraş-elz-ankara-elazığ-kmaraş seferim oldu yaklaşık 2000 km. ortalama yakıt tüketimin lpg de 7,8 lt idi. O zaman ki fiyatlarla 18 krş. yapıyordu.
      yukarıda arkadaşın söylediği gibi uyumlu bir lpg kiti ve işten anlayan usta olduktan sonra bir sıkıntı yok.
      Teşekkür ederim...
      18 kuruş... Şimdiki değerler ile, 22 kuruş sanırsam. Ve 90' km/hz ile de gitmiyorsunuz sanırım.

Test çi usta bana 90 hız ile 32 kuruş yakmamı normal olarak karşıladıysa artık ne diyeyim
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
        Orjinal yazı sahibi: yates
        öncelikle geçmiş olsun.
        Teşekkür ederim...
        18 kuruş... Şimdiki değerler ile, 22 kuruş sanırsam. Ve 90' km/hz ile de gitmiyorsunuz sanırım.

Test çi usta bana 90 hız ile 32 kuruş yakmamı normal olarak karşıladıysa artık ne diyeyim
        gittiğim yolda limitler neyse o kadar hızda gittim duble yollar 110 otoban 120 gibi..

1.4 Beyaz 18" Sunroof
        Navigasyon DVD
        46KT880

Yorum

Tekrar merhabalar.
          Dün ve bugün telefon trafiği sonucunda şunları yapacaklarını belirttiler...
          Kontrol ve yol yakıt değerlerini bir de kendileri ölçmek istiyorlar. Sanırım kendi yetkili servisine kendileri de güvenmediler. '' İroniii ''

Değerleri biryerlere not edip, bu verileri italya zavoli' ye ileteceklermiş. Onlar da, çok özenli buyurup araca özel bir yazılım yapacaklarmış.

Yani kısaca biz yapamadık diye algılıyorum bunu. İlk kez insignia da böyle problemler ile karşılaşıyoruz diyorlar. Dedim ilk kez ise herşeyin bir ilki vardır, belki gözden kaçan bir nokta var. Bakın, hem enjektör hem de nozul ucunu hatalı yapmıştınız. Onlar gibi gözden kaçan bir hata olamaz mı dediğimde, asla servis kalitesine toz kondurmadılar. Bu biraz kibirli bir davranış gibi geldi.
          Dedim, anlıyorum sizler gayet kaliteli iş yapıyorsunuz da, kısaca bu işi neden italyaya kadar uzandırıyorsunuz anlamadım dedim. Cevap, karmaşa : )

Sanıyorum ki, daha da detaylı bakmaya çekindiler. Çünkü eminim ki bir noktada basit bir aksaklık mevcut.. Bir forumda, 1,5 yıldır üretim hatalı regülatörle dolaşan bir arkadaş vardı. ( zavoli değil )
          Kime gittiyse çözememiş lakin birisi regülatörü değiştirince herşey çözülmüş....

Sonra kendilerine, sallama denen şu aparatla yapılan işlemi anlattım. ( artık az daha araştırsam kendim de montaja girişicem galiba )
          Ustaları ile konuşup döndüler. Dediğiniz sistemi aracınıza uygularız lakin gerek görmüyoruz dediler. Ve garanti vermiyoruz dediler. Dedim garanti verdiğiniz vaadler olmadı ya?

Dedim,
          Faruk usta otogaz, ( zavoli polaris den emekli ))
          Bu sallama sistemini aracınıza yaparsak tüm problemlerinizin gideceğine %100garanti veririm dedi. Ve kendisinden de çok emindi.

Aynı garantiyi sizlerde vermiştiniz 3 ay evvel '' sorunsuzluk, performans problemsiz, ve ekonomi ''
          Lakin servisinizde ilk kontağı açtığımdan beri hiç bir problemim çözülemedi dediğimde hala servis kalitesinden söz ettiler. : ) Dedim anladım sizden ve servisinizden çok memnunum fakat
          eminim ki bir gözden kaçan nokta var lütfen detaylı olarak incelermisiniz ?

Ve pazartesiye randevu aldık.

Ha bu arada buradan da evelsi gün aracımın LPG sarfiyatını 90 km hız ile sabitleyip, kağnı gibi kullanarak ve kendisininde onay vermediği bir yöntem ile sarfiyatı test ederek ulaştığı sonuç olan 9 litre, normal demesine buradan da gönderme yapıyorum. Ayıp hocam ayıp. Hem full depo ile 90 km hız ile 92 km yol yap. Hemde sarfiyatı öğrenmen için aynı yerden üstüne tekrar dolup yap. Bu yöntem hatalı dediğin halde böyle ölçüp kanaat getiriyorsun ya, mesleğine ayıp!!!!

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Tecrübemi anlatayım size

2 hafta önce aracım iyice lpg de çok yakmaya başladı servisle görüştüm değerleri ölçtüler normal diye direttiler ama gerçek olan benim arabanın çok yakmasıydı!!! servis bana bugün için prinsten yani ipragazdan bir mühendis ayarladı oda ölçtü biçti bilgisayardan bana normal dedi. Bende biraz sert çıkınca test sürüşüne çıktık araba seyir halindeyken bilgisayara bağladılar 3. Viteste devalı 6500 devirde kullanmamı istedi ve 30 sn sonra geri dönelim dedi.

Aracın enjektörleri istenilen değeri yakalayamıyor değiştiricez dedi. Turuncu diye bir enjektörden bahsettiler ben aracı bırakıp çıktım onlar kendileri test etmişler bir depo daha kullanmamı istediler eğer verim alamazsanız sistemi komplemi söküp paramı iade ediceklerini beyan ettiler.

Çok basit aracınız gazda çok yakıyorsa bir sorun vardır. Sonuçta hepimiz son kullanıcıyız ve haklarımız var boşuna kendimizi strese sokmaya değmez

Yorum

prins ve ipragaz'ı tutumları için tebrik etmek lazım.

Bizimkiler yılmadan usanmadan oldurmaya çalışıyorlar. Bu arada daaraba deneme tahtasına döndü ve üstüne, stres, zaman, para ve motor kabı bile yaşatabilecek bir durum.

Yorum

Oldurmaya çalışıyorlar çünkü hatalarını kabul etmek istemiyorlar.

Yorum

Yarın servisteyim. Sabahtan itibaren bakacaklar. Belki sallama denen sistemi yapacaklar.

Telefon görüşmemdeki gibi umarım işi italyaya kadar atmazlar. Servislerin ve yetkili dağıtıcıların işi, sadece montaj olmamalı. Daha yeni takılmış bir kit düzen tutamıyorsa, çare neden taaaaa üretici asıl firmaya sormak oluyor tam anlamıyorum?

Ustalık bu ise, birkaç aylık çaba ile bende kit bağlarım aracıma. Yazılım zaten genel merkezin yayımladığı , copy / paste. Ne bilyim bu iş böyle olmamalı? Çare ve çözüm üretilmeli.

Hoş arkadaşların hakkını yemek istemiyorum, çözüm için çabalıyorlar fakat, bir yerden sonra da kendi hataları olup olmadığı düşüncesine sahip olmalı sanıyorum...

Yorum

Benim araba da bu ara coştu lpgde. Benzinle aynı yakıyor.
                    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Haydaa
                      @tornado hocam, sizde neden böyle? LPG içeriğini mi değiştirdiler ?

Dün gece net bir ölçüm yaptım....

( benzin ) 90 km hız ile, 6,8 ortalama yakaladım. Bu da, 90 km/ız ile 33 kuruş.... Aynı şartlar ile de 31 yakıyor bende LPG. Şu an zavoli'deyim. Manifold sökülüp,
                      Sisteme bakıyorlar. Sallama yapacaklar sanırım.

Yorum

Hocam dün K.Maraş-Adana-Mersin 700 km yol gittim. Lpg de 7,9 lt yaktı (giderken 7,2 lt yaktı) . Dönüşte çok hızlı gittiğim için yakıt arttı doğal olarak. 7,9*2,9=22,91 kuruş yakmışız. Kıyaslama için yeni bir bilgi olabilir sizin için.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                        Navigasyon DVD
                        46KT880

Yorum

Yanlışım varsa düzeltin.

LPg, litre olarak benzinden daha fazla yakıyor. Ortalama LPg tüketimi 7,9 iken,benzinde bu 6 larda gezmesi gerekir.

Doğrumu ?

Yorum

Haydaa
                            @tornado hocam, sizde neden böyle? LPG içeriğini mi değiştirdiler ?

Dün gece net bir ölçüm yaptım....

( benzin ) 90 km hız ile, 6,8 ortalama yakaladım. Bu da, 90 km/ız ile 33 kuruş.... Aynı şartlar ile de 31 yakıyor bende LPG. Şu an zavoli'deyim. Manifold sökülüp,
                            Sisteme bakıyorlar. Sallama yapacaklar sanırım.

Aton kardeşim,bu aralar araçla sadece 800 metre dik bir yokuş,200 metre düzlük olmak üzere iki defa gidip geliyorum.Motor soğuk oluyor ve direk dik yokuşa çıkıyorum.Gerçi 3 dakika filan da rolantide çalışıyor.Burada hava sıcaklığı -4,-5 civarında gündüz. Gece daha da soğuyor. O yüzden 48 Lt ile yazın şehiriçi 350 km giderken 230 km'yedüştü şu an.Ama dediğim gibi kullanmakla alakalı,sevgiler...
                            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Yaz sonunda,
                              Sizin 350 km menzilinizi ben şehir dışı yaptım. Zaten burada şu an montaj değişiyor olmasının sebebi de bu.

@tornado
                              Değerleriniz makul. İnşallah bu günden sonra bende bu değerlere ulaşabilirim. VErdiğiniz bilgilere teşekkür ediyorum.

Diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Sizlerin verdiği bilgiler neticesinde doğruyu bulabiliyorum.

Yorum

Yaz sonunda,
                                Sizin 350 km menzilinizi ben şehir dışı yaptım. Zaten burada şu an montaj değişiyor olmasının sebebi de bu.

@tornado
                                Değerleriniz makul. İnşallah bu günden sonra bende bu değerlere ulaşabilirim. VErdiğiniz bilgilere teşekkür ediyorum.

Diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Sizlerin verdiği bilgiler neticesinde doğruyu bulabiliyorum.
                                Şehirdışı 100 Km hz ile 450 km yapar sanırım benimki. Şu an benzinle aynı yakıyor ama dediğim sebebplerden.Son 30 Krş zam da baya arttırdı tabi. İnşallah sizinki de düzelir.

Yorum

İşleniyor...
                                X