Duyuru

Collapse
No announcement yet.

start-stop sisteminin çalışmaması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: start-stop sisteminin çalışmaması

Orjinal yazı sahibi: a.er
    yazılım atmak benzın tuketımıni artırıyormu anlamadım alakası varmı
    ahmet abi yazılım her atıldgına araba kafayı yıyor yakıt artı bılgısayara virüs bulasır gıbı dakkası dakkasını tutmuyor motor sesı degıstı su an traktür gıbı ses cıkartıyor.güc kayıp etme stabıle tarc hatası vermeler basladı.benım sorunum bı start stop degıl starat stop sorunu basladgından berı yazılım atıldgındna berı bu sorunlar basladı...en son arba degisım ıstmıtım aldıgım bayıden gel görselım demıstıler bana.o dönem arabam 5 gün serviste kaldı aldım arabayı start stop calsıyordu östüne düsmedim bende son 10 gündür yine calasmıyor en sonuda benzını döküp östüne yakcampiskoljımı bozdu
    ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

yakıt tüketimi kışın biraz daha artar bu normal...

izmir bir şehir değil,bir yaşam tarzıdır

Yorum

Arakadaslar bu gün Opel Türkiye den beni aradılar start stopla ilgili hangi servislere götürdügümü sordular ne gibi islem yapıldıgını sordular.akü sarz edilip yazılım atılıyor bir kac gün calısıyor ama sonra tekrar calısmıyor dedim.bizim forumun isiminide verdim sadece ben degil bir kac kisi daha ayni sorunu yasıyor dedim akü sarzla bizim bu sorunun oratada kalkacagına ınmıyorum dedım temeli bir cözüm istiyorum dedim...bunla ilgili kapsamlı arastırma yapacagız dedi persembe gününe kadar tekrar size geri dönüs yapacagız dediler bakalım isallah sorunumuzu temelden cüzerler..
        ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

iyi bakalım abi sen bize öncü ol bakalım ben aracımın yerine sıfır araç talep ediyorum dedim...ama gönderemedim

Yorum

bu gün opel türkiyede beni tekrar aradı tuba hanım arastıırmıslar start stop'la ilgili sorun bulamamıslar yanı serviste satart stopla ılgılı araza kayıt yokmus arıza yok normal deyıp kayıtlara gecmısler..yani start stopla ılgılı kayıtım yokmus serevıste benise 2 servise 4 kere start stopla ılgılı gitmsim ve arza kaydımı kapatmıslardı dıye bılıyorum..servisler arza kaydını yapmıyolrlar sorun yok deyıp kayıt edıyorlar yarın tekrar servıse gıdecem

Yorum

evet beyler ben 1 haftadır arabaya her gün biniyorum.start stop sorunsuz çalışıyor.bütün iş akünün şarj durumuyla alakalı her gün binmeniz gerekiyor çünkü arabada bir sürü elektronik devre var ve bu yüzden araç yattığı yerde güç kaybediyor...bu arada ben 2 ay once akuyu garantiden değişip yazılım attırdım..şuanda sıkıntı yok ne zaman dursam devreye giriyor ama dediğim gibi gunde 3-5 km yapıp aracın 1 hafta kapıda yatmaması gerekıyor. çalışma prensıbı boyle... özellikle araçta navigasyon cihazı varsa yattıgı yerde hafızlardan dolayı enerjı tuketıyor...

Yorum

Evet kesinlikle katiliyorum start-stop sistemi bozuk degil calisma prensibi var bundada akunun sarjinin yeterli olmasi gerekiyo
                ben arac alindigindan beri hemen hemen hergun biniyorum ve hep calisiyodu start stop gecenlerde kar yaginca 3-4 gun hic calistirmadim sonra calistirdigimda 1-2 gun calismadi start stop sonra tekrar calismaya basladi
                Star stopu calismayanlar arabayi kullanma sikliginiz nedir acaba?
                2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

birde araçta güç isteyen birşey varsa (klima,cam buğu giderici reziistans v.s)açıksa devreye girmemesi normal beyler...

Yorum

Bu sorunla ilgili olarak Denizlide ki iki ayrı servise ve Antalyada ki servise gittim. Denizlide 3 gün serviste kaldı. Her şeyi iyi niyetle denediler. Akü, debriyaj sensörü değişti. Yazılım yenilendi olmadı yedek anahtarda kullanılan sonrasında 4 saat yatması gereken işlem yapıldı. Her seferinde 3 - 5 gün sonra çalışmayı unuttu. Bana kalırsa olay navigasyonun enerji tüketiminin fazla olması sebebiyle akünün yeterli gücü kış ayları da olmasının etkisiyle toplayamaması.

Yorum

Soyle bi soru soralim ozaman start stopu duzgun calismayan araclarin hepsinde sonradan takilma navigasyon var mi?
                      2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

benimki orjinal navi600
                        Opel Insignia 1.4 T Edition Elegance + 18 '' JANT + orjinal navi 600

Yorum

bu olay benim başıma gelen olaya benziyor.benimde bir ara ilk çalıştırmadan sonra tabi frene falan basıldıktan sonra hız sabitleyici devreye girmiyordu.daha sonra belli bir km yol kat ettikten sonra devreye giriyordu.ilerleyen günlerde akü zayıf sinyali verdi.bende ondan şüphelendim yani akü zayıf olunca elektronik sistemlere gereksiz yere güç aktarmıyor, en azından belli bir süre şarj olana kadar.şarj olduktan sonra hız sabitleyici çalışıyordu.
                          ön görünüz doğru olabilir navigasyon cihazları çok enerji çektiği için araç stop ettiğinde akü gerektiğinden fazla enerjisini bu cihaza aktarmaya çalışacaktır ve star stop için yetrli enerjisi kalmadığı için sistem çalışmayacaktır.
                          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

aslında navigasyona ait olan sigorta yerinden çıkartılıp sistem test edilebilir.ekstra güç çekilmeyeceği için start stop sisteminin düzgün çalışması lazım.
                            2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                            2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: karyurekli
                              Orjinal yazı sahibi: freshizmir
                              ege bölge sorumlusu Engin beyle iletişime geçin.
                              benim sorunum çözüleli 6-7 ay oldu.amuda bile kalksam devreye giriyor.hatta kapatıyorum beni gıcık ediyor.
                              birde aracınızı hergün kullanıyor musunuz?
                              çünkü akü durumu cok önemli.
                              forumda engin beyi cok isimi geciyor gercekten merak etim sonuda izmire gidecem galiba engin beyin teli vere bilirmsiniz?gerci servise ege bölgesi engin beyle görsün demistim ama görüstülermi bilmiyorum
                              bende yok ama izmir egem i arar .durumu anlatır ve telefonunuzu bırakırsanız veya izmir surtas dan gültekin Beyle irtibata gecerseniz, E ngin Bey size ulasacaktır.
                              cok ilgili birisi kendisi..
                              2012 opel insignia 1.4 140hp edition elegance

Yorum

Akünün yanında bir soket vat onu çıkarıp tekrar takarsanız çalışmaya başlıyor.

Yorum

İşleniyor...
                                X