arkadaşlar benim araçta yokuş kalkış desteği bir kez çalışıyor sonra 10 kez çalışmıyor yani arada sırada çalışıyor niye böyle anlamadım. böyle bir sorun yaşayan varmı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
yokuş kalkış desteği hakkında
Collapse
X
-
Ynt: yokuş kalkış desteği hakkında
Daha önde defalarca konuşulmuştu forumda aratırsanız çıkar ancak ben yine de tarif edeyim.
1.Yokuşta olmalısınız.
2.Vites boşta olucak.
3.Vitesi 1'e taktınız.
4.Ayağınızı önce frenden kaldırıyorsunuz zaten el freni ile kalkıyormuş gibi tuttuğunu hissedeceksiniz.
5.Debriyajı hafif bırakıp gaz veriyorsunuz ve başarıyla kalkmış oluyorsunuz.
Vitese taktıkdan sonra 3 sn. içerisinde ayağınızı frenden çekmelisiniz aksi halde çalışmaz.
Yapılan yanlışlar :
1. Vitese takdıktan sonra çok uzun süre debriyaja basılı şekilde tutmak. Sistem çalışmaz.
2. Ayağınızı önce debriyajdan sonra frenden kaldırmak. Sistem çalışmaz.
Teknik olarak doğru kullandığınız takdirde çok başarılı çalışan bir sistem.2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
-
Orjinal yazı sahibi: eymenkulDaha önde defalarca konuşulmuştu forumda aratırsanız çıkar ancak ben yine de tarif edeyim.
1.Yokuşta olmalısınız.
2.Vites boşta olucak.
3.Vitesi 1'e taktınız.
4.Ayağınızı önce frenden kaldırıyorsunuz zaten el freni ile kalkıyormuş gibi tuttuğunu hissedeceksiniz.
5.Debriyajı hafif bırakıp gaz veriyorsunuz ve başarıyla kalkmış oluyorsunuz.
Vitese taktıkdan sonra 3 sn. içerisinde ayağınızı frenden çekmelisiniz aksi halde çalışmaz.
Yapılan yanlışlar :
1. Vitese takdıktan sonra çok uzun süre debriyaja basılı şekilde tutmak. Sistem çalışmaz.
2. Ayağınızı önce debriyajdan sonra frenden kaldırmak. Sistem çalışmaz.
Teknik olarak doğru kullandığınız takdirde çok başarılı çalışan bir sistem.
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
Şimdi F30 Modernline Sunroof
Yorum
-
cevaplarınız için teşekkür ederim. aracımı hergün aynı yere parkediyorum ve yokuşta. sanırım dediğiniz gibi saniye olayından kaynaklanıyor bunu tekrar deneyeceğim eğer yine omazsa ozaman sorun var demektir. çünkü 1 gün oluyo sonra 3 gün olmuyo garip bir durum2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: steancevaplarınız için teşekkür ederim. aracımı hergün aynı yere parkediyorum ve yokuşta. sanırım dediğiniz gibi saniye olayından kaynaklanıyor bunu tekrar deneyeceğim eğer yine omazsa ozaman sorun var demektir. çünkü 1 gün oluyo sonra 3 gün olmuyo garip bir durum
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
Şimdi F30 Modernline Sunroof
Yorum
Yorum