Ben arabamı geçen sene aldım. Çok kullanan biri değilim. Çoklukla 3-4 günde bir kullanırım. Onun haricinde tatile gittiğim zamanlarda her gün kullandığımdan dolayı start/stop düzgün çalışıyor. Anlayacağınız arabanın start/stop özelliğinin senede sadece 1-2 hafta çalıştığını görüyorum ne yazık ki.
"Benim en iyi arabam" diyerek lanse ettikleri üst kalitedeki bir arabanın saçma sapan sebeplerden dolayı bu özelliğini kullanamıyor olmak Opel adına utanç verici bir durum olmalı. Onlar da sanırım bunun farkındalar ki sorunun çözümü için herhangi bir öneri getiremiyorlar. Bana yetkili servisin verdiği cevap aynen şu şekilde: "Bu arabanın da böyle bir sorunu var ne yazık ki ve bizim yapacak hiç bir şeyimiz yok"
Kendinizi tanıtırmısınız !! akü zayıflığından yapar genelde başka bir sebebi yok
Çalışması bir dert çalışmaması ayrı
Sakin kullanımda neyse de, şehiriçi zorlu kullanım sonrası veya otoban çıkışı gibi motorun çok ısındığı zamanlarda ilk duraklamada dahi motorun susması tuhaf geliyor. Alışkanlığım olmuştur şimdiye kadar benzinlide olsa bütün araçlarımda 10 km dahi gitsem kısa süre rölantide bekler öyle motoru kapatırım. Turbonun ve motorun soğumasını beklememek falan biraz tedirgin ediyor beni.
Sakin kullanımda neyse de, şehiriçi zorlu kullanım sonrası veya otoban çıkışı gibi motorun çok ısındığı zamanlarda ilk duraklamada dahi motorun susması tuhaf geliyor. Alışkanlığım olmuştur şimdiye kadar benzinlide olsa bütün araçlarımda 10 km dahi gitsem kısa süre rölantide bekler öyle motoru kapatırım. Turbonun ve motorun soğumasını beklememek falan biraz tedirgin ediyor beni.
bu gibi durumlarda durmaya yakın eco tuşuyla devre dışı bırakın sonra tekar aktif edebilirsiniz.
1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..
bu gibi durumlarda durmaya yakın eco tuşuyla devre dışı bırakın sonra tekar aktif edebilirsiniz.
Öyle yapıyorum artık. Bir yanımda diyor mühendisleri ona göre yapmıştır boşuna titizlenme.
Bir Mazda 3 ümü çok sevmiştim bir de şuanki insigniayı, kıyamıyorum kerataya işte
Öyle yapıyorum artık. Bir yanımda diyor mühendisleri ona göre yapmıştır boşuna titizlenme.
Bir Mazda 3 ümü çok sevmiştim bir de şuanki insigniayı, kıyamıyorum kerataya işte
Bilemiyorum düşünmüş olabilirler ama risk e atmamak lazım çok yüksek hızlardan sonra bir kaç dakika rolantide beklemek iyidir turbo açısından.
Hayırlı olsun yeni aracınız kazasız belasız keyifli sürüşler
1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..
Benim sorunumu İzmir Mercanlar çözdü. Aküyü şarja bağladılar sonra da aracı kilitleyip beklediler ve kalibre ettiler. Araç bir gece kaldı. 1 yıldır tıkır tıkır çalışıyor.
Hayırlı akşamlar cümleten. Benim start stopta çok enteresan bir olay oluyo.Başlarda denk gelmiştir dedim ama yok baya baya çalışma prensibi bambaşka aracı 2.viteste kaldırmaya calistigimda yahut herhangi bir durumda stop ettiğinde start stop hemen devreye girip aracı tekrar çalıştırıyor.Fakat frene bastigimda araç bana ben ona bakıyorum kesinlikle devreye girmiyor...aküden olsa hiç çalışmaz diye düşünüyorum start stobu bu şekilde çalışan arkadaş var mi merak ettim ?
Var. Benim 1.4te de bu dediğinizi bikaç kez yaşadım.
Aracımı genelde işe giderken 6-7 km kullandığım için 2014 ekimden beri bir kez bile start stop çalışmadı.
Devirli 60 km kadar kullanmama rağmen yine çalışmadı. Asıl bu sefer kızdım tabi. Ne dolmaz aküymüş arkadaş!
Takmıyorum kafaya artık.
Hayırlı akşamlar cümleten. Benim start stopta çok enteresan bir olay oluyo.Başlarda denk gelmiştir dedim ama yok baya baya çalışma prensibi bambaşka aracı 2.viteste kaldırmaya calistigimda yahut herhangi bir durumda stop ettiğinde start stop hemen devreye girip aracı tekrar çalıştırıyor.Fakat frene bastigimda araç bana ben ona bakıyorum kesinlikle devreye girmiyor...aküden olsa hiç çalışmaz diye düşünüyorum start stobu bu şekilde çalışan arkadaş var mi merak ettim ?
İlk zamanlarda motoru yanlışlıkla stop ettirdiğimde hemen kendisi çalışırdı, ben de bir yandan kontak düğmesine bastığımdan bu sefer de çalışan motoru kapatırdım. Yani duble rezillik haha
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
arkadaşlar akü ye baktırdım oto elektrikcisine 4 ,5 kere marşa bastırıp ölçüm yaptı.10 un üzernde değeri var dedi.aküsü iyi dedi.sizce nasıl ama star stop çalışmıyor.ama ben stop ettirirsem.debriyaja basarsam çalışıyor..yazılımmı gerekiyor.yazılım fiyatları nedirkaça bu işi yapıyorlar.özel servisler atabiliyormu
arkadaşlar akü ye baktırdım oto elektrikcisine 4 ,5 kere marşa bastırıp ölçüm yaptı.10 un üzernde değeri var dedi.aküsü iyi dedi.sizce nasıl ama star stop çalışmıyor.ama ben stop ettirirsem.debriyaja basarsam çalışıyor..yazılımmı gerekiyor.yazılım fiyatları nedirkaça bu işi yapıyorlar.özel servisler atabiliyormu
Start-stop için çalışmıyor demişsiniz, ama debriyaja basarsam çalışıyor demişsiniz. Zaten debriyaja basınca veya düğmeyi off konumuna alırsak çalışır.
O kısmı ben tam anlayamadım.
Ben şehiriçi hep çok kısa mesafe kullanıyorum. 5-10km. en çok, bu sebeple aylardır çalıştığını görmedim.
Bu gayet normal bir durum. Sizin de öyleyse kafaya takmayın.
Ancak günlük ortalama 25-30 km. mesafeniz varsa hızınız 5km. altına indiğinde mutlaka durması lazım.
Yorum