Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cruise control yakıt tüketimini arttırıyor!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• cruise control yakıt tüketimini arttırıyor!

kullanıcıların uzun yoldaki dostları cruise control un yakıt tüketimini arttırdığını bizzat deneyerek anladım.
    otobanda aracı 120 km/h sabitlediğimde en ufak yokuşlarda bile aracı sabit hızda tutabilmek için gaza yüklendiğini farkettim manuel kullanımda sabit gaz pedalı uygulamasının yapılmasıyla daha az yakıt tüketimi elde edildiğini düşünüyorum.araç biz farkına varmadan devamlı devirde oynamalar yapıyor hız sabitlense bile yakıt tüketimi artıyor.ortalama yakıtları karşılaştırdığımda
    100 km mesafe 120 km/h ile cruise control 6.4 lt hasss
    100 km mesafe 120 km/h ile manuel sürüş 5.9 lt
    sizde farkettinizmi? alala
    umut
    sağlık sektörü
    şanlıurfa
    27 B 8326
    İNSİGNİA 2.0 160 HP CDTİ COSMO
    amiral gemileri yalnızca büyük kaptanlara yakışır...

Ynt: cruise control yakıt tüketimini arttırıyor!

1.6 T lar için konuşuyorum.Kağıt üzerindeki en düşük yakıt tüketimini ben anca 88 km/h hız sabitleyici ile sağlıyorum.Yokuş çıkarken yakıt tüketiminin artması normal ama o da anlık bi şey ki genel olarak optimum seviyede ayarlıyor gazı.Sizin aldığınız değerler 90 km/h den yüksek hızlarda olduğu için fark ediyo olabilir.
    İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

evet bende katılıyorum kımse ınanmaz dıe solemıodum bende ama cıdden öle ben mesela yerı gelıyo ayagımı gazdan cekıyorum yakıtı 0 a ındırıyorum ama cruıse controlde sureklı gaza basıo hızı sabıtlemek ıcın

Yorum

1.6 T için bir fikirde bulunamıycam haklı olabilirsiniz, ancak 2.0 CDTI aracımda defalarca denememden böyle bir kanıya varıyorum.
        aracın hızı kaç olursa olsun rampalarda aynı hızı tutturmak için araç aşırı ivmelenmeye giriyor belki de yeri geldiğinde gazı kökleyebiliyor diye düşünüyorum.
        manuel sürerken aracı zorlamadan yada devri yükseltmeye çalışmadan gaz pedalı sabit tutulduğunda yokuşun durumuna göre max. 10 km/h düşüşü yaşanıyor bununda sürücü için bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. araç cruise controldeyken sık sık turbo doldurma eyilimine giriyor.buda kaçınılmaz olarak yakıt tüketimini arttırıyor isterseniz 1.6 T aracınızdada deneyin farkı göreceğinize inanıyorum.
        umut
        sağlık sektörü
        şanlıurfa
        27 B 8326

Yorum

Dediğinize katılıyorum,cruise açmadığımız zaman hızımız düşsede yokuşlarda biraz gazdan keserek tüketimi dengeleyebiliyoruz ama düz yolda cruise gerçekten bir nimet.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

atmosferiğin gözünü seviyim ihihi
            1.6 Veccy cruise control ile yol durumuna göre anlık tüketimin 2,5 lt olduğu da oldu, menzili 1006 km'ye çıkarttığımız da
            InsigniaTEAM

Yorum

Şuna katılıyorum ki yokuş aşağı yakıt tüketimi hemen sıfır olmuyor.2 lt felan oluyo biraz geç 0 a düşüyor hız sabitleyici ile ama düz yolda gerçekten nimetttt

Yorum

opel vectra 1.6 atmosferik motor 1598 cc 100 hp 150 nm tork
                opel ınsıgnıa 2.0 CDTI motor 1956 cc 160 hp 350 nm tork +turbo
                ben karşılaştırmadaki farkı doğal buluyorum
                umut
                sağlık sektörü
                şanlıurfa
                27 B 8326

Yorum

hayır o anlamda söylemedim, araba genel olarak az yakıyor demiyorum, CC açınca normale göre az yakıyor diyorum, turbo olmaması da bir sebep tabi. hemde bizimki 105 hp bikerem dilli
                  InsigniaTEAM

Yorum

perşembe günü samsun dan ankara ya ben ve 3 kişi birde çeyreklik ( benim oğlan ) : )))))) yolculuk yaptık. toplam 841 km . ortalama 6.0 lt. benzin tüketimini yakaladım .( 90-95 ) yolu % 90 nını cruıse de gittim. manuel gazla gitsem daha nekadar azalırdı bilmem ama bana bu değerler çok iyi geldi

Yorum

cevaplara genel olarak baktığımda cruise control
                      2.0 CDTI araçlarda yakıt tüketimini arttırıyor
                      1.6 benzinli araçlarda düşürüyor
                      demekki opel mühendisleri benzinli araçlara programlamada bi torpil yapmış haha
                      ben başka bi sebep göremiyorum
                      yada ben cruıse controlu yüksek hızlarda deniyorum alala
                      umut
                      sağlık sektörü
                      şanlıurfa
                      27 B 8326

Yorum

uzun yola çıkınca atıyorum 6ya, açıyorum cruize controlü, varacağım yere kadar böyle gidiyorum. yokuşlarda falan çekmeme gibi bir sorunu olmadığı için konforumdan ödün vermiyorum ve hiç vites küçültmüyorum. bu da normal olarak tüketimi artırıyor. siz nasıl yapıyorsunuz?

Yorum

Uzun yolculuklarda benim için en büyük sıkıntı bacak ağrısıdır. Cruize kontrol bu sıkıntıyı ortadan kaldırdığı için çok büyük rahatlık. Ancak bunun kötü yanı yokuş yukarı giderken araç hızı sabitlemek için fazla miktarda yakıt tüketimi yapıyor. Ancak verdiği rahatlık nedeniyle bunu önemsemiyorum.
                          Cruise kontrol ile giderken zaman zaman şu komik durumu yaşadığım olur. Ben genelde hızımı 100'e sabitleyerek giderim. Benden biraz hızlı bir araç düzlükte bana yaklaşıp geçmeye teşebbüs ederken yokuş yukarı durumda her seferinde hızı azalır ve geri kalıp sollamaktan vazgeçer. Sonra düzlükte tekrar geçmeye çalışır. Bu durumu bir araç ile 7-8 defa yaşadığım olmuştur. Sürücü bunu kıllık olsun diye yaptığımı düşünmesi olası.
                          Insignia 1.6 Turbo/2010 Cosmo DVD800/Siyah

Yorum

ben yinede CC normal kullanıma göre daha az yakıt tüketecektir diye düşünüyorum, çünkü gaz ayarını kendi daha hassas yapar bence. aynı şekilde hızı sabit tutmak için biz ayağımızı kullansak sürekli 99-101-99-101 gibi gezineceği için daha fazla tüketim olacaktır.
                            InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aykut
                              perşembe günü samsun dan ankara ya ben ve 3 kişi birde çeyreklik ( benim oğlan ) : )))))) yolculuk yaptık. toplam 841 km . ortalama 6.0 lt. benzin tüketimini yakaladım .( 90-95 ) yolu % 90 nını cruıse de gittim. manuel gazla gitsem daha nekadar azalırdı bilmem ama bana bu değerler çok iyi geldi
                              Bir depo ile ankaraya gidip geldiniz yani öyle mi?
                              Orjinal yazı sahibi: kayalık
                              Uzun yolculuklarda benim için en büyük sıkıntı bacak ağrısıdır. Cruize kontrol bu sıkıntıyı ortadan kaldırdığı için çok büyük rahatlık. Ancak bunun kötü yanı yokuş yukarı giderken araç hızı sabitlemek için fazla miktarda yakıt tüketimi yapıyor. Ancak verdiği rahatlık nedeniyle bunu önemsemiyorum.
                              Cruise kontrol ile giderken zaman zaman şu komik durumu yaşadığım olur. Ben genelde hızımı 100'e sabitleyerek giderim. Benden biraz hızlı bir araç düzlükte bana yaklaşıp geçmeye teşebbüs ederken yokuş yukarı durumda her seferinde hızı azalır ve geri kalıp sollamaktan vazgeçer. Sonra düzlükte tekrar geçmeye çalışır. Bu durumu bir araç ile 7-8 defa yaşadığım olmuştur. Sürücü bunu kıllık olsun diye yaptığımı düşünmesi olası.
                              Aynı şeyi bende yaşıyorum inadına yapıyomuş gibi oluyo

Yorum

İşleniyor...
                              X