Duyuru

Collapse
No announcement yet.

start-stop sisteminin çalışmaması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: start-stop sisteminin çalışmaması

Calismayanlar kemer takma durumunuz ne alemde
    2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Odak Çağrı
      - Donma noktasına yakın bir ortam
      sıcaklığı Autostop fonksiyonunu
      önleyebilir.
      - Bazı klima sistemi komponentleri
      Autostop işlevini önleyebilir.

bu maddeler de konuyla alakalı olabilir.
      donma noktasına yakın bir sıcaklık demek 3-5 derece sıcaklık demek, bu mevsimde normal.
      klima sistemiyle alakası da benim düşüncem ya klima yada havalandırma sıcak konumda olduğu için start-stop çalışmıyordur yada havalandırma sıcaktayken motor ısısının düştüğü geçenlerde konuşulmuştu, bununla alakalıdır diye düşünüyorum.

Ayrıca Burak beyin dediği emniyet kemeri sistemi banada mantıklı geliyor.
      Start stop çalışmıyor diye servise gidildi.
      Servis tokayı görünce söyledi.
      Her seferinde takmak gerekiyor diye. Absürd birşey ama öyleymiş.
      Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
      Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Yorum

bence bizim araçlarda eksik olan şey bu akü şarjı problemi. bunun devamlılığını sağlamak için ekstra birşeyler yapmaları gerekiyordu. mesela passattaki fren enerjisi geri kazanımı gibi.. birde kemerlerin bağlanması biraz alakasız geldi bana. güvenlik için olabilir ama sistemle alakasız.
        ■ araç en son Autostop sonrası
        hareket etti

bence sorun burdan kaynaklanıyor olabilir. birkez çalışmadımı bir süre çalışmıyor
        2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

sorun aküde bence aksam baska bisey tesbit etim debriyaja basıyorum ayagımı cekınce debriyaj'den gössterge ısıgı kıslıyor ve artıyor bırden
          erkan ısıkları bırden ısık kıslıyor ayagımı debriyaj cekınce bırden aydılanıyor bence sorunumuz aküde...
          ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: stean
            bence bizim araçlarda eksik olan şey bu akü şarjı problemi. bunun devamlılığını sağlamak için ekstra birşeyler yapmaları gerekiyordu. mesela passattaki fren enerjisi geri kazanımı gibi.. birde kemerlerin bağlanması biraz alakasız geldi bana. güvenlik için olabilir ama sistemle alakasız.
            ■ araç en son Autostop sonrası
            hareket etti

bence sorun burdan kaynaklanıyor olabilir. birkez çalışmadımı bir süre çalışmıyor
            Kırmızı kısımda anlatılan şu;
            debriyajı bıraktınız motor autostop konumuna geldi, debriyaja tekrar bastınız ve aracı çalıştırdınız,
            aracı hareket ettirmeden debriyajı tekrar bıraksanız bile araç stop etmez, start stopun yine çalışması için bir miktar ilerlemeniz lazım.
            Bu konuyla ilgili Muharrem'in çektiği bir video vardı.

Yorum

bu dertaynısı benım basımda hatta bugunde genel sohpet te belırttım bana kalırsa bu star stopu opel yenı uygulamaya baslattıgı için rayına oturta madı bundan sonrakı araclarda bu sorunlar yasanmaz gıbıme gelıyor
              ahmet

Yorum

bırde sunu soyleyım calıstıgı zamanlar emnıyet kemerı takılı olmadan da devreye gırıyor ozellıkle bunu denedım
                ahmet

Yorum

Orjinal yazı sahibi: a.er
                  bırde sunu soyleyım calıstıgı zamanlar emnıyet kemerı takılı olmadan da devreye gırıyor ozellıkle bunu denedım
                  aynen calıstıgı zaman emniyet kemeri takılı olamasada calsıyor..start stop calısmadıgı zaman yakıta cok artıyor ılk 6 ay falan yakıtım 8-2 lt gecmıyordu start stop sortunu basladgından beri yakıtım cok artı son gunlerde 11 lt den hic düsmedi
                  ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Murat abi senin arabada ses sistemi var anladigim kadariyla oda akuden elektrik cektigi icin akun zayifliyo ve start stop calismiyo olabilir mi?
                    2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ygtylmz
                      Murat abi senin arabada ses sistemi var anladigim kadariyla oda akuden elektrik cektigi icin akun zayifliyo ve start stop calismiyo olabilir mi?
                      tesisati baglmadan da start stopum calısmıyordu.oto tesatci benım kapı komsum bana demisti abi servis bunu bahane ede bılır istersen tesati baglamadan servise götür baksınlar demıstı tesat baglanmadan satar stop calsmıyor demıstım.daha sonra servise götürdüm.opel ataköy'ebir gün kaldı servise sorunu bulmadılar program falan yüklediler araba satabile hatası vermeye basladı 2 gün arayla tekrar götrdüm 2 gün araba kaldı ataköy servisinde tesatı söktüler farklı akü taktılar gereken tüm islemleri yaptılar calısıstırmadılar usta kendisı bana dedı abi cüzmedim ben ople yazı yazacagız cevabını bekleyecegız 2 ayı gecti hala beni arayacaklar tabki o servisi bıraktım bı dahda gıtmedım..o günden sonra odak'a gidiyorum ıkı kere yapıldı odakta sorun gıderıldı ama su an yıne calısmıyor.
                      ayrıca tesisat var arabada ama bas yok araka panzota ıkı hoperlo koymsum ön kapıları bir cift mit koymsum ara kapı hoperloları iptal etmsım..orajınal 7 hoperlo var . ben hepsını ıptal etmsım calsan 4 hoperlo enrjiyi fazla tükentende baastır bende bası koymadım..ayrıca kompresör baglamsım aküden fazla enerjı cekmesın dıye..anlayacagın tesısatla ılgisı yok..

Yorum

bu arda en ufak bır arzada bu start stop calısmıyor bence.benım arabada son 10 gündür dizelden fazla ses cıkartıyor sinir bozucu bir ses var motorda.bu sesin oldugu günden beri start stop calısmıyor ayrıca vites 1 de ayagımı gazan cekınce fırneden cekıne araba hızlanıyor dik rampada defalarca dendım rampa da durduruyorum arabayı ferenden ve gazdan ayagımı cekınce arba kendlıgınde ramada ılerlıyor.düz zemınde frende ayagımı cekmıyorum cekınce arba zıplıyor birden..kendi kendine gaz yiyor son 10 gündür büyle debriyaja ayagımı cekınce gaza basamdan istop etmesı gerkır ama araba kendilıgınde egidiyor yanı arabam hic istop etmıyor

Yorum

tum bunları bahane edıyorlar yok şunu taktın yok bunu taktınarabayı ılk aldıgımda daha bır sey takmadan sorun yasatmaya basladı star stop u opel beceremedı
                          ahmet

Yorum

dıger bazı arkadasların arabalarında baska model star stop olanlar da hıç boyle sorun yasamamışlar valla hıç anlamıyorum. en ıyısı
                            bu sıstemı unutacagız duzmüş gıbı kullanacagız. en azından sınırımız bozulmaz
                            ahmet

Yorum

sorun kesınlıkle akünün şarj durumuyla alakalı gercekten calıstımı kemer takılı olmasada calısıyor servıse gıdın akuyu sarja baglatın ılk 2-3 gun sorunsuz calısıyor ama araba kapıda 2-3 gun yattımı yıne eskı tas eskı hamam calısmıyor...akunun yeterınce sarjlı olması gerekıyor bızde genelde şehir içi kullandıgımız için çalışmıyor

izmir bir şehir değil,bir yaşam tarzıdır

Yorum

haklısın çalistımı kemer takılı olmadan çalışıyor bunu bizzat denedım
                                ahmet

Yorum

İşleniyor...
                                X