Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Baskı Balata Sorunum Çözüldü ve Dahasıda var..Herkesin bu konuya bakması lazım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Baskı Balata Sorunum Çözüldü ve Dahasıda var..Herkesin bu konuya bakması lazım

en yukardaki balata fotoğrafına dikkatlice bakarsanız balatanın iç kısımlarındaki deformasyonu rahatlıkla görebilirsiniz.beyaz kalın çizgi halinde bu bize sorunun kullanıcı hatasından dolayı değil volanttan dolayı kaynaklandığının kanıtıdır.eğer sorun kullanıcı hatasından dolayı kaynaklansaydı balatanın sadece kenar kısımları değil yüzeyinin tamamında bir yıpranma söz konusu olacaktı.ama volanttaki dengesizlikten dolayı yük tamamen balatanın iç kısmına binmiştir ve o bölgeyi çok kısa bir sürede bitirmiştir.

daha aşağıdaki fotoğraflarda ise volantın kenarlarındaki kırılmaları çok net görebilirsiniz.bunun yanı sıra volantta bir tuhaflık daha var.yüzeyi tam düz değil gibi.baskı balata volanta tam yapışmıyor arada boşluk kalıyor ve bu da sallanmaya neden oluyor.bu nedenle bütün yük sadece balatanın belli bir kısmına biniyor yüzey tamamen yapışmadığı için.

Yorum

Ynt: Baskı Balata Sorunum Çözüldü ve Dahasıda var..Herkesin bu konuya bakması lazım

Volant normalden fazla hareket ediyor.Birde baskı balata volanta tam sıfıra sıfır yapışmıyor hafif aşağı yukarı oynuyor.ne kadar bastırırsanız bastırın iyice yapıştırın yinede sıfıra sıfır oturmuyor.bu 2 sıkıntının kanıtıda bu videoda.İlk duyduğunuz yüksek ses volantın normalden fazla hareket etmesi.2.duyduğunuz kısık ses ise baskı balatanın tam oturmaması nedeni arada kalan boşluktan dolayı çıkan ses.

http://s1175.photobucket.com/albums/...t=DSC_0178.mp4

Yorum

Bunlarda çektiğim diğer fotoğraflar..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Azure
          Tahminen volanttan oldugunu kabuullenseler kullanıcı hatası dieyemicekleri icin eger aracın garantisi varsa servis kendi deistirmek zorunda kalcaktı ve muhtemel 3 ay sonra 2. baskı balatası deistirip karı cebe atma hayallerinden de olcaklardı bu yuzden bole bi olay yasanmıs olabilir.
          +1

Yorum

Geçmiş Olsun ve Sorunun Kaynağına İnebilmek Sevindirici. Benim Aklıma Şu Takılıyor, Araçlarımızın Baskı Balata Seti Tedarikçisi Bu Konuda İsim Yapmış Bir Firma. Bunun Sebebi Tasarım Hatası Olabilirmi?

Yorum

Öncelikle sorununuzun kaynağını bulduğunuza çok sevindim. Benim dikkatimi çeken şey aracınızın hem içeriden hemde dışarıdan çok iyi şekilde zarar gelmesini engelleyecek şekilde kapatılması oldu. Ankara da hiçbir servisde böyle güzel işcilik görmedim. Adamlar vites topuzuna kadar kaplamış daha ne olsun.Bravo.
              2010 İnsignia 1.6 180 hp Cosmo + Dvd 800 Navi +Rear View Camera+Media Box + Sunroof + Olimpik Beyaz

Yorum

İnşallah devamında bir sorun daha çıkmaz kardeşim, volant meselesini hallettiğine çok sevindim aracının yeni parçasının rodajı bitsin hele bir de şöyle gerivitesteki ve kalkıştaki titremelere bir bak bakalım devam ediyorlar mı hala ?
                2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

gecmis olsun insallah sorun tekrarlamaz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bir düzeltme yapmak istiyorum.Volant üzerinde okla gösterdiğim yerlerin bazıları volantın kendi şeklidir bazıları ise çok hafif yıpranma belirtisidir.

Yorum

bugün parçaların siparişini verdim.araç salı akşamı çıkacak hayırlısıyla..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
                        Geçmiş Olsun ve Sorunun Kaynağına İnebilmek Sevindirici. Benim Aklıma Şu Takılıyor, Araçlarımızın Baskı Balata Seti Tedarikçisi Bu Konuda İsim Yapmış Bir Firma. Bunun Sebebi Tasarım Hatası Olabilirmi?
                        Bütün bu yaşadıklarımdan sonra ben şu kanıya vardım.1.6 t araçlarda hareketli volanın kullanılması tamamen bir faciadır.1.4 t araçlarda olduğu gibi bunlarda da sabir volanın kullanılması gerekiyor.diğer bir şey ise araçta kullanılan baskı balatanın en az 3 cm daha geniş olması gerekiyor.Bunu küçük yapmalarının nedeni ise daha yüksek tork elde edebilme amacıymış.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mayday
                          Öncelikle sorununuzun kaynağını bulduğunuza çok sevindim. Benim dikkatimi çeken şey aracınızın hem içeriden hemde dışarıdan çok iyi şekilde zarar gelmesini engelleyecek şekilde kapatılması oldu. Ankara da hiçbir servisde böyle güzel işcilik görmedim. Adamlar vites topuzuna kadar kaplamış daha ne olsun.Bravo.
                          teşekkür ederim..valla haklısınız kenan abi direksiyona vites topuzuna naylon sararken çok şaşırdım sonra lastik, altı kadife gibi olan şeyleride ön çamurluklara koydu helal olsun dedim.Aynı şekilde ustamada söyledim bunu..Usta ilk defa bir insignia şanzımanı açtığını söyledi.Ama sanki 100.ü insignianın şanzımanını açar gibi çok rahat bşr şekilde hiçbir parçaya zarar vermeden kırmadan dökmeden parçaları söktü.Bu sırada bazı vidaların yerlerinin servis tarafından farklı yerlere takıldığını ve akünün bir tane klipsininde takılmadığını tespit ettik..Daha ne diyeyim ki...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bassoprofondo
                            İnşallah devamında bir sorun daha çıkmaz kardeşim, volant meselesini hallettiğine çok sevindim aracının yeni parçasının rodajı bitsin hele bir de şöyle gerivitesteki ve kalkıştaki titremelere bir bak bakalım devam ediyorlar mı hala ?
                            ço teşekkür ederim dediğiniz gibi bende merakla bekliyorum aracın biranönce yenilenmiş şekilde çıkmasını..birde sorunsuz haliyle kullanmak nasıl bir duygu bunuda çok merak ediyorum..işin tek iyi yanı ise her safhada aracın başında olmam ve ustama yardımda bulunmam.bu sayede birçok tecrübe edinmiş oldum.takarkende aynı şekilde beraber takcaz tüm şanzımanı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                              gecmis olsun insallah sorun tekrarlamaz
                              teşekkürler Fatih abi..inşallah

Yorum

Bütün bu yaşadıklarımdan sonra ben şu kanıya vardım.1.6 t araçlarda hareketli volanın kullanılması tamamen bir faciadır.1.4 t araçlarda olduğu gibi bunlarda da sabir volanın kullanılması gerekiyor.diğer bir şey ise araçta kullanılan baskı balatanın en az 3 cm daha geniş olması gerekiyor.Bunu küçük yapmalarının nedeni ise daha yüksek tork elde edebilme amacıymış.
                                [/quote]

gerçekten 1,4 lerde volan sabitmi?
                                   2012 1,3 ASTRA J BEYAZ

Yorum

İşleniyor...
                                X