Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İNSİGNİA VE LPG HAKKINDA BRC YETKİLİ SERVİSİNE GELEN E-MAİL

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İNSİGNİA VE LPG HAKKINDA BRC YETKİLİ SERVİSİNE GELEN E-MAİL

Orjinal yazı sahibi: Mehmet_72
    Arkadaşlar daha öncede lpg konulu başlık altında landirenzonun sahibi ile yaptıgım telefon gorusmesındeki konuşmamı paylaşmıştım ve kısa yine paylaşacam. Ben kendisine bu araca lpg taktıranların sorun yaşayanların olduğunu ve siz sorun yaşadıklarını bile bile nasıl oluyorda bu araca garanti veriyorsunuz dedim. Cevap olarak; evet biz 100.000 kilotmetreye kadar garanti veriyoruz ama araç sahibinede 15. bin ve 30 bin km bakımını yapması gerektiğini söyluyoruz. Bu bakım 15 binde filtre değişimi ve 30 binde subap başlıklarının değişimi olacaktır yalnız subap başlıklarının değişimi opelin servisinde yapılacağını ve bu bakımları yaptırdığına dair gittiği serviste mutlaka kayıt altına alması gerektiğini ve araç sahibindende servisten bu bakımları yaptırdıgına dair bir belge, fatura ve bu belgeyi mutlaka saklamalarını istiyoruz demişti.
    Düzeltme yapacam! 30 binde subap başlıklarının değişmesi gerektiğini söylemiştim ama krms nickli arkadaşımızın söylediği gibi subap değişimi 1000-1500 tl arası gibi bir maliyet tutuyor ise benim kastettiğim subap değil yani şuan tam olarak hatırlayamıyorum küçük bişeydi enjektörlermiydi bilemiyorum yani cuzi bir masrafı vardı. Ben bu konuyu tekrar sorup doğru olan düzeltmeyi yapıp sizinle paylaşacam ve yanlış bilgilendirme içinde sizlerden özürdiliyorum.

Yorum

kımse lpg taktırmasın
      2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

lpg ye hayır)))
        F30 Sport+

Yorum

ben de lpg yanlısı bırısıydım ama artık hayır dıyorum cok km yapan dızel alacak yada benzının hesabını yapmayacak
          2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

neden lpg ye hayır diyorsun açıklar mısın*
            F30 Sport+

Yorum

Gökhan Lpg işini seni çok mu meraklandır dı ?

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

) yooo
                F30 Sport+

Yorum

Lpg ye karşı gelinecek bence herhangi bir şey yok.İşin aslına bakarsanız daha temiz bir yakıt türü.Bir başka yakıt ile ilgili konuda da belirtmiştim dizel araçlar ayda 3.000 km nin altında yaparsanız daha masraflı.
                  İşim gereği yılda 100-120 bin km yapan araçlar kullanıyoruz.Ne sınıf nede motor olarak kesinlikle kıyas edilecek araçlar olmasa da
                  Dizel mi lpg mi derseniz kesinlikle lpg derim.
                  Dizel de açılacak bir masrafta yeni bir araç parasını gözden çıkarmanız bile gerekebilir.

Yorum

1997 senesinden bu yana lpg kullanırım corollam vardı 350000 de annem takla attı pert oldu 2005 vectra mı 100000 de kayınpedere verdim hiç lpg den yana şikayetim olmamıştı ta ki insignia m sabahları silkeleme vuruntu tek silindiri kapatma yapmaya başladı benim içinde kabus başladı geçen hafta çok sevdiğim araba mı sattım artık hiçbir aracı da beğenemiyorum insignia dan sonra dizelini mi alsam diye düşünüyorum
                    merak eden arkadaşlara söyleyeyim
                    1. şikayetler lpg ile gittiğim 25-30 bin civarı başladı lpg yi 2000 km de taktırdım 45000 bakımına girene kadar servis beni hep oyaladı oysa sübap ayarına götürdüğümde yapsalardı iş kapağı değiştirme noktasına kadar gelmez di adı geçen kapak eksantrik milleri ile set olarak 9500 tl gibi bir rakam tuttu arkadaşlar 7500 8000 gibi bir rakama işi bağladılar.
                    2. ben lpgyi landi renzo firmasına yaptırmıştım iyi ki de onlara yaptırmışım herhalde başka marka olsaydı o para benim cebimden çıkacaktı opelle global anlaşmaları olduğu için her türlü durumda arızayı ya opel yada landi renzo karşılayacaktı ki opel işi lpgye atıp sıyrıldı kayseri deki arkadaşlar arabamın yatmaması için arabamı kendi ceplerinden yaptırıp parasını italya dan talep etme yolunu seçtiler Allah razı olsun yoksa arabam hala yatıyo olurdu 3 aydır
                    hala daha landi renzo parayı ödememiş. (aslında ben izmirderyim bu firmanın merkezi kayseri de) arabama müşteriyi de onlar buldu benim kadar üzgünlerdi duruma yeni bir yazılım hazırlanıyor araç için tsi lar gibi çok azda benzin yakıp sübapları soğutacak şekilde olur mu bilemem ama italya da opel de inatla bu adamlara takın diyor onlarda istemeye istemeye yapıyorlar montajı
                    valla uzun uzun yazacaktım ama üşendim merak ettiğiniz bir şey varsa sorun bu a16let motor lpg kapak sübap 4 aydır hatmetmiş durumdayım öyle kulaktan dolma değil yaşanmışı var

Yorum

Hocam geçmiş olsun ne diyelim.

Ama opel üstüne basa basa bu araca LPG takmayın diyor adamlar bunun testini yapmışlar Yurt dışında ve hep söylenen şey 20000-30000 km den sonra problem çıkarabildiği bağzen bu daha uzun sürebiliyor bağzende kısa sürebiliyor sürüş sitilininde çok önemi var çok gerekmedikçe riske atmamak lazım özellikle garanti kapsamındaki araçlarımızı opel direk garanti dışı bırakıyor.

İnşallah böyle tatsız olayları bir daha kimse yaşamaz.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

arabanız 2009 muydu
                        F30 Sport+

Yorum

2009 du motor kapağı içinde z18xer z16let motor kodu yazıyordu motor yazılım harici z16let ile aynı nasıl oluyor bilemiyorum o motor için irmscher landi nin orijinal kiti bu aracı bozuyor aslında çok cüzi bir bozukluktu ama garanti kapsamında olunca değiştiler opel aracı komple garanti dışı bırakmıyor arkadaşlar araç hala garantide lpg kaynaklı olduğu belirtilse dahi garantisi sürüyor

Yorum

posta464 bilgilendirme için teşekkür ederim. bizim denizlideki servis test aracına lpg takmış onunla test sürüşüne çıkartıyor ama nedense güvenemiyorum. aslına bakarsanız ne insigniada ne de başka bir araçta lpg işi her konuda sakıncalı bence hem aracın aksamı hem de güvenlik riski doğuyor. cık cık cık

Yorum

posta464 antilpg bir insan değilim ama turbo insigniada lpgye sıcak bakmıyorum.Bu nedenle adeta aşık olduğum aracımızı satmayı düşünüyoruz.1.6 dizel herhangi bir araç düşünüyoruz ama insignianın yerini dolduracak mı bilmiyorum .çok fazla seçenek var.Ayda 3000 km den az yapıyoruz.800-900 km anca yapıyoruz.Dizel ne açıdan fazla masraflı olacak?
                              Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

vallahi ben sizin yerinizde olsaydım arabamı satmazdım ben insignia ile lpg ile 200 250 benzinle 350-400 basarsam da 450 yakıyordum hoş istanbulda 600 yaktığını söyleyenler var ama ayda 3500 ortalama yol yapıyorum dizel bir corollanın focusun 150 200 yaktığını hesap edersen yılda bana getirisi götürüsü 8000 lirayı buluyor velakin bu arabadan sonra corollaya focusa da binilmiyor gözüm passata gidiyor o da seneye kasa son makyaja giriyor ve fiyat uçuk ve doğuş rezaleti cabası ben yaşamadım ama herkes şikayetçi dsg ler daha 5000i çıkarmadan iki kere değişiyor falan filan gözüm tekrar lpg ye dönüyor o kadar soğuduğum halde.

ha ben şu a eski vectra mı kullanıyor yeni modelleri bekliyorum arabamı satarken zaten zarar ettim bir daha yanlış yapmamaya bakıyorum vectram 180-200 yakıyor lpg ile ama insignia ya haksızlık olmasın onda ibrem 140-160 her gün mutlaka da 180 görürdü bunda kağnı gibi gidip geliyorum insignia da yavaş gidemiyordum

benim arabadaufak bir hasarda vardı lpg de üstüne gelince bir de millet taktı bizim arabaya b.k atıp duruyor milletin hevesi geçince bir de bu lpg olayları ayyuka çıkınca daha da zarar etmeyeyim diye istemeye istemeye sattım ama sizin kilometre az ne yapsanız zarar olur arabanızın tadını çıkarın gözünüzde hiç dışarı da olmasın derim opel servisleri beş para etmez ama insignia on numara

Yorum

İşleniyor...
                                X