Ynt: 52bin de 1.6 T aracıma LPG sistemi uygulatıyorum...
Lpgde şimdiye kadar yaşadığım bir başka sorunda bobin yakmasıdır. İki kere 50000 km içinde yaktı zaten genel lpgli araçlarda kr. Bir sorundur bendede oldu. Sibopları daha önce çeliklerle değiştirdiğimi önceki mesajlarımda bahsetmiştim. Bir aracın altını yayla yollarında çok vurmaktanmı yada lpgnin verdiği hasar mı bilemeyeceğm ama egzoz manifoltu çatlamış. Çıkmayla değiştireceğiz bakalım. Bu kadar soruna rağmen niye LPG derseniz: aldığımda lpgliydi , aracın lüksüne çok alışmış olmam ve yeni araçların beni hala cezbetmemesi ve süper yakıt tasarrufu , (50000 km de yaklaşık 10000 tlye yakın tasarruf)
Saygılar.
Aslen galatasaraylıyım. Siyah 2009 Opel insignia 1.6 turbo cosmo DVD 800
Orjinal yazı sahibi: lk1973
Lpgde şimdiye kadar yaşadığım bir başka sorunda bobin yakmasıdır. İki kere 50000 km içinde yaktı zaten genel lpgli araçlarda kr. Bir sorundur bendede oldu. Sibopları daha önce çeliklerle değiştirdiğimi önceki mesajlarımda bahsetmiştim. Bir aracın altını yayla yollarında çok vurmaktanmı yada lpgnin verdiği hasar mı bilemeyeceğm ama egzoz manifoltu çatlamış. Çıkmayla değiştireceğiz bakalım. Bu kadar soruna rağmen niye LPG derseniz: aldığımda lpgliydi , aracın lüksüne çok alışmış olmam ve yeni araçların beni hala cezbetmemesi ve süper yakıt tasarrufu , (50000 km de yaklaşık 10000 tlye yakın tasarruf)
Saygılar.
Paylaştığınız bilgiler çok önemli bizde bu tasarrufu görüp girdik bu işe sorun çıkmazsa çok iyi tasarruf yaptıracak
(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power
Orjinal yazı sahibi: bigbrother
Ömer tekrar hayırlı olsun... Montaj 10 numara olmuş gibi duruyor...
Sağol abi İnşallah. Montajdan bende memnun kaldım.
Abi performansta da çok az bir fark var onu da 60-120 arası hızlanmalarda hissediyorum.
Vites 2 ve 3 de titreme başladı elin vites üzerindeyse hissediliyor.
Deneyen kişi çok dikkatli sürmeli benzin gaz değişip denerse anca fark eder.
Titremeyi 1000km kontrolünde soracağım ama çözüm bulacaklarını sanmıyorum...
(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power
Simit 53 Litrelik Tank
Gazın litresi 2.69 (İstanbul yolu üzerinden)
47.4 litre gaz aldı
...
İstanbul FSM köprüsünün üzerinde benzine geçti.
421 km
İstanbul'da 2.80 den 46.2 litre
384 km
İstanbul'da 2.73 den 42.5 litre
362 km
Tekirdağ'da 2.77 den 43 litre
404 km
İstanbul Sultanbeyli 2.66 den 41.8 litre
378 km Keçiören'e kadar geldim
İstanbul trafiği ve İst-Ank otoyolunu hesaba katınca %40 tasarruf yaptırıyor görünüyor.
Daha sakin kullanımda 30 krş altına düşeceğini tahmin ediyorum.
1 ile 4 km gidebilseydi hesaplaması kolay olacaktı ihihi
Gaz göstergesi anlaşılır değil
Km göstergesinin birini her gaz dolumunda sıfırlayıp 400 km ye yaklaşınca İstasyon aramak lazım
en mantıklısı bu kendi göstergesi anlaşılır değil.
Kırmızı yandığında 100 km den fazla gidiyor.
başka problem olarak İstanbul'da özellikle av yakasında çoğu istasyonda gaz yok hiho
Yorum