Duyuru

Collapse
No announcement yet.

start-stop sisteminin çalışmaması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: start-stop sisteminin çalışmaması

Orjinal yazı sahibi: karyurekli
    Orjinal yazı sahibi: cit_38
    merhaba arkadaşlar,bende de start stop sorunu meydana geldi.Aracım 1.4 insignia necvox navigasyon var kısa süreli kullanıyorum ve kemer tokası da var bütün sayfaları okuyarak geldim sorun yaşayanlarla aynı şartları taşıyorum sanırım yaşadığım yerden dolayı bazen 1 gün kullanıyorum 1 gün yatıyor kullandığım mesafe maksimum 5 km.çalışmadığını da yeni farkettim geçen gün 70 km yol gittim düzeldi ertesi gün yine çalıştı ama bugun kısa süreli kullandığımda yine çalışmadı.Dün ekranda soğutucu az soğutucu koy uyarısı çıktı onunla alakalı olabilir mi acaba?Aksaray'da servis olmadığından Konya'daki servisten randevu aldım.Oraya da sordum bu uyarıyı verdi ondan olabilir mi diye servis çalışanı onunla alakası yok dedi sizce sorun ondan olabilir mi?
    start stop sorunu en cok yasaynlardan bırı olark akünün garantiden degstımı sorun ortada kalkıyor.defalarca arcımı servise bırakmıştım her seferınde 2-3 gün 5 gün serviste kaldgı oluyordu aküyü sarz edip güncel program yükletim calıstırıyorlardı ama 5 gün bir hafta sonra yine calısmamya başlıyordu.bir seneye yakın ugrastım servis aküyü sarz edıp yoluyorlardı benı en sonunda aküyü garantiden digistirdiler ve sorun hal olmuştu tıkır tıkır calısmıstı. tek sorun akü akünü degisımını ısteyın servise sorunuz hal olur.
    Biraz önce burda sizin ve arkadaşların dediği işlemleri yaptım emniyet kemeri tokası kullanıyordum onu çıkardım otomatik kilit açtım vs vs fakat her seferinde durduğumda çalışmadı yüksek devirli 15 km kadar kullandım sonra durdum çalıştı ardından biraz daha ilerledim yine çalıştı sanırım benim sorunum aracı çok kısa kullanmamdan kaynaklanıyor soğuk hava da bunda etkili oluyor gibime geldi 1 aydır en fazla yaptığım yol gidişli dönüşlü 3 kmlik yol o yolda da markete gidiyorum 100 metre sonra yine dur manav vs vs çok kısa mesafelerde aracı birden fazla stop edip çalıştırmam da etkili sanırım
    1.4 edition elegance stil paket+necvox navigasyon sistemi panacotta gri

Yorum

Arkadaşların dediği gibi sanırım akü seviyesi %70'in altına düşüyor o yüzden çalışmıyor biraz yol gidince dolup çalışıyor azalma var sanırım. 1 yıllık aküde üstelik Varta marka kısa mesafeden kaynaklı azalma yaşanabilir mi?

Yorum

Bugun 100 kmlik bir yol geldim isiklarda calismadi yetkili serviS Haftaya randevu verdigi icin ozel bir serviste akusunu en Azindan kontrol ettiriyim diye gittim kapisinin onunde calisti Cihaza bagladilar herhangi bir sorun cikmadi akuyu de olcturttum Herhangi bir Azalma yok gayet iyi dedi usta
        Ciktim isiklarda denedim yine calismadi Uzun yol da gitsem duzelmedigini kafasina gore calistigini ogrendim bakalim haftaya yetkili servise gidince ogrenirim ins sebebini

Yorum

Çok sert iklim değişikliklerinden kaynaklı çalışmıyor sanırım bende de aynı sorun oluyor anlık hava sıcaklığı değişikliklerinde.
          2010 VW Jetta 1.4 TSI DSG Comfortline.
          2012 Insignia 1.4T Teknik Gri +18" Jant + Sunroof+Navimaster Multimedia (Satıldı)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sakdag
            Çok sert iklim değişikliklerinden kaynaklı çalışmıyor sanırım bende de aynı sorun oluyor anlık hava sıcaklığı değişikliklerinde.
            Ins o yuzdendir serkan hocam valla bir caliaip calismamasi sinir bozucu gozle gorunur bir ariza da yok bakalim ne diyecek servise gidince Arkadaslar

Yorum

merhaba arkadaşlar,bende de start stop sorunu meydana geldi.Aracım 1.4 insignia necvox navigasyon var kısa süreli kullanıyorum ve kemer tokası da var bütün sayfaları okuyarak geldim sorun yaşayanlarla aynı şartları taşıyorum sanırım yaşadığım yerden dolayı bazen 1 gün kullanıyorum 1 gün yatıyor kullandığım mesafe maksimum 5 km.çalışmadığını da yeni farkettim geçen gün 70 km yol gittim düzeldi ertesi gün yine çalıştı ama bugun kısa süreli kullandığımda yine çalışmadı.Dün ekranda soğutucu az soğutucu koy uyarısı çıktı onunla alakalı olabilir mi acaba?Aksaray'da servis olmadığından Konya'daki servisten randevu aldım.Oraya da sordum bu uyarıyı verdi ondan olabilir mi diye servis çalışanı onunla alakası yok dedi sizce sorun ondan olabilir mi?
              start stop sorunu en cok yasaynlardan bırı olark akünün garantiden degstımı sorun ortada kalkıyor.defalarca arcımı servise bırakmıştım her seferınde 2-3 gün 5 gün serviste kaldgı oluyordu aküyü sarz edip güncel program yükletim calıstırıyorlardı ama 5 gün bir hafta sonra yine calısmamya başlıyordu.bir seneye yakın ugrastım servis aküyü sarz edıp yoluyorlardı benı en sonunda aküyü garantiden digistirdiler ve sorun hal olmuştu tıkır tıkır calısmıstı. tek sorun akü akünü degisımını ısteyın servise sorunuz hal olur.

necvox bendede mevcutt .. Karyürekli arkasıma aynen katılıyorum benim aracında defalarca akü sarj gördü bi çalışıyor biçalışmıyordu ama taki akü değişimine kadar.. servisten akü değişimi talep ettim.. yaklasıyık 3 ay oldu tıkır tıkır çalışıyorr.. :

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44

necvox bendede mevcutt .. Karyürekli arkasıma aynen katılıyorum benim aracında defalarca akü sarj gördü bi çalışıyor biçalışmıyordu ama taki akü değişimine kadar.. servisten akü değişimi talep ettim.. yaklasıyık 3 ay oldu tıkır tıkır çalışıyorr.. :
                Bugün bir kez daha anladım bende aküden yine 100 kmlik yol dönüşü sonrası çalıştı ama eminim yarın yine çalışmayacak haftaya bende direk serviste akü değişimi talebinde bulunsam değiştirirler mi?Yoksa 3-5 defa gidip geldikten sonra mı olur bu değişim?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44

Bugün bir kez daha anladım bende aküden yine 100 kmlik yol dönüşü sonrası çalıştı ama eminim yarın yine çalışmayacak haftaya bende direk serviste akü değişimi talebinde bulunsam değiştirirler mi?Yoksa 3-5 defa gidip geldikten sonra mı olur bu değişim?
                  Ben aracı nisan 2013 te sıfır aldım.. Bu start stop için belki 10 kez servise gidip gelmişimdir .. Bayağıda arastırdım canımı çok sıkıyordu.. madem böyle bi sistem var niye çalışmıyor diye yok uzun yol yapacan yok hergün en az 50km yol yapacan ... yok abi bu sehir içi çalışmayacaksa ne gerek var böyle bir sisteme.. Olay orjinal akü ile ilgili bence .. bi sıkıntısı var hersey normal gözüksede.. Akü yü Garantisi devam ediyorsa aracın sıkıntı çıkarmadan değişmeleri lazım.. Akü değiştir keyfine bakk. inan kısa süreli ışıklarda yada dur kalklarda kapatıyorum çalışmasın diye..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Benim 1.4 Edition elegance 2012 de de aynı sorun var. Serviste kaldı araba aküyü şarj edip kapıları kilitliyecez 4 saat kalacak ve kalibrasyon yapacaz dediler. Şu an start- stop çalışıyor. İnşallah çalışmaya devam eder.

Yorum

Arabayi uzun sure kullanmayinca akunun sarji azaliyo,akunun sarji az oluncada start-stop calismiyo. 2 ay yurtdisindaydim araba toplam 50km yol yapmis gelince 3-4 gun gezdim calismaya basladi yani bunu bi sorun olarak gormek yerine calisma prensibi bu sekilde diye kabul edersek sinir sistemimizi daha az yipratmis oluruz bence
                      2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: corelli
                        Benim 1.4 Edition elegance 2012 de de aynı sorun var. Serviste kaldı araba aküyü şarj edip kapıları kilitliyecez 4 saat kalacak ve kalibrasyon yapacaz dediler. Şu an start- stop çalışıyor. İnşallah çalışmaya devam eder.
                        Benimde aynı sorunum vardı. Kalibrasyon yapıldı. Bir kaç gün çalıştı sonra yine çalışmadı. Servise tekrar gittim bu sefer akünün yanında ki sensörü aveo nunki ile değiştirdiler yine 3-5 gün çalıştı. Ama bu sensör işi bir arkadaşımda aynı araçta çözüm oldu onu da belirteyim. Neyse benim en sonunda garanti bitmiş olmasına rağmen, garantiden akümü sensörleri ve araç içi kontrol sağlayan beyni değiştirdiler ve sorun halloldu şimdi şartsız çalışıyor. Bu işlemler Denizli Otomat'ta yapıldı.

Yorum

Araçta sonradan takılma ,Multimedya varsa akünün zayıflamasını sağlıyor .Benim araçta da bu yüzden çalışmıyor.
                          2014 BMW 5.20I M +comfort+premium            
                          2011 otomatik opel astra  1.4 cosmo sunroof
                          2013 Chevrolet Captiva LTZ

Yorum

arkadaşlar start stop ta en cok yorun yasayanlardan biriyim ..benım eski 1,4 aracımda ses sistemi vardı sonradan takılan cihazlar start stop düzenelı calısmasını etkilıyor..ben ses sitemini o dönem sökmüştüm ayrıca akü garantiden degitirmistim start stop sorunuda ortada kalmıştı..
                            ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Ben arabamı geçen sene aldım. Çok kullanan biri değilim. Çoklukla 3-4 günde bir kullanırım. Onun haricinde tatile gittiğim zamanlarda her gün kullandığımdan dolayı start/stop düzgün çalışıyor. Anlayacağınız arabanın start/stop özelliğinin senede sadece 1-2 hafta çalıştığını görüyorum ne yazık ki.
                              "Benim en iyi arabam" diyerek lanse ettikleri üst kalitedeki bir arabanın saçma sapan sebeplerden dolayı bu özelliğini kullanamıyor olmak Opel adına utanç verici bir durum olmalı. Onlar da sanırım bunun farkındalar ki sorunun çözümü için herhangi bir öneri getiremiyorlar. Bana yetkili servisin verdiği cevap aynen şu şekilde: "Bu arabanın da böyle bir sorunu var ne yazık ki ve bizim yapacak hiç bir şeyimiz yok"

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denizsel
                                Ben arabamı geçen sene aldım. Çok kullanan biri değilim. Çoklukla 3-4 günde bir kullanırım. Onun haricinde tatile gittiğim zamanlarda her gün kullandığımdan dolayı start/stop düzgün çalışıyor. Anlayacağınız arabanın start/stop özelliğinin senede sadece 1-2 hafta çalıştığını görüyorum ne yazık ki.
                                "Benim en iyi arabam" diyerek lanse ettikleri üst kalitedeki bir arabanın saçma sapan sebeplerden dolayı bu özelliğini kullanamıyor olmak Opel adına utanç verici bir durum olmalı. Onlar da sanırım bunun farkındalar ki sorunun çözümü için herhangi bir öneri getiremiyorlar. Bana yetkili servisin verdiği cevap aynen şu şekilde: "Bu arabanın da böyle bir sorunu var ne yazık ki ve bizim yapacak hiç bir şeyimiz yok"

Merhaba, öncelikle yeni bir tanışma konusu açarak kendinizi tanıtırmısınız...

Yorum

İşleniyor...
                                X