Evet ocak 2012 de aldığımız araç yaklaşık 5 6 aydır şehir içi trafikte durk kalk dur kalk yapa yapa ayağı gazdan çekince ses geliyodu boruya üfler gibi derin bi ses. neyse arabanın fren balataları bitmişti onu götürdük ayrıca o sesi de söyledik meğer turbo arızalıymış bugün onuda değiştiler. Az önce eve gelirken ilk defa turbo sesini duydum ve düşündüm aracı aldğımızdan beri turbo arızalımıydı diye. Çünkü yine başka bir sorun sandım o ıslık sesini sonra jeton düştü turbo çalışmaya başlamış.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Turbodan ilk defa ses geldi
Collapse
X
-
Ynt: Turbodan ilk defa ses geldi
Merhaba,
Benim aracımdan da (sizin tarif ettiğiniz gibi) 2000/2500 devirden sonra ayağı gazdan çektiğimde 2-3 saniyelik bir ses gelmeye başladı.Tarif etmek gerekirse (fu-fu-fu) şeklinde...
Aracım 17000 km de ve bu ses daha önce yoktu.Ancak kullanımdaki performanstan turbonun devreye girdiğini söyleyebilirim.Araçta herhangi bir performans kaybı yok..
Müsait bir zamanda servise göstermek istiyorum.Ancak görüş ve teşhisleri olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim..
Selamlar...2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme
Yorum
-
Turbo garantiden değişildi. Sanırsam parça değiştirdiler babam aldığı için aracı detayları soramadım. Bugün dediğim gibi ilk defa turbo sesini duydum. Performans olarak değişen birşey farketmedim ama yarın okula gidince bi deneme sürüşü yapabilirim.
Gazdan ayağı çekince her devirden sonra ses geliyodu. Vitesi boşa alıyodum basıp çekiyordum yine ses gelmeye devam ediyordu. kalın bi boru sesi gibi. fufufu şeklinde değilde fuuuu şeklinde uğultu geliyordu.
Müsait bi zamanda sizde göstermelisiniz illaki bi yerden sorun çıkabiliyor bu seslerden.
İyi geceler.
Yorum
-
sen oyle diyince o islik sesi kulanilmis turbodan gelir yani iyi degil o senin gelmesi simdi sende garantiden degisti deyince sana kulanilmis turbomu taktilar diye aklimdan gecmedi degil
bazen herseyden vazgecesim geliyor ...ama birden zaten hicbiseyimm olmadigini anliyorum ve huzurrrrrrr
Yorum
-
bazen herseyden vazgecesim geliyor ...ama birden zaten hicbiseyimm olmadigini anliyorum ve huzurrrrrrr
Yorum
Yorum