Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Baskı Balata Sorunum Çözüldü ve Dahasıda var..Herkesin bu konuya bakması lazım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Baskı Balata Sorunum Çözüldü ve Dahasıda var..Herkesin bu konuya bakması lazım

Evet..büyük gün geldi.bugün sabahtan beri aracın başındaydım.Şanzıman tamamen indi.Tüm parçalar incelendi ve sıkıntının nedeni belli oldu.Ve bazı üçkağıtçıların ne halt yedikleride belli oldu.Şimdi uzun uzun anlatmak istiyorum size..

Sıkıntının nedeni volantmış.Baskı balatayı bitirende volantmış..İşin ilginç yanı ise baskı balata 13.000 km de Reis yetkili servis tarafından değiştirilmişti.Ve bunlar volantın mafolduğu gördükleri halde bunu değiştirmiyorlar ve yeni baskı balatayı(artık yeni mi taktılar yoksa eski mi taktılar bundan da şüpheleniyorum) bu bitik volatın üzerine takıyorlar.Zamanla bu tamamen mafolmuş volant bu takılan baskı balatayı yine bitiriyor...... maad maad maad maad maad maad

Ben ordaki görevlilere ''bakın,aracın başka bir parçasında sıkıntı olmasın ? bu sıkıntı baskı balatayı bitiriyor olabilir'' dediğimde onlar bize her seferinde sorunun sadece baskı balatadan kaynaklandığını ve değişmesi gerektiğini söylemişlerdi..Bunun hesabını nasıl verecekler çok merak ediyorum.Bitmiş bir volantın üzerine baskı balata nasıl takılır bunun hesabını nasıl verecekler meraktan ölüyorum..Bunca ay bize bu sıkıntıyı yaşatmanın hesabını nasıl verecekler çok çok merak ediyorum....

Ayrıca ilk baskı balata değişiminde bu baskı balatanın bitmesinin sebebinin kullanıcı hatası olduğunada artık kesinlikle inanmıyorum.Aracın volantında fabrikasyon bir hata vardı ve tüm bunlar bu nedenle oldu..
    Şu anki balataya baktığınızda sıkıntının nedeninin tamamen volanttan kaynaklandığı rahatlıkla anlayacaksınız.Çünkü balatanın sadece iç kesminin kenarlarında derin çizikler ve ve az olmakla birlikte en dış kısmında yıpranmalar söz konusu.Yüzeyin orta kesimleri tertemiz.Bunun nedenide sorunlu volanttan kaynaklanıyor.Şanzımanı açtığımızda volantın normalden fazla bir şekilde sağa sola oynadığını fakettik.Bunun yanısıra bastırdığımızda aşağıya ve yukarıya oynuyordu.Yani baskı balataya tamamen yapışmıyordu.Bu da bütün gücün balatanın en uç noktalarına binmesine ve dolayısıyla çabukcak bitmesine yol açıyordu...Fotoğraflarada baktığınızda bunu çok net göreceksiniz..

Bu işte kesin olan tek şey ise yeni takılan baskı balatanın bitmesinin sebebinin tamamen opel reis dir.Adamlar kullanılamayacak halde olan volantın üstüne baskı balatayı takıyorlar ve bu tekrar bitiyor..

Değişcek olan parçaların maliyetide 2000 lirayı buluyor.Yine bir sürü masraf çıktı bize maad maad Bunun hesabını sormazsam adam değilim...Gerekli bütün hukuksal işlemleri en kısa sürede başlatacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.Bunun yanısıra en kısa zamanda şu an yanımda duran baskı balata ve volantla birlikte Opel Reise güzel bir ziyarette bulunacağımdan da kimsenin şüphesi olmasın...Şu an elimdeki parçalarında fotoğraflarını yakın plandan çekip foruma sizler için koyuyorum..

Ynt: Baskı Balata Sorunum Çözüldü ve Dahasıda var..Herkesin bu konuya bakması lazım

sıkıntınızı epeydir takip ediyordum. sorunun çözülmesine gerçekten sevindim, servisin basiretsizliğine de bir o kadar üzüldüm. yazıktır herşey bir yana milli servettir. gördüğü halde uyarmadıysa vay o servisin haline, görmediyse yine vay haline. her türlü büyük hata. tekrar geçmiş olsun.
       2012 1,3 ASTRA J BEYAZ

Yorum

Ynt: Baskı Balata Sorunum Çözüldü ve Dahasıda var..Herkesin bu konuya bakması lazım

Orjinal yazı sahibi: HAN_____
      sıkıntınızı epeydir takip ediyordum. sorunun çözülmesine gerçekten sevindim, servisin basiretsizliğine de bir o kadar üzüldüm. yazıktır herşey bir yana milli servettir. gördüğü halde uyarmadıysa vay o servisin haline, görmediyse yine vay haline. her türlü büyük hata. tekrar geçmiş olsun.
      Ben servisin bunu farkedemeyeceğine kesinlikle inanmıyorum.Şanzımanı açıp baskı balataya bakın sorunun volanttan kaynaklandığı gün gibi ortada.Bunu geçtim baskı balatayı çıkardığınızda karşınıza direk volant çıkacak ona bakıncada sorun çok net ortaya çıkıyor.Her şekilde sıkıntının volanttan kaynaklandığını görüyorsunuz.Bunu görmemek,farketmemek mümkün değil..

Geçmiş olsun dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim..

Yorum

Gecmis olsun
        Gonul rahatligi ile canavari kullanirsin kardesim
        Simdi bu sıkıntı fitograflar ve deliller ile uygun bir dilde gundeme getirmen

Yorum

sorunun çözülmüş olması güzel.ama sorunun servis değil özel servis tarafından çözülmesi hiç hoş değil.bu yetkili servislerin çoğunda olan sorun zaten.işten anlamayan yeterince eğitilmemiş ,sanayide kimsenin aracını teslim etmeyeceği usta kılıklı insanların toplandığı, akşam olsada eve gitsek mantığı ile çalışan kişilerden oluşan para sömürücüleri.
          umarım yetkili servisler kendilerine çeki düzen verirler ve elemanlarını adam akıllı eğitirler.
          sizin uyarınızı dikkate alacaklarmı çok merak ediyorum!
          geçmiş olsun en azından sorunu hallettiniz
          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
            Gecmis olsun
            Gonul rahatligi ile canavari kullanirsin kardesim
            Simdi bu sıkıntı fitograflar ve deliller ile uygun bir dilde gundeme getirmen

teşekkürler..dediğin giib olacak artık hakan abi..fotoğrafları sizlerlede paylaşacağım..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
              sorunun çözülmüş olması güzel.ama sorunun servis değil özel servis tarafından çözülmesi hiç hoş değil.bu yetkili servislerin çoğunda olan sorun zaten.işten anlamayan yeterince eğitilmemiş ,sanayide kimsenin aracını teslim etmeyeceği usta kılıklı insanların toplandığı, akşam olsada eve gitsek mantığı ile çalışan kişilerden oluşan para sömürücüleri.
              umarım yetkili servisler kendilerine çeki düzen verirler ve elemanlarını adam akıllı eğitirler.
              sizin uyarınızı dikkate alacaklarmı çok merak ediyorum!
              geçmiş olsun en azından sorunu hallettiniz
              dediklerinize aynen katılıyorum..geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

Yorum

slm geçmiş olsun kardeşim. arkadaşlar bu servis olayları çok sıkıntılı bir durum.gerçekten dikkatli ve temkinli olmak gerekiyor. bide ben şu olayı kabullenemiyor ve bizzat yaşadıktan sonrada kesinlikle görülmediğine yada fark edilmediğine artık inanmıyorum. geçen yıl ikinci el 2010 model avensis almıştım. lastikçiye uğradım ertesi gün yol yapacağım için. vel hasıl balans hava kontrolü falan.lastikçi, abi teker bilyen bozuk muhtemelen sağ arka tekerleğin, garantin bitmediyse servise bir uğra istersen dedi. direk servise gittim.aynen aktardım buyrun siz bi çay için dediler ve o çayı içmem yaklaşık beş saat sürdü. ensonunda evet sağ arka teker bilyeniz bozuk değişmesi gerekiyor dediler yanlız bu sık arıza yapan bir parça olmadığı için sipariş vereceğiz 15 ile 30 gün arası bir zaman alır çünkü yurt dışından gelecek dediler. yani şimdi koskoca türkiyede bir teker bilyesi ypokmu dedim. evet yok malesef dediler peki dedim. güya spariş verdiler bizde bekledik 20 gün kadar. bu mantıksızlık bir türlü kafama yatmadığı için başka bir servise gittim. test sürüşüne çıktık ve usta direk şunu dedi arka değil sağ ön teker olmasın dedi. allah allah dedim diğer servis baktı kontrol etti hatta sipariş verdi dedim. neyse dedi bakarız abi problem değil dedi.geçtim yine çay içmeye yarım saat sonra usta gülerek yanıma geldi. sağ ön teker ve aracın adına da hiç bir sipariş girilmemiş ve ayrıca da o parça türkiyede var ve bize ulaşması sadece yirmidört saat. dahada bişey yazmıyorum.
                he şunuda eklemek lazım işini düzgün yapanlara saygı adına problemimi çözen servis(toyota hızel düzce) allah onlardan binlerce kez razı olsun ve her daim hayırlı işleri olsun.

Yorum

Volandaki çatlak

Yorum

berkay, sen benim başıma gelenleri aşağıdaki linkten okumuşmuydun acaba???
                    http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=8415.0
                    180 COSMO ,BEYAZ.. 245/45/19 SPOR JANT VE DUNLOP SPORTMAXX 98 Y LASTİKLER.. OPC SPOİLER..   EIBACH PRO KİT YAY SİSTEMİ (3 CM ) ,SİYAH RENKLİ CAMLAR..K&N AÇIK HAVA FİLTRESİ VE İNTAKE KİT

www.zaferboyraz.com

Yorum

Tahminen volanttan oldugunu kabuullenseler kullanıcı hatası dieyemicekleri icin eger aracın garantisi varsa servis kendi deistirmek zorunda kalcaktı ve muhtemel 3 ay sonra 2. baskı balatası deistirip karı cebe atma hayallerinden de olcaklardı bu yuzden bole bi olay yasanmıs olabilir.

Yorum

fotolarda sorun var ben göremiyorum
                           2012 1,3 ASTRA J BEYAZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HAN_____
                          fotolarda sorun var ben göremiyorum
                          sorun şimdi giderildi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drzb
                            berkay, sen benim başıma gelenleri aşağıdaki linkten okumuşmuydun acaba???
                            http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=8415.0
                            şimdi okudum zafer abi..çok talihsiz bir olay yaşamışın.geçmiş olsun..birçok araçta fabrikasyon hatası mevcut bence.kesin diyorum artık.

Yorum

Yorum

İşleniyor...
                              X