Duyuru

Collapse
No announcement yet.

start-stop sisteminin çalışmaması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: start-stop sisteminin çalışmaması

Orjinal yazı sahibi: yates
    Hocam artık sorunlarla boğuşmak yerine zevk almaya çalışıyorum. Sorunları düşündükçe arabadan soğumak yerine düşünmemeye çalışıp zevk almaya çalışıyorum. Naçizane tavsiyem (haddime değil belki ama) Size de böyle .
    HAKLISIN
    hedonizm takılalım yani diyorsun
    Opel Insignia 1.4 T Edition Elegance + 18 '' JANT + orjinal navi 600

Yorum

arkadaşlar aynı sorun bende de var ve yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum. araba yanlızca 20 gün sağlam kaldı sonra start stop sizlere ömür. yazılım yüklediler. aküye baktılar , navigasyonu söktüler vs. vs 2 gün çalışıyor sonra sizlere ömür. sonuç davayı bir güzel açıp süreçler ilerlerkende arabayı sürüp zevkine varacam. bence sizde davanızı açmaya hazırlanın, bunun düzeleceği yok.Bir sürü start stop teknolojisi olan araba var motor ısınınca devreye giriyor yok kısa mesafe, yok uzun mesafe, yok efendim akü öyle bişey yok!!!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maviduvarr
        arkadaşlar aynı sorun bende de var ve yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum. araba yanlızca 20 gün sağlam kaldı sonra start stop sizlere ömür. yazılım yüklediler. aküye baktılar , navigasyonu söktüler vs. vs 2 gün çalışıyor sonra sizlere ömür. sonuç davayı bir güzel açıp süreçler ilerlerkende arabayı sürüp zevkine varacam. bence sizde davanızı açmaya hazırlanın, bunun düzeleceği yok.Bir sürü start stop teknolojisi olan araba var motor ısınınca devreye giriyor yok kısa mesafe, yok uzun mesafe, yok efendim akü öyle bişey yok!!!
        ARKADAŞLAR SİZDE ÖNERİM SERVİSE GİDİN AKÜNÜN ŞARJ EDİLMESİNİ İSTEYİN
        DÜZELECEKTİR
        Opel Insignia 1.4 T Edition Elegance + 18 '' JANT + orjinal navi 600

Yorum

Arkadaşlar Odakta pazartesi ve salı günü Tarık Bey tarafından yapılan işlemler sonucu Start Stop 2 gündür düzgün ve problemsiz çalışıyor. Yapılan işlem sanırım akünün şarj edilmesi ve yazılım güncellemesi. sorun yaşıyorsanız hala Tarık Bey e danışmanızı yada istanbul dışındaysanız gittiğiniz servisin onu aramasını sağlarsanız sorununz çözülür. İlerleyen günlerde sorun tekrar baş gösterirse paylaşırım.
          2010 VW Jetta 1.4 TSI DSG Comfortline.
          2012 Insignia 1.4T Teknik Gri +18" Jant + Sunroof+Navimaster Multimedia (Satıldı)

Yorum

Ne aku 1500 tl mi bi daha araba kapaliyken muzik dinlersem ne oliyim
            2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Bi arkadasimda a1 tdi var onunda start stopu bazen calisiyo bazen calismiyo ben bi sorun oldugunu dusunmuyorum ama bence calismasi icin bazi sartlarin yerine gelmesi lazim kullanim kilavuzunda yaziyo mutlaka onlardan biri yerine gelmemistir diye dusunuyorum. Bizim araclardada oyle olabilir arabaya inip bi bakicam hangi sartlarin olusmasi lazimmis diye
              2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Bendede kafasına göre takılıyor start stop. Çokta önemsemiyorum açıkçası bana pek kullanışlı ve gerekli gelmiyor.

Hatta imkan olsada her arabay çalıştırdığımda start stop düğmesini kapatmasan yani ilk araba çalıştığında kapalı olsa keşke.

Ama benim gözlemlediğim arabayla kısa mesafalerde çalışmıyor fakat uzun mesafede yani 20-30 km yaptıktan sonra düzeliyor.

Ama dediğim gibi çokta umrumda değil. ihihi

1.4T INSIGNIA

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gardiyan.14
                  Orjinal yazı sahibi: maviduvarr
                  ARKADAŞLAR SİZDE ÖNERİM SERVİSE GİDİN AKÜNÜN ŞARJ EDİLMESİNİ İSTEYİN
                  DÜZELECEKTİR
                  benim akü iki kere şarz edıldı ilkinde servisteken calışıyordu serviste cıktım calışmadı.tekrar götrdüm 5 gün kaldı serviste akü şarz edıldı program güncelendi bi 20 gün falan calıstı.son kar yağdğında iki gün eve parak halinde kaldi o günde beri çalışmıyor akü şarz la bu sorun giderilmiyor buna bir çare bulmalrı gerekir.son iki gündür istanbulun yoğun tarfiğinde 100 km yaptım hiç çalışmadı.
                  ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sakdag
                    Arkadaşlar Odakta pazartesi ve salı günü Tarık Bey tarafından yapılan işlemler sonucu Start Stop 2 gündür düzgün ve problemsiz çalışıyor. Yapılan işlem sanırım akünün şarj edilmesi ve yazılım güncellemesi. sorun yaşıyorsanız hala Tarık Bey e danışmanızı yada istanbul dışındaysanız gittiğiniz servisin onu aramasını sağlarsanız sorununz çözülür. İlerleyen günlerde sorun tekrar baş gösterirse paylaşırım.
                    iki kere götrdüm tarik beye akü şarz edildi çalıştı sonra yine calşmadi.akü şarzla bu sorun cüzlecek gibi gözkmüyor.dün tarık beyle görüstüm tekrar götürcem ilk fırsata.

değişik marklarda da start stop özligi olan araclar var ama kimsede bu sorun yasadıgını duymadım..bizim araclar dan haric.artık start stop olan araclardan uzak duruyorum
                    ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

kitapçıkta sıralanan koşullar şöyle:

Autostop koşulları
                      Stop-start sistemi aşağıdaki
                      koşulların her birini kontrol eder.
                      Yerine getirilmezse, Autostop
                      engellenir.
                      ■ Stop-start sistemi manuel olarak
                      devre dışı bırakılmadı
                      ■ kaput tamamen kapalı
                      ■ sürücü kapısı kapalı veya sürücü
                      emniyet kemeri bağlı
                      ■ akü yeterli derecede şarj edilmiş ve
                      durumu iyi
                      ■ motor ısınmış
                      ■ motor soğutma suyu sıcaklığı çok
                      yüksek değil
                      ■ motor egzozu sıcaklığı yüksek
                      değil, örn. yüksek motor gücünde
                      sürdükten sonra
                      ■ ortam sıcaklığı çok düşük değil
                      ■ klima sistemi bir Autostop
                      başlamasını engellemiyor
                      ■ fren vakumu yeterli
                      ■ dizel partikül filtresinin kendi
                      kendini temizleme işlevi etkin değil
                      ■ araç en son Autostop sonrası
                      hareket etti
                      Donma noktasına yakın bir ortam
                      sıcaklığı Autostop fonksiyonunu
                      önleyebilir.
                      Bazı klima sistemi komponentleri
                      Autostop işlevini önleyebilir. Ayrıntılar
                      için Klima Sistemi bölümüne bakınız.
                      Otoyolda sürdükten hemen sonra
                      Autostop önlenebilir.

ya bu şartlardan birisi eksik oluyor araçlarımızda yada gerçekten bu sistemde sorun var.
                      2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

Motor isinmis ve aku yeteri kadar sarj olmadi,hava sicakliklari ve bi ihtimalda klimayi acik falan unutmus olabilme ihtimali en cok bunlar yuzunden calismama lik yapiyo bence. Zaten suan kis aylarinda motorun isinmasi uzun suruyo o yuzden her calismadiginda bozuldu demek yanlis once butun sartlar yerinde mi ona bi bakmak lazim
                        2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Yukaridaki sartlar cok ucu acik bence hava soguksa ne demek kime gore neye gore soguk antalyaya goremi rusyaya goremi. Sirket arabasi var doblo onda hic sorun yasanmiyor
                          2010 VW Jetta 1.4 TSI DSG Comfortline.
                          2012 Insignia 1.4T Teknik Gri +18" Jant + Sunroof+Navimaster Multimedia (Satıldı)

Yorum

■ sürücü kapısı kapalı veya sürücü
                            emniyet kemeri bağlı

Bu nokta önemli bence.
                            Hiç dikkate alınmıyor ama çok önemli.
                            Şöyle ki.
                            Citroen c5 araçlarda eğer kemer yerine kemer tokası kullanıyorsanız,
                            Ve her arabaya bindiğinizde o tokayı tekrar çıkarıp takmaz iseniz aracın start stop sistemi çalışmıyor.
                            Tecrübe ile sabit.
                            Yani eğer toka sürekli takılı kalıyorsa, bu durumda araç start stop çalıştırmıyor.
                            Absürt ama öyle.
                            Bu şikayet edenler toka mı kullanıyor?
                            Yoksa kemer mi takıyor?
                            Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
                            Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Yorum

aarcı ilk aldıgımda ilk 2-3 aya her türlü calısıyordu uzun yol harcı pek emiyet kemeri takmam ama bu start stop sorunu basladıgından beri emiyet kemerıde baglıyorum calısmıyor takmasamada calsmıyor yukarda yazılan tüm kosuları yerıne getrıyorum yine calısmıyor..

Yorum

- Donma noktasına yakın bir ortam
                                sıcaklığı Autostop fonksiyonunu
                                önleyebilir.
                                - Bazı klima sistemi komponentleri
                                Autostop işlevini önleyebilir.

bu maddeler de konuyla alakalı olabilir.
                                donma noktasına yakın bir sıcaklık demek 3-5 derece sıcaklık demek, bu mevsimde normal.
                                klima sistemiyle alakası da benim düşüncem ya klima yada havalandırma sıcak konumda olduğu için start-stop çalışmıyordur yada havalandırma sıcaktayken motor ısısının düştüğü geçenlerde konuşulmuştu, bununla alakalıdır diye düşünüyorum.

Ayrıca Burak beyin dediği emniyet kemeri sistemi banada mantıklı geliyor.

Yorum

İşleniyor...
                                X