araçlarımızdaki stop ettikten sonra neden el freni otomatik olarak devreye girmiyor .bu sınıfdaki araçların nerdeyse hepsinde var geçen gün bir anlık unutkanlığım nerdeyse bir facia neden oluyordu opel böyle basit bir sistemi neden koymamış yda biz sonradan koyabilirmiyiz
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
elfreni destek
Collapse
X
-
Ynt: elfreni destek
Evet bazı araçlarda durunca kendiliğinden çekiliyor gerçekten yaralı olurdu , ben de malesef bir iki kez unuttum
Benim birde merak ettiğim yüksek hızlarda el frenini çekersek ne olur acaba düşük hızlarda denedim çalışıyor araç zorlanıncada atıyor.2015 2.0 sorento
Yorum
-
kış aylarında sıfırın altında kesinlikle çekmiyorum. halatlı tiplerde çok donan araç gördüm. ön tekerler döner arkalar sürüklenerek gider. ama bu tiplerde durum nedir bilemiyorum. ben işi şansa bırakmayıp kışın elfreni kullanmıyorum. burda hemen her kış eksi 25-30 ları görüyoruz.2012 1,3 ASTRA J BEYAZ
Yorum
-
yüksek hızda el freni yine çalışıyor, ilk baştaki uyarıya rağmen çekili tutarsanız 4 teker birden frenleyince kemeri takılı olmayanları ön cama yapıştırıyor
yanlış hatırlamıyorsam 170-180 gibi denemiştik.
bu arada stop edince el frenini otomatik çekmemesi eksiklik değil bence. olsaydı yerine göre kullanışlı olurdu ama her seferinde otomatik yapmasını ben istemezdim.InsigniaTEAM
Yorum
-
[quote=cagri ]
yüksek hızda el freni yine çalışıyor, ilk baştaki uyarıya rağmen çekili tutarsanız 4 teker birden frenleyince kemeri takılı olmayanları ön cama yapıştırıyor
yanlış hatırlamıyorsam 170-180 gibi denemiştik.
Peki kendi bırakıyor mu yoksa bırakması için tekrar müdahale etmemiz gerekiyor mu ? Eğer bırakmıyorsa trafik olan bir yerde şoför haricinde biri yanlışlık ile bunu denerse ( Örnek benim kuzenim şaka ile yapıyor düşük hızda o zaman bırakmıyor onu biliyorum )
ama 170-180 gibi olursa cehennem olur ortalık bunun bir çözümü var mı ?
Yorum
Yorum