Duyuru

Collapse
No announcement yet.

110km den sonra direksiyonda ani çekme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 110km den sonra direksiyonda ani çekme

Arkadaşlar Merhabalar,

Yıllardır hayalini kurduğum İnsignia'yı mart ayında almak nasip oldu (sıfır 2.0 dizel). Aracı 10.000 kilometreye kadar hiç sorunsuz zevk alarak kullandım. Sürüşü-direksiyonu çok iyi idi. Uzun bir seyahate çıkmam gerekti. Gidişi güzeldi. Dönüşte yaklaşık 110-120 km hızda sert bir lakadan geçtim. 5-10 kilometre sonra yine120 km hızda araç ile sıcak asfalt yeni yapılmış duble yolda gider iken aracın direksiyonu kendi kendine ara ara sağa doğru yaklaşık yarım santim ani kırılıp (araç çekmeden) düzelmeye başladı. Çok tedirgin edici idi. O tarihten beri arıza devam ediyor. Yalnız bunu her zaman yapmıyor. 110-120 km hızı geçer isem otobanda bunu yapıyor. Direksiyonu duvar saati gibi düşünürseniz saniye kolunun 00 san 01 e atması gibi ani bir hareket ediyor. Arabanın boşlukta kaldığını hissediyorsunuz ancak araba yolda o yöne çekmiyor veya yalpalamıyor, titremiyor. Otobanda 120 ile gider iken tatlı bir kavisten çıkışta direksiyonun yumuşak olarak eski haline gelmesi gerekir iken direksiyonu düzeltmek istediğinizde yine aynı saniye atma şeklinde direksiyon ani tepki veriyor. Aracın direksiyonunda bir boşluk da yok. Araç çalışır iken direksiyonu 1 mm kıpırdatsam tekerlek de kıpırdıyor. Hareket halinde de direksiyona en ufak dokunduğumda yolda tepkisini alıyorum. Servise götürdüm. Alt takımlarda hiçbir sorun yok dediler. Forumlarınızda bu sorunun İnsignia'larda olduğu ve ön salıncak burcu, balans ayarı, jant veya tekerlek ile alakalı olabileceği yazıyor. Artık aracı sürmekten zevk alamaz oldum. İçinizde benzer bir sorun yaşayan ve çözebilen varsa bana yardımcı olmasını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ynt: 110km den sonra direksiyonda ani çekme

ön takımda sıkın tı oluşmuştur.. ( genelde burçlar ) iyi bir rotçuya gösterin derim
    2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
    [center]

Yorum

Hoşgeldiniz, öncelikle tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz
      http://www.insigniateam.com/forum/index.php?board=1.0

forumda böyle bir sorun konuşulduğunu hatırlamıyorum. Forumda konuşulan olay direksiyonun bozuk yolda gider gibi sürekli titremesiydi. sizde başka bir sorun var gibi görünüyor.
      InsigniaTEAM

Yorum

welcome

Geçmiş olsun diyelim İzmirde Opel Sürtaşa gidin ve gültekin beyi bulun ve şikayetinizi anlatın size yardımcı olacaktır.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Rot ayarınız bozulmuş ayrıca salıncak burçlarını değiştirmeniz lazım. Tecrubeyle sabittir...

Yorum

2.0 dizel aracımde bende aynı sorunu yaşadım. Serviste burçları değiştirdiler. Servis sonrası 1000 km sorun yoktu ancak sorun yine başladı
            2011 Model 2.0 Cdti, (160 HP), Cosmo İnsignia

Yorum

bendede aynı sorun var benımde sola dogru oluyordu ılk aldıgımda cok yapıyordu bu sorunu ama sonradan sonraya ıyıce azaldı yada ben alıstım benden oncekı sahıbı servıse bu sıkayet ıle goturmus bır sorun bulamamıslar

Yorum

Fatih Bey'e çok teşekkür ediyorum. Sürtaş İzmir'de GÜLTEKİN USTA'yı tavsiye etmiş idi. GÜLTEKİN USTA'yı buldum. Harika bir insan ve işinin ustası. Kısacık bir test sürüşü ile aracımdaki arızayı tespit etti ve çözdü. Sorun direksiyon kutusundaymış. Şu an tekrar aracımı kullanmaktan zevk alır hale geldim. Forumda bana yardımcı olmaya çalışan herkese ve özellikle Fatih Bey'e ve Gültekin Usta'ya tekrar teşekkürler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kılıçaslan
                  Fatih Bey'e çok teşekkür ediyorum. Sürtaş İzmir'de GÜLTEKİN USTA'yı tavsiye etmiş idi. GÜLTEKİN USTA'yı buldum. Harika bir insan ve işinin ustası. Kısacık bir test sürüşü ile aracımdaki arızayı tespit etti ve çözdü. Sorun direksiyon kutusundaymış. Şu an tekrar aracımı kullanmaktan zevk alır hale geldim. Forumda bana yardımcı olmaya çalışan herkese ve özellikle Fatih Bey'e ve Gültekin Usta'ya tekrar teşekkürler.
                  Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize Sorunuzun çözüldüğüne sevindim

Yorum

bayram tatilinde otobanda 120 sabit hızda benim aracımdada direksiyonda saat 1 yönüne hafif bi sıkışma olduğunu hissettim.. direksiyon sağ tarafa hafif bi sıkışmadan sonra nasıl desem bi anda haffleyip çevrilebiliyordu.. bunu 500 km boyunca takip ettim .. mola yerlerinde düşük hızda direksiyonda herhangi bir aksaklık yok fakat 110 - 120 km i geçince farkediliyor.. acaba direksiyon kutusunda mı bi anormallik var yada rotlarda falanmı ?
                    [center]
                    İnsignia 1.4 T Edition Elegance [b][color=red]Stil Paket

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kaya yalçın
                      bayram tatilinde otobanda 120 sabit hızda benim aracımdada direksiyonda saat 1 yönüne hafif bi sıkışma olduğunu hissettim.. direksiyon sağ tarafa hafif bi sıkışmadan sonra nasıl desem bi anda haffleyip çevrilebiliyordu.. bunu 500 km boyunca takip ettim .. mola yerlerinde düşük hızda direksiyonda herhangi bir aksaklık yok fakat 110 - 120 km i geçince farkediliyor.. acaba direksiyon kutusunda mı bi anormallik var yada rotlarda falanmı ?
                      Servisinize götürün bu tür bir olayın olmaması lazım.

Yorum

servis randevusunu yarına aldım bakalım ne gibi bi sorun çıkacak yada çıkmayacak
                        [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kaya yalçın
                          servis randevusunu yarına aldım bakalım ne gibi bi sorun çıkacak yada çıkmayacak
                          Hadi hayırlısı diyelim

Yorum

en büyük korkum bu aracda bi şey yok demeleri yada araçdaki durum normal demeleri
                            [center]

Yorum

Sabah saat 8 de bıraktım servise öğle arası aradım hala aracınızla ilgileniyoruz dediler heralde acaip bi şeyler çıktı ..
                              [center]

Yorum

İşleniyor...
                              X