Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sol far iptal oldu.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sol far iptal oldu.

yagmurlu havalarda sol farin ici bugulaniyordu. Dun opel arpel serviste bu sorunumu ilettigimde iyilestirme yapmislar?? Bugun aksam ustu arabayi kullanirken hala sol farda bugu vardi. Yoldayken "afl far hatasi" uyarsi verdikten sonra "sol kisa far huzmesinde ariza" uyarisi verdi ve sol farim yanmamaya basladi. Acaba bu hatanin iyilestirme ile alakasi va.r midir yoksa sigortasi falan mi atti?
    [center]
    2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]

Ynt: Sol far iptal oldu.

Farınız su aldığından dolayı kısa devre durumu var.Her ne kadar servis sıcak-siyah slikonda yapsa başka yapıştırıcıda kullansa o far yine su alıp buhar yapacaktır tek çare farı değiştirmek.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Sol farin sadece disinin degismesi yeterli o zaman.
      [center]
      2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]

Yorum

Servis disi bir yerde hallettirebilir miyim?
        [center]

Yorum

bir kullanicimizda afl far hatasi vermisti aku kutup basini sokup takinca duzelmisti bir sansinizi deneyin derim

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Kırık olan yer dış yüzey mi? Sadece dış kapağın satılacağını sanmıyorum satılsa bile yine yapıştırırken sıkıntı çıkabilir.Benim de tampon altından bir yerden kırıldı servis bir türlü kaçağı önleyemedi ve sonuç far değişimi.
            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
            2.0 CDTI
            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

afl arızasını bendede arada veriyo uzunlar iptal oluyo.Silivriden eyübe selektör yapmadan gittiğimi bilirim ama stop edip tekrar çalıştırınca hiçbişey olmamış gibi çalışmaya devam etmişti
              2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

Bugün sabah arabayı çalıştırdığımda sol far yanıyordu. Sanayiye çatlak var mı götürmeden önde 2 gün önce gittiğim ve farda buğu olduğunu söylediğim ADANA ARPEL OPEL SERVİS'i aradım. Bana fara yönelik iyileştirme yaptıklarını söylemişlerdi. Bunun ne olduğunu sorduğumda farın sökülüp detaylı incelendiğini söylediler. Sanayiye vardığımda "sol kısa far huzmesinde arıza" uyarısı aldım. Önce buğunun gitmesi için farın kapaklarını söktük. İçine hava ve sıcaklık tuttuk. Sonra elektrikçiye gittik. Farı ön tamponu gevşeterek söktük. Sökme işini bizzat izledim ve SERVİSİN TAMAMEN YALAN SÖYLEDİĞİNİ ANLADIM. Hiçbir somunda ve vidada tornavidanın takıldığını gösteren iz yoktu ve bir tırnağı kırık farın tırnakları aynı konumdaydı. Farı söktükten sonra sorunun xenon far beyninde olduğunu gördük. Bu beyin değişecek ama sanayide yok. Ancak çıkmacılardan bulabilirim herhalde.

[center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                  bir kullanicimizda afl far hatasi vermisti aku kutup basini sokup takinca duzelmisti bir sansinizi deneyin derim
                  Bana olmuştu abi seni aramıştım Dediğin gibi akü kutup başını söküp tekrar taktıktan sonra düzeldi

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

beyinde sorun olduğu nasıl belirlendi abi? belki buhardan dolayı korumaya alıp sisteme arıza bilgisi girdiğinden dolayı tekrarlamış olabilir. Fatih abinin dediği gibi kutup başını söküp tekrar kontrol etseydiniz, belki beyin değişimi gereksiz olacak.
                    InsigniaTEAM

Yorum

Çağrı beynin içinden su damlıyordu ve keskin bir kokusu vardı. Ama sinyaller, gündüz ledleri yanıyor. Kısa-uzun ve selektör olayı yok sadece.
                      [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: goday
                        Çağrı beynin içinden su damlıyordu ve keskin bir kokusu vardı. Ama sinyaller, gündüz ledleri yanıyor. Kısa-uzun ve selektör olayı yok sadece.
                        abi fari hallettin mi ? Benim aracta da bu gun distan baktigimda far terleme yapmisti ic kisimdan. Araca bindim hersey normalken tunele girdigimde sol kisa huzme arizali diye hata aldim ve far yanmiyor. Ledler ve sinyal yaniyor. Sorun sizce beginde mi yoksa xenon ampuljnde midir ? Sizin sorununuz nasil duzeldi ?
                        ya kendine gel ya da bize gidelim...

Yorum

bende de farın trnağı kırılmışdı silikon yaptım hallettim fakat hava ve nemden etkilenme ihtimali var silikonu yılda birdefa yenilemek gerekli

Yorum

Icine su alan fari degistirmek belki sorunu kokten cozer ama farin 1000 euro etiketi var. Afl cok guzel ve kullanisli ama masrafli bir sistem.
                            1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

oncelikle gecmis olsun.. afl farlarimizda bu sorunu yasamayan yok sanirim.. daha once benimde basima gelmisti once buhar yapiyor ardindan buhardan artan su beyne gidiyor ve ariza veriyordu.. uzunlar calismiyor afl gorevini yerine getiremiyordu.. ilk basta sorunu kendim gidermeye calistim fari soktum tek ayaginin kirik oldugunu farkettim ve yapistirarak sorunu bir sureligine askiya almis oldum. ama 4-5 ay gibi bir sure sonra gene yikamadan sonra buhar olmaya basladi ve sorunum kalici olarak afl arizasi na donustu.. en sonunda cikmacidan kendi farimi vererek cuzi bir rakam karsiligi saglam bir farla degisime gittim.. benim tavsiyem buhar almaya basladigi anda en kisa surede ya tamirini yaptirin yada ileride degisimini yaptirmak zorunda kalirsiniz... tekrar gecmis olsun..
                              2.0 CDTİ 160 HP COSMO CARBON SİYAH+OPC+NAVİ+BOX(35 HP+50 TORK)+SPRİNT BOOSTER + 19''JANT

Yorum

İşleniyor...
                              X