Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arıza ???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Arıza ???

Merhaba arkadaşlar,
    Aracıma bugün sabah bindim aracı çalıştırıp geri vitese takınca park sensörü kapalı yazısı ile karşılaştım. Park sensörü butonuna basınca üzerindeki ışık 4-5 kez yanıp sönüyo ve bir uyarı sesi ile park sensörü kapalı yazısı çıkıyo. Park sensörleri çalışmıyo. Biraz gidince lcd ekrandaki ana menünün (sıcaklık saat vb bilgilerin olduğu) olmadığını ekranın tamamen karanlık olduğunu gördüm. Ama radyoyu falan açınca ekran normal olarak radyo menüsünü gösteriyor. Acaba ayarlardan mı dedim tüm ayarlara giriliyo ama araç ayarları menüsünde sadece kontak açıkken yazıyo. Ama o esnada ben zaten araç içinde gidiyo oluyorum yani araç zaten çalışıyo. Ayrıca kontağı çeksem bile radyo susmuyo çalmaya devam ediyo sanki kontak takılı gibi. Manuel olarak kapatmak gerekiyo. kontağı çıkarınca bile kapı açık kontak takılıyken olan ikaz sesi çalmaya devam ediyo. Valla bi anlam veremedim. Burada yetkili servis olmadığı için pıt diye de gidemiyorum. Aracın yürür aksamı ve diğer elektronik donanımda herhangi bir problem yok. Acaba başına benzer bi olay gelen var mı diye sormak istedim.
    Daha önceki park sensöru hatalarında ( plakalığa bağlı falan olan arakadaşlar olmuştu hatırlarsınız) akü kutup başını söküp takmak işe yarıyodu sanırım. Bu tarz bişey yapsam sonrasında bi sıkıntı olabilir mi?
    Sormak istedim.
    Saygı ve sevgiyle...
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Ynt: Arıza ???

Selamlar;

Akünün kutup başını söküp takmanızda bir sorun olacağını düşünmüyorum faydalıda olur bu işlemden sonra sorun tekrarlanırsa sizin araçtaki teyip sisteminde elektroniksel bir arıza vardır ve garantiden değişirler ama bu işlemi servis tarafından belgelenmesi lazım bence siz akü kutup başını söküp takın ve deneyin ikinci seferde olursa servise kayıt açtırın.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

geçmiş olsun umarım kutup başıyla çözülür... insignialar umarım elektronik arızaları vermeye başlamaz...benimde benzer bi sorunum varda teyple ilgili, henüz kutup başını sökemedim bile
      F30 Sport+

Yorum

Walla Gökan'cım ben de henüz fırsat bulup kutup başını sökemedim ama kafamı da kurcalamıyor değil açıkçası. İnşaallah ciddi bir arıza değildir.
        Deneyince yazarım buradan.

Yorum

Dün kendim akü kutup başını söktüm ve problem halloldu. Ben de çok sevindim. Demekki bazı elektronik arızalarda bu kutup başı işe yarayabiliyo...
          Saygılar...

Yorum

geçmiş olsun ironik bi kutup başımız var cümleten
            F30 Sport+

Yorum

Kutup başını Ben arabayı aldığım ikinci gün öğrendim haha

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                Kutup başını Ben arabayı aldığım ikinci gün öğrendim haha
                abi korkutma bizi en azından biz kutup başından bihaber olarak 6 ay geçirdik
                F30 Sport+

Yorum

Evet ben de 1 yıl sonra öğrendm. Şanslıyız demekki.

Yorum

birkacgundur farkettıgım bırsey var gun ıcınde klımayı ılk calıstırdıgımda cak garıp bır ses gelıyor sankı debraja basmadan vıdes degıstırırken gelen ses gıbı tabırı caızzse cart dıye bır ses yanı basına gelen varmı
                    2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

o ses elektronik klima olan neredeyse tüm araçlardan gelir.. hele benim bi astra h vardı insan midenin guruldaması gibi ses gelirdi hatta arabaya ilk binenler bazen sesin ebnden geldiğini dahi sanarlardı) tamiri mümkün fakat bir süre sonra tekrarlıyor..
                      F30 Sport+

Yorum

Aynı ses son sıralarda benim araçtan da geliyor. Aynen dediğiniz gibi sanki debriyaja basmadan vites atar gibi. Çok önemsemedim ama bilmiyorum.

Yorum

Bahsettiğiniz sesler normal değil bence bir servise bu sesleri belgeletin.

Yorum

bizde de şöyle bir durum var klimayı açınca ya motor bölgesinden fan sesine benzer bir ses geliyor ya da fan çalışıyor olabilir bu normal mi?
                            Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
                              bizde de şöyle bir durum var klimayı açınca ya motor bölgesinden fan sesine benzer bir ses geliyor ya da fan çalışıyor olabilir bu normal mi?
                              Soğukken normal biraz farklı ses çıkarabilir.

Yorum

İşleniyor...
                              X