Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fren sesi çözümü!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• fren sesi çözümü!

insignia sürücülerinin ortak şikayetlerinden olan fren sesinden bende 2 gün önceye kadar şikayetçiydim. frene her dokunuşta gelen o moral bozucu sese artık katlanamayarak ilimdeki opel servisine gittim ordaki ustaya anlattığımda herkezde olan genel sorun bi bakalım dediler. 4 teker söküldü fren balataları çıkarıldı disklerde azda olsa aşınma olmasına rağmen derin çizikler göremedim. yaptıkları işlerm balataların camlaşmış yüzeyini zımpara ile alarak yerine taktıktan sonra 4 disk ve balatayı sprey ile yıkamak oldu. benim bi çözüm olacağına inanmamama rağmen o saniyeden beri en ufak ses duymadım çok cüzi bi ücretle bu sorunumun hallolmasına sevindim ve diğer üyelerede çözüm olabilieceğine inandığım için burdan duyurmak istedim...
    umut
    sağlık sektörü
    şanlıurfa
    27 B 8326
    İNSİGNİA 2.0 160 HP CDTİ COSMO
    amiral gemileri yalnızca büyük kaptanlara yakışır...

Ynt: fren sesi çözümü!

Bu yöntem eski ve bilinen bir yöntem ancak. Bir süre sonra ses tekrarlayacaktır.
    Zaten frenlerden ses gelmesini kesmek imkansız bir şey. Fren sürtünme kuvvetine
    dayalı olarak çalıştığı için ses olacaktır. Önemli olan ses düzeyinin belli bir seviyede olması.
    Her fren bastığınızda anormal düzeyde ses gelirse olmaz. Esas önemli olan fren balatalarının, diski çizmemesi.
    Özellikle arka frenler için bu durum çok yanlış.
    2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

bilgilerinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim.
      bundan önceki aracım olan opel astra gsi dada aynı sorun vardı sanıyorum opel marka araçların bazı modellerinde kronik bir ses.
      sürtünme sistemiyle çalışan frenlerden ses gelmesi doğal yalnız bu ses normal bir fren sesi olmadıgından servise gitme ihtiyacı duydum.
      eski aracımın fren balataları GM marka idi eski bir opel ustasının fikrini alarak TRW marka balata ile değişince kesmişti.
      insignia nın fren balatalarıda söküldüğünde gördüğüm marka GM idi eğer aynı ses tekrarlarsa TRW ile değişmeyi düşünüyorum umarım tekrarlamaz.
      umut
      sağlık sektörü
      şanlıurfa
      27 B 8326

Yorum

TRW ler de çok iyi markalar değil. Dayım bu sektör içinde. Gerçi bizimkiler daha çok kamyon, otobüs ve tren üzerine çalışıyorlar. Lucas, TRW vs... firmalar artık çok fason yaptırıyorlar.
        Hatta Türkiyede yapılan üzerine TRW basılan balatalr var. Türk kalitesi iyi. Artık çok ucuz olduğu için Çinde yaptırıyorlar.
        gerisini siz düşünün. Elbette Çinde kaliteli şekilde imal ettiren markalarda var. Ama çoğu ucuz fason.
        Bence Brembo, ATE iyi.

Birde tabi özel yapım balata. Nasıl diyeceksin? Dayım sana seramik balata yapayım. Bu teklife oldukça sıcak bakıyorum.
        Olursa Brembo, olmazsa özel yapım Seramik balata. Birazda dayımın reklamını yapayım.

Orjinal yazı sahibi: cosmonia
        bundan önceki aracım olan opel astra gsi dada aynı sorun vardı sanıyorum opel marka araçların bazı modellerinde kronik bir ses.
        sürtünme sistemiyle çalışan frenlerden ses gelmesi doğal yalnız bu ses normal bir fren sesi olmadıgından servise gitme ihtiyacı duydum.
        eski aracımın fren balataları GM marka idi eski bir opel ustasının fikrini alarak TRW marka balata ile değişince kesmişti.
        insignia nın fren balatalarıda söküldüğünde gördüğüm marka GM idi eğer aynı ses tekrarlarsa TRW ile değişmeyi düşünüyorum umarım tekrarlamaz.

Yorum

TRW ler de çok iyi markalar değil. Dayım bu sektör içinde. Gerçi bizimkiler daha çok kamyon, otobüs ve tren üzerine çalışıyorlar. Lucas, TRW vs... firmalar artık çok fason yaptırıyorlar.
          Hatta Türkiyede yapılan üzerine TRW basılan balatalr var. Türk kalitesi iyi. Artık çok ucuz olduğu için Çinde yaptırıyorlar.
          gerisini siz düşünün. Elbette Çinde kaliteli şekilde imal ettiren markalarda var. Ama çoğu ucuz fason.
          Bence Brembo, ATE iyi.

Birde tabi özel yapım balata. Nasıl diyeceksin? Dayım sana seramik balata yapayım dedi. Bu teklife oldukça sıcak bakıyorum.
          Olursa Brembo, olmazsa özel yapım Seramik balata. Birazda dayımın reklamını yapayım.

Orjinal yazı sahibi: cosmonia
          [/quote]

Yorum

yanılmıyorsam senin özel balata dediğin olay halk arasında bilinen balata çaktırma işlemi
            bu yolun genelde maliyetten kaçmak için izlendiğini biliyorum. daha önce kullanmış olduğum TRW orijinal alman malıydı cool ve frenleme mesafeside olmak üzere tüm konularda çok başarılıydı. çin malı bir balatayı aracıma takmak gibi bi hata asla yapmam sonuçta canımızı emanet ediyoruz.ama genede önerin için sağol.
            umut
            sağlık sektörü
            şanlıurfa
            27 B 8326

Yorum

İşleniyor...
            X