Duyuru

Collapse
No announcement yet.

start-stop sisteminin çalışmaması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• start-stop sisteminin çalışmaması

Bir süredir aracımda start stop sistemi çalışmıyordu. Serviste yazılım güncellemesi yapıldı fakat bi kaç gün sonra tekrar aynı sorun yaşandı. Cuma günü serviste tekrar yazılım yüklendi fakat daha test aşamasında yine start stop çalışmadı. son kez yazılım yüklemesi yapılırken bu seferde yazılım yüklenmesini sağlayan cihaz arızalandı.
    Pazartesi gününe randevu verdiler. Opel Tr. ile görüşüp nedenlerini öğrenmeye çalışacaklar.
    Sizce neden böyle bir sorun ortaya çıkmış olabilir.
    Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
    Navigasyon DVD
    46KT880

Ynt: start-stop sisteminin çalışmaması

Orjinal yazı sahibi: yates
    Bir süredir aracımda start stop sistemi çalışmıyordu. Serviste yazılım güncellemesi yapıldı fakat bi kaç gün sonra tekrar aynı sorun yaşandı. Cuma günü serviste tekrar yazılım yüklendi fakat daha test aşamasında yine start stop çalışmadı. son kez yazılım yüklemesi yapılırken bu seferde yazılım yüklenmesini sağlayan cihaz arızalandı.
    Pazartesi gününe randevu verdiler. Opel Tr. ile görüşüp nedenlerini öğrenmeye çalışacaklar.
    Sizce neden böyle bir sorun ortaya çıkmış olabilir.
    Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
    Araç değişim talep et ihihi

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
    Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

kardeşim bendede aynı sorun var kaç kere servise gittim yazılım yapıyorlar bir sorun yok diyorlar uzun yol yaptımı düzeliyor sonra araba kapıda yattımı yine aynı

izmir bir şehir değil,bir yaşam tarzıdır

Yorum

başka bir servise götürmeyi denediniz mi? start stop araç soğukken çalışmıyor biraz ısınınca çalışıyor. ama siz uzun bir süre denediğinize göre bir sorun var. bence bir de başka servise götürün
        2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

olabilir aslında hep aynı servise gidiyorum ama kısa mesafelerde moto tamısınmadığı için devreye girmiyor yani en az 50 km bır yol gıtmek gerekıyor...

izmir bir şehir değil,bir yaşam tarzıdır

Yorum

50km yol gitmek gerektiğini sanmıyorum, motor sıcaklığı zaten kısa sürede 90dereceye ulaşır, ama akü zayıflamıştır belki o yüzden şarj edene kadar bir süre çalışmıyor olabilir.
            InsigniaTEAM

Yorum

Bende de 1.4 var soğuk iken çalışmıyor en fazla 5 dakika yada 1 veya 2 km yol yapmam gerekli siz araç değişikliği isteyin bence de 3 defa aynı sorundan servise giderse araç ve hala yapılmıyor ise değişim isteme hakkınız var.

Yorum

Yazin bende daha siteden cikmadan devreye giriyodu simdi ya soguktan yada akunun azalmasindan 1 km sonra falan motor isininca devreye giriyo
                2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Daha önce 3 sefer yazılım atıldı. Değişen birşey yok. Uzun yol da gitsem kısa yolda gitsem aynı. Ben de merakla bekliyorum çözüm olarak ne bulacaklar. 1 yıllık aracın aküsü bitiyorsa buna ne diyebilirim ki!!!!

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                  Navigasyon DVD
                  46KT880

Yorum

çok sık aralıklarla start stop sistemini kullanıyorsanız akü bitebilir diye düşünüyorum. ben start stop sistemini çoğunlukla kapatıyorum uzun ışıklara gelmeden önce açıyorum böyle kullanmak daha güzel. çok sık kullanmanın da bir zararı olmayabilir o sistemi yapanlar onuda düşünmüştür ama yinede ben kendimi öyle daha rahat hissediyorum. eğer sorununuz çözülmüyorsa gerekli yerleri arayın
                    2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

bende aynı sorundan cok çektim ancak izmir arastırma merkezinde sorun tamamiyle çözüldü.bence servisinize söleyin.arayıp sorunu nasıl çözdüklerini öğrensinler.
                      su an 50mt bile aracı hareket ettirsem devreye giriyor.
                      sorunu bizzat ege bölge müdürü Engin Bey ilgilenmişti. onuda arayabilirler.
                      2012 opel insignia 1.4 140hp edition elegance

Yorum

Benim araçta da start stop mevcut araç ilk çalışınca devreye girmiyor ama 2-3 dakika sonra henüz hararet göstergesi hareket bile etmeden devreye giriyor. Yalnız aracın güç istediği durumlar ( Mesela arka ön rezistans çalışması, klimanın son ayarda olması ) gibi durumlarda devreye girmiyor ama ekranda deaktive olduğunu gösteren bir ibare çıkıyor.
                        Gerçi bu yazdıklarım Sportage için geçerli ama bi fikir vermesi açısından yazayım dedim
                        Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Bilgileriniz için tekrar teşekkürler aracı servise bıraktım haber bekliyorum... Servisin program yükleme cihazını bile yaktıysa bi anormallik olduğu kesin

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                          Navigasyon DVD
                          46KT880

Yorum

Benim de bazen calsıyor bazen calısmiyor.genelde kısa mesafede kulnıyorum arabayı ondan dolayı ola bilir diye düsünüyordum. bu gun k.cekemceden topkapı odak servisine gitim balık sırtı anten taktırdım sıtar stopu unutum söylmeyı
                            k.cekmeceden topkapıya kadar deflarca dendım ama hic istop etmedı asagı yukrrı 20 km falan yola gıtım hıc calısamadı.sizce benmkındede sorunmu var acaba arakdaslar ?
                            ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Serviste yazılım güncellemesi yapıldı. Sorunun Navigasyon cihazından olduğu sanılıyor. Şu an deneme aşamasında. Bakalım kaç gün böyle gidecek..

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                              Navigasyon DVD
                              46KT880

Yorum

İşleniyor...
                              X