Ynt: Hangi Boyutlarda Hangi Marka Kış Lastiği Kullanıyorsunuz?
...
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
Petlas 225/55 R 17 101V Snowmaster W651 modelini almış bulunmaktayım. Çağrı sayesinde makyajsız Edition Elegance jantlarını da almıştım. Lastikler jantlara takıldı balansları yapıldı. Artık kışı bekliyorum Kullanmaya başladıktan sonra görüşlerimi buraya yazacağım
Yazlıklarda 245/45/18 Bridgestone Potenza kullanan biri olarak kısa dönem tecrübelerimi yazayım. Şehiriçinde yol tutuş olarak fark göremedim. Konfor arttı. Daha kolay patinaja kalıyor. Şehirdışında çok yüksek hızlara çıkmayı denemedim ama 170-180 gibi baya geziniyor. Frenleme iyi, yalnız 60-70 gibi gittiğim yoğun İstanbul otoban trafiğinde ani fren yapmak zorunda kaldım ve tehlikeye düşürmeden kızakladı. O kadar olacak artık diyorum.
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
245 40 19 Kumho KW27 İki kış kullandım bu 3. kış olacak. Islak zemin yol tutuş ve fren performansı gayet tatminkar, yoğun yağmurda geniş su birikintilerinden geçerken dalgalanma hissi vermiyor ki bence en önemlisi bu.. İstanbul da çok fazla kar tecrübesi yaşamadık ama 2013 kışında yağan karda gayet başarılıydı. İstanbul için yeterli..
*İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.
Orjinal yazı sahibi: whiteagle
245 40 19 Kumho KW27 İki kış kullandım bu 3. kış olacak. Islak zemin yol tutuş ve fren performansı gayet tatminkar, yoğun yağmurda geniş su birikintilerinden geçerken dalgalanma hissi vermiyor ki bence en önemlisi bu.. İstanbul da çok fazla kar tecrübesi yaşamadık ama 2013 kışında yağan karda gayet başarılıydı. İstanbul için yeterli..
Arkalarda birebir sizin lastiği kullanıyorum. Sportif dönüşlerde arkada beni tedirgin ediyor, sanki hafif ve sürekli bir kayma hissi gibi... Tam tarif edemiyorum çünkü kayma değil Yatma hissine daha çok benziyor. Böyle bir şey hissettirdi mi size de? Bir de ıslakta sportif kullanıma pek uygun değil gibi, siz ne dersiniz?
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Önceki aracım Ford Focusta Good Year UltraGrip8 kullandım gayet memnundum. Tekrar kış lastiği alacak olursam petlas alacağım sanırım. Kullanan herkes memnun kalmış. Bu arada şu an aracımın lastikleri 225/50/17.. Aynı ebat kış lastiği bulamazsam 225/55/17 kullanabilir miyim? Ya da başka hangi ölçüleri kullanabilirim?
Orjinal yazı sahibi: Erel
Önceki aracım Ford Focusta Good Year UltraGrip8 kullandım gayet memnundum.
Tekrar kış lastiği alacak olursam petlas alacağım sanırım. Kullanan herkes memnun kalmış.
Bu arada şu an aracımın lastikleri 225/50/17.. Aynı ebat kış lastiği bulamazsam 225/55/17
kullanabilir miyim? Ya da başka hangi ölçüleri kullanabilirim?
Üretici (opel) 225/55/R17 çaplı lastiklerin kış lastiği olarak
kullanılmasını önermiyor. 215/55/R17 kullanabilirsiniz
Yorum